Yüz Üstü Uyumak

61 görüntüleme
U

Ufuk

23 Kasım 2025 08:44
Bebeğimiz henüz bir aylık. Sırt üstü 10 dk bile uyumuyor. Uyutup yatağına koyuyoruz kundaklı bir şekilde ama hemen uyanıyor kısa bir süre sonra.

Daha sonra tavsiye üzerine yüz üstü(full uzanmış şekilde değil, karnı dizlerine yakın) yatırmayı denedik ve kesintisiz 2.5 saat uyudu. Ve ayak hareketleri ile kendi gazını kendi kendine çıkardı. Haliyle biz bu yöntemin faydalı olduğunu düşündük.

Fakat daha sonra sosyal medyada bazı denk geldiğimiz videolardan sonra bunun zararlı olabileceğini öğrendik.

Elbette boğulma riskinin farkındayız ve birimiz yanında olmadığında bunu asla yapmıyoruz. Burnunun sürekli açık olup olmadığını gözlemliyoruz.

Buna rağmen yine de başka tehlikelileri var mıdır?

Diğer bir sorum: Sling ile de çok rahat uyuyor.
Yüz üstü yatmanın tam karşılığı olmasa da kısmi benziyor. Her doktor sadece sırt üstü uyumayı tavsiye ediyor ama çocuk hiç uyumuyor sırt üstü. Ve bu çok yorucu oluyor
B

Buket ..

23 Kasım 2025 08:57
Gözetim altında yan yatırıyorduk biz, sırt üstü hiç uyumuyordu ama reflü yatağında rahat ediyordu sırt üstü yatınca. geceleri de göğsümde yüzüstü uyuyordu. Yanlış bilmiyorsam yüzüstü yatınca kusarsa geri kaçma riski var.
H

Hamide Ş. ..

23 Kasım 2025 09:04
Arkadaşımın bebegi de aynı şekilde uyuyordu onun doktoru gözetim altında sorun olmayacağını hatta gaz için iyi geleceğini söylemiş benim bebeğim de gazlı bebekti oda bana böyle söylemişti bi kaç kez öyley yatırdım ama devam etmedim 5. Aydan sonra kendisi yüz üstüy yatmayı tercih etti şimdi aylık ben sırt üstü koyuyorum yine ama yüzüstü dönünce derin uykuya geçiyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir