Yutmamaya İnat

96 görüntüleme
E

Edanur B.

20 Temmuz 2025 19:09
8 aylık olacak ek gıdada başarılı değiliz yumurta alerjisi var zaten özellikle kahvaltıda adeta lama gibi ağzına her koyduğumu tükürüyor öğürüyor verdiğim 1 çay kaşığı ağzında büyüyor yutmuyor en çok kahvaltıda yapıyor çorba ve meyveli muhallebi yoğurtlar bir nebze de olsun yiyor. Zaten yumurta alerjisi olduğu için verdiğim şeyler sınırlı nasıl bir yol izleyeceğim. Tv reklam çizgifilm karşısında da denedim kendimde maymuna dönüyorum karşısında bırakıyorum kendi götürsün ağzına diye oda yok
Ş

Şeyda B.

20 Temmuz 2025 19:21
Kesinlikle önüne koymalısınız ve kendi elini atıp ağzına götürmeli özellikle haşlama havuç kabak zaten damağında ezilecek yumuşaklıkta oluyor hatta şehriyeli yada pirinçli taneli yoğun çorbayı bile önüne koymalısınız bu şekilde hem besinleri kendi özgür iradesiyle tanıyacak hemde tanelilere alışacak 2-3 gün içinde bile farkı görürsünüz
E

Edanur B.

20 Temmuz 2025 19:24
Bi kaç kere denedim eliyle mıncıklayıp bırakıyor biraz öyle deneyim o zaman
Ş

Şeyda B.

20 Temmuz 2025 19:28
Evet evet başlarda mıncıklıyorlar sonra sonra ağzına götürmeye başlıyorlar biraz parmakları yalıyorlar derken herşeyin tadına böylelikle alışıyorlar biraz kirlenmeli bir süreç ama yapacak bişey yok:)
E

Edanur B.

20 Temmuz 2025 19:30
Alışsında gerisi önemli değil ya ölçümleri normal gidiyor geride yâda ileride değil ama geriye düşmesine korkuyorum stres yapıyorum
Amine D.

Amine D.

Ebe

20 Temmuz 2025 19:40
Ek gıdayla kilo alınacak ayda değil henüz gıdaları tanıma ve sevme aşamasında. Zorla vermeye çalışırsanız soğur ve hiç yemek istemez. Meyve emziğine meyveleri sebzeleri koyup deneyin dişini de kaşıyabildiği için seviyorlar ben o şekilde yapıyorum. Pütürlü çorbalar yapıyorum sebzeli kemik sulu. Zorlamadan sevdiği yiyecekleri keşfederek ilerlemeniz daha doğru olacaktır
E

Edanur B.

20 Temmuz 2025 19:42
Bende öyle düşünüyorum fakat çevre baskısı kıyaslar yüzüne strese giriyorum öğün saatlerinde evde olmak istiyorum çünkü dışarda çevre gözetiminde az yediğini gördüklerinde akran zorbalığı değil yetişkin zorbalığı yaşıyorum resmen
Ş

Şeyda B.

20 Temmuz 2025 20:02
Biliyorsunuz çevredekiler hep bişey diyecekler onları susturmanın bir çaresi yok sizin yaptığınız gibi uzaklaşmak en mantıklısı
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

20 Temmuz 2025 22:30
Zorlamak yerine önüne minik, ezilebilir parmak gıdalar koyup kendisinin keşfetmesine izin verin. Başta sadece mıncıklayabilir ama zamanla ağzına götürmeyi öğrenecektir. Kendinizeve bebeğinizde stres yaratmayın 🫶🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir