Yürüteç Önerilmiyor Ama..

250 görüntüleme
L

Lale

3 Eylül 2026 12:58
Arkadaşlar selam, yürüteç önerilmiyor ama benim oğlum şuan 7aylık sürekli olarak kalkmaya çalışıyor. Koltuğu tutup, masayı tutup, bir oyuncaktan destek alıp sürekli kalkmaya çalışıyor ve bunu başarıyorda kalkıp öyle gücü yettiği yere kadar duruyor ancak bu seferde düşme tehlikesi çok oluyor sürekli dibinde durmam gerekiyor çünkü çokta hızlı bir çocuk. Yürüteç önerilmiyor ancak çoğu çevrem ve biz bile yürüteç kullanmışız. Çoğu tecrübeli tanıdıklarımla konuştuğumda da “sürekli onda tutmuyorsun, 15-20dk binicek” diyor. Ancak önerilmediğinden kullanmakta istemiyorum. İlk adım arabası var bilirsiniz onuda alsam onlada yine düşme durumu çok yüksek. Yani ne yapmalıyım veya siz ne yapıyorsunuz bu konuda çok %50-50yim. Fikir ve önerilere açığım.
M

Müzeyyen ..

3 Eylül 2026 13:12
Benim oğlumda 7 aylık Bende arada koyuyorum yürütece bence çok uzun süre olmadığı sürece sorun olmaz ablamlar hep yeğenlerimde kullandı hiç sorun yaşamadılar çok şükür
Canan

Canan

3 Eylül 2026 13:16
Benim de iki yaşında oğlum var 7 aylıkken bende yürüteç kullandım ama sınırlı şekilde yani 15 20 dk falan işim olduğunda koyuyordum yanımda tutuyordum düşmesin diye iki oğlumda da kullandım herhangi bi sorun yaşamadım
Tay

Tay

3 Eylül 2026 13:20
Evet bende her ikisinde kullandım 2sininde de düştü bunun öne geçemezsiniz ama yurüteç biraz daha iyi en azında yanında tutabilirsin yemek falan yaparken lütfen dikkat edin sinirli dakika koyunca sıkıntı olmaz
Gül H. A.

Gül H. A.

3 Eylül 2026 14:43
Ben de iki oğlumda kullandım.
N

Nilay T.

Premium Üye
3 Eylül 2026 14:57
Bebeğim 6 aylık emekliyor koltuğa tutunup kalkmak istiyor bazen 5-10 dk iş yapabilmek için yürüteç kullanıyoruz zaten çok uzun durmuyor sıkılıyor yürüme arkadaşı da tehlikeli geliyor çünkü çok hızlı kayabiliyormuş
G

Gül K. ..

3 Eylül 2026 16:28
Şuan bebeğim 10 aylık 7 ayından beri bindiriuorum gün içinde bir iş yapmam gerektiğinde hevesi geçince sıkılıyor binmek istemiyor kendi kısa binip inmek istiyor zaten merak etme parmak ucuna falanda basmıyor boyunu tam taban basacak şekilde ayarlı o şekilde kullanıyorum
Damla B.

Damla B.

3 Eylül 2026 18:06
Kızım 15 aylık hiç kullanmadım. Sürekli ayağa kalkıp yürümeye çalıştığında başında durdum. Düştü kalktı ağladı zırladı ama yürümeyi öğrendi. Tüm çevrem kullandı biz de kullanmışız bir sorun olmadı evet ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Zor bir süreç evet, karar sizin ama önerilmiyor. 7 aylık yürümek istemesi zaten çok erken bırakın yürüyecekse de kendi kendine öğrensin. Bebeklerde vücut kontrolü baştan ayağa doğru gidiyor. Kimi bebek sizinki gibi erkenden yürüyor kimisi daha geç. Bebek hazır olduğunda yürür. Şu an bebeğiniz kendini kontrol etmeyi öğreniyor. Düşecek diye korkmanızı anlıyorum ama bence sadece onun güvenliğini sağlayıp elinden tutun. Çok tüketiyor anneyi bu durumlar maalesef, çok zor
G

Gülcan Ş.

3 Eylül 2026 19:37
bende ilk kızm da kullandım ikinci kızım da düşme olayı yaşadım birde yürüteci bırakınca yan basmayı ve parmak ucuna çok basıyordu 15 aylık olacak henüz yürümüyor ama vakti gelince kendi yürür demişti doktor
E

Elif F.

3 Eylül 2026 19:54
Arka kafa üstü düşme riskine karşı koruyan çanta gibi takılan şeyler var düşme önleyici sırt yastığı olarak geçiyor sanırım ondan alabilirsin yüz üstü desteklemesi için yürüme arkadaşları var yürürken tutup onunla yürümesi için tekerlekli hem destek hemde bir nebze düşmesini önlüyor. Sırtustu düşmesi daha teklikeli diye biliyorum kafa travmasi açısından bende arı şeklinde olanı var çokta şirin görünüyorlar takınca :)
Fatma A. U.

Fatma A. U.

3 Eylül 2026 20:43
Ben kullandım çokta memnun kaldım hem kızım için hem benim için çok iyi oldu

Bir anne olarak söylüyorum sürekli içinde bırakmazsanız yürümesine bir zararı olmuyor şuan kızım yürüyorr çok şükür bir sıkıntısı yok

En başta bende çok kararsızdım ama bazen öyle bir zaman geliyor işin içinden çıkamıyor insan işte o an devreye hep yürüteç girdi ve iyi geldi bize
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir