Yüzüstü Uyutma
139 görüntüleme
S
Saliha N.
13 Mart 2026 18:07
37 günlük bebegım cok aglıyordu yüzüstu yatırdım mışıl mışıl uyuyor ama korkuyorum tehlikeli mi ?

Afranur K.
13 Mart 2026 18:11
Gündüzleri gözetim altında uyutabilirsiniz ama en güvenilir pozisyon bebekler için sırtüstü pozisyondur. Bundan dolayı gece önermiyor doktorlar. Benim kızm da yüzüstü yatmayı çok seviyor, bundan dolayı sadece gündüz uykularında yanında olduğum zamanlarda yatırıyordum o dönemlerde.
S
Saliha N.
13 Mart 2026 18:13
Gündüzleri gözetim altında uyutabilirsiniz ama en güvenilir pozisyon bebekler için sırtüstü pozisyondur. Bundan dolayı gece önermiyor doktorlar. Benim kızm da yüzüstü yatmayı çok seviyor, bundan dolayı sadece gündüz uykularında yanında olduğum zamanlarda yatırıyordum o dönemlerde.

Afranur K.
13 Mart 2026 18:26
O kadar uykusuzum ki acaba yanında uyusam bır sey olur mu düşüncesınden uyuyamıyorum da :(
S
Saliha N.
13 Mart 2026 18:27
çok uykusuzsanız önermem, şu an kendi kafasını kurtarmak için küçük. Akşamları ama eşiniz vs. Olduğunda o yüzüstü uyurken siz de yanında uyuyabilirsiniz. Birinin gözetimi altında olmasında fayda var.

Afranur K.
13 Mart 2026 18:28
çok uykusuzsanız önermem, şu an kendi kafasını kurtarmak için küçük. Akşamları ama eşiniz vs. Olduğunda o yüzüstü uyurken siz de yanında uyuyabilirsiniz. Birinin gözetimi altında olmasında fayda var.
S
Saliha N.
13 Mart 2026 18:32
Ben çok uykusuz olduğum bi anda maalesef bebeğim düştü, yorgunlupunuzu çok iyi anlıyorum ama insanın vicdanı susmuyor. Bu konuda bağıra çağıra destek istemekten başka çaremiz yok, yardım etmek isteyen insanlar nasıl yardım edeceklerini bilemiyorlar, direk istemek gerekiyor, söylemek lazım şuna ihtiyacım var buna var diye
D
Damla
13 Mart 2026 20:31
Ben hiç yatirmadim oğlumu ama kendi kendine yatmak istedi ne yaptıysam sirt ustu yatiramadim başını rahat kaldirabildigi için rahatim
S
Saliha N.
13 Mart 2026 20:47
Ben hiç yatirmadim oğlumu ama kendi kendine yatmak istedi ne yaptıysam sirt ustu yatiramadim başını rahat kaldirabildigi için rahatim
D
Damla
13 Mart 2026 20:48
Uyuyor musunuz o sekılde ? Bebek kac aylık
D
Damla
13 Mart 2026 20:50
Uyuyor musunuz o sekılde ? Bebek kac aylık
S
Saliha N.
13 Mart 2026 20:52
Arkadaşım gündüz gozlemledigimde doğduğundan beri kafasını güzel kaldırabiliyor bende yatiriyorum demişti yani bence ilk önce gozlemleyin ama tabi yatirabiliyorsaniz en güvenilir sirt ustu maalesef benim oğlum sirt üstünde çok ağlıyor

Afranur K.
14 Mart 2026 00:15
https://youtu.be/X2BOgC3vrpA?si=LNuBqM5DVXL3qslA
Osman beyin bu videosunda 2.18 dk ile 3.00 dk ya kadar olan kısmı izlemenizi öneririm size. Evet çok yorgun olduğunuzu gerçekten anlıyorum ama maalesef bu pozisyon 6. Aya kadar yani beneğinizin kendisi dönüp, yüzüstü yatana kadar doğru bir pozisyon olmadığını çok net bir biçimde anlatıyor.
Çünkü mevzu sadece bebeğinizin kafasını çevirip, burnunun açık olması değil aynı zamanda nefes alma kapasitesinin de değerlendirilmesi.
Osman beyin bu videosunda 2.18 dk ile 3.00 dk ya kadar olan kısmı izlemenizi öneririm size. Evet çok yorgun olduğunuzu gerçekten anlıyorum ama maalesef bu pozisyon 6. Aya kadar yani beneğinizin kendisi dönüp, yüzüstü yatana kadar doğru bir pozisyon olmadığını çok net bir biçimde anlatıyor.
Çünkü mevzu sadece bebeğinizin kafasını çevirip, burnunun açık olması değil aynı zamanda nefes alma kapasitesinin de değerlendirilmesi.
S
Saliha N.
14 Mart 2026 20:04
https://youtu.be/X2BOgC3vrpA?si=LNuBqM5DVXL3qslA

Selin Ş.
14 Mart 2026 21:12
Kızım 5,5 aylık hala yüz üstü yatıyor ilk 3 ay bende gözetim halinde reflü yatağında ve yanımda yatırdım ne zamanki kendini kurtarmaya başladı yüzünü kapatmamaya başladı o zaman yatağında güvenle yatırmaya başladım doktoru zamanla kendi dönmeye başladığında düzene girer dedi donmeye başladı ama hala yüz üstü uyuyor 😅
Yükleniyor...