Yürüyememe
66 görüntüleme
A
Arif G.
9 Ağustos 2025 13:21
15 buçuk aylık kızım kendi kendine ayağa kalkamıyor biz kaldırınca koltuk kenarında sehpa kenarında sıralama yapıp yürüyor biz ellerinden tutarsak yürüyor fakat kendi ayağa kalkmayı deniyor kalkamıyor bilgisi olan var mı yeme içme anlama iletişim kilosu hepsi normal
D
Dilara P.
10 Ağustos 2025 08:32
14 aylık olana kadar hiç ayağının üstüne dahi basmadı kızım. Biz koymaya çalışırken ayaklarını kendine doğru çekiyordu. Çocuk doktorumuz çocuk nörolojiye yönlendirdi. İzmirde Dr. Hasan Tekgül’e götürdük. Eeg çekildi fizik muayene yapıldı, bir sorun görmedi. 6 ay daha bekleyelim eğer hala ayağa kalkmıyorsa beyin mr çektireceğim dedi. İzmirden döndük, 1 hafta sonra kendi kendine ayağa kalktı. Şuan 18 aylık, sıralıyor, merdiven çıkıyor, koltuklara tırmanıyor ama bağımsız yürüme hala yok. Duyusal hassasiyeti de var, terliği ya da ayakkabısı ıslanınca hemen çıkarttırıyor. Ayakları da düz basmıyor biraz dışa dönüklük var. Fizik tedavi desteği alıyoruz biz, çok faydasını gördük. Demem o ki; bir anda oluveriyor anlamıyorsunuz bile. Dediğim gibi kızım ayaklarının üzerine asla basmıyordu bir gün baktık kendi kendine ayağa kalkmış. Hazır olduğunda yapacaktır zaten. Ben de çok ürkmüştüm 18 aya kadar bağımsız yürümezse hep sorun varmış gibi geliyordu. Fizyoterapistimiz de kitaba göre 24 aydır yürüme yaşı. Şimdiki çocuklar 8-9 aylık erken yürüdüğü için bütün çocuklar erken yürümeli gibi geliyor herkese demişti. İçiniz rahat olsun hazır olduğunda yapacaktır. Yine de uzun sürerse çocuk nörolojiye gösterin derim
A
Arif G.
10 Ağustos 2025 13:32
Ben de fizyoterapistim fakat kendi evladın olunca ve ilk çocuk olunca yine de bir sormak istedim kendime egzersizlerini yaptırıyorum yine de teşekkür ediyorum