Yüzüstü Uyuma + Anne Sütü/ Mama ile Gaz Problemi
123 görüntüleme
N
Neriman D. ..
17 Temmuz 2025 05:27
Merhaba, bebeğim 107 günlük ve sol tarafa dönüp başını arkaya atarak uyuyor. Sırt üstü çevirip uyutmaya ya da sağ tarafa çevirince anında tekrar eski haline dönüyor. Yüzüstü dönmeye iki üç gündür başladı bu kez de yüzüstü uyumaya başladı. Düzeltiyorum yine aynı. Bu durumda nasıl davranmalıyım.
Zorlandığımız diğer konu da hem anne sütü hem de mama almasına rağmen 5/6 günde bir kakasını yapması. Günlük ortalama 150 ml mama içiyor. Nurse Harveys ve zinco gaz damlası ile infacol ve lactocol probiyotik kullanıyoruz. Aşırı huzursuz değil ama kaykayı yapmadan bir gün öncesinden huzursuzluğu başlıyor. Hem anne sütü hem de mamayı reddediyor , huzursuzlanıyor. Mamasina günde iki çay kaşığı kadar zeytinyağı koymaya başladım başka ne yapabilirim.
Zorlandığımız diğer konu da hem anne sütü hem de mama almasına rağmen 5/6 günde bir kakasını yapması. Günlük ortalama 150 ml mama içiyor. Nurse Harveys ve zinco gaz damlası ile infacol ve lactocol probiyotik kullanıyoruz. Aşırı huzursuz değil ama kaykayı yapmadan bir gün öncesinden huzursuzluğu başlıyor. Hem anne sütü hem de mamayı reddediyor , huzursuzlanıyor. Mamasina günde iki çay kaşığı kadar zeytinyağı koymaya başladım başka ne yapabilirim.
B
Büşra ..
17 Temmuz 2025 06:06
Merhaba, bende aynı sorunu 4. Aya kadar yaşadım çok fazla üzerine düştüm, yağlar sürüp ne masajlar yaptım hegün sabah akşam. Zeytinyağı içirdim vs vs. ama yaptığım hiçbir şey fayda etmedi. 8-10 gün arasında yapıyordu yapmadan çok huysuzlanıyor, yaparken çok ıkınıyor ve kakasını bitirmesi uzun sürüyordu. Kaka miktarıda çok fazla oluyordu. Sonra bir gün kendiliğinden düzeldi. Doktoruda ıkınmayı öğrendiğinde düzelecek demişti aynen öyle oldu. günde 3-4 kere yapmaya başladı. Boş yere kendinizi de çocuğu da yormayın. Sağlıcakla büyüsün.
N
Neriman D. ..
17 Temmuz 2025 06:15
Cevabınız için teşekkür ederim, sanırım bizim sizinle sorunumuz aynıymış. Dediğiniz gibi hiçbir şey pek fayda etmiyor ve yapınca da çok yapıyor. Dördüncü ayın başında mi yoksa sonunda mi düzeldi. Biz şu anda üç buçuk aylığız.

Ayça K. A.
Hemşire
18 Temmuz 2025 13:36
Bebeklerde özellikle anne sütü alımı olanlarda 10 güne kadar kaka yapmaması sizi korkutmamalı, başını arkaya atma nedenleri arasında reflü olabilir? Hekim değerlendirmesi istemelisiniz çok besleme yapıyorsanız ve kusuyorsa bu özellikle reflü oluşumu için zemin hazırlar. Bir yöne dönerek uyuma genellikle 4. Ay itibariyle azalır zorlamanıza gerek yok eğer kafada bir şekil bozukluğu oluşmadıysa. Gaz damlası yerine mama markanızı değiştirip dene-yanıl yapın gaz damlaları çoğu zaman etkili olmuyor
A
Aliye A. ..
20 Temmuz 2025 23:22
Vicol yağ damlası tavsiye ederim. Ama önce bunu doktorunuzla görüşün tabiki. Benim bebeğimde çok gaz sorunu var bir sürü damla yağ denedim hiçbiri fayda etmedi. Vicolu veriyorum yağ olduğu için bağırsakları yumuşatıyor. Kaka yapmasını kolaylaştırıyor evet yine ikiniyor. Ama yaptırıyor. Ben çok memnun kaldım. İçeriği doğal ilaç değil takviye edici