Yürümeme
140 görüntüleme
Z
Zerrin
25 Nisan 2026 00:34
17 aylık olacak, tutunarak geziyor ama hala desteksiz yürümüyor. Cesaretsiz yürümeye. Ne yapılabilir ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 00:37
Desteksiz Yürümeyi Teşvik Etme Yolları
17 aylık bebeğinizin desteksiz yürümeyi öğrenmesi için cesaret ve teşvikが必要です. İşte bazı öneriler:
1. Güvenli Bir Ortam Hazırlayın: Bebeğinizin düşüp yaralanmaması için evdeki sert yüzeyleri yumuşatın. Halı, kilim veya yumuşak zeminler kullanabilirsiniz.
2. Tutunarak Yürümeyi Teşvik Edin: Bebeğinizin tutunarak yürüyebildiği nesneleri (örneğin, kanepe, sehpa) sağlayın. Bu, onun denge ve koordinasyon becerilerini geliştirmesine yardımcı olacaktır.
3. Desteksiz Ayakta Durmayı Teşvik Edin: Bebeğinizin desteksiz ayakta durmasını sağlayın. Ona yakınınızda durun ve onu destekleyin.
4. Adım Atma Oyunları Oynayın: Bebeğinizin önüne bir oyuncağı koyun ve onu almak için adım atmasını teşvik edin. Bu, onun yürümeye başlamasını sağlayabilir.
5. Cesaret Verin: Bebeğinizin her küçük başarısını teşvik edin ve cesaret verin. Ona "sen yapabilirsin" veya "bravo" gibi sözler söyleyin.
Ek Öneriler
Bebeğinizin fiziksel gelişimini takip edin ve doktorunuzla düzenli kontroller yapın.
Yürüme arkadaşı veya ilk adım arabası gibi araçları kullanmayı düşünün.
* Bebeğinizin yürümeye başlaması için acele etmeyin, her bebek farklı bir hızda gelişir.
Umarım bu öneriler bebeğinizin desteksiz yürümeyi öğrenmesine yardımcı olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 16 Aylık Bebeğim Kalkamiyor
2. 20 Aylık Desteksiz Yürümüyor
3. 7 Ay Yürüme
17 aylık bebeğinizin desteksiz yürümeyi öğrenmesi için cesaret ve teşvikが必要です. İşte bazı öneriler:
1. Güvenli Bir Ortam Hazırlayın: Bebeğinizin düşüp yaralanmaması için evdeki sert yüzeyleri yumuşatın. Halı, kilim veya yumuşak zeminler kullanabilirsiniz.
2. Tutunarak Yürümeyi Teşvik Edin: Bebeğinizin tutunarak yürüyebildiği nesneleri (örneğin, kanepe, sehpa) sağlayın. Bu, onun denge ve koordinasyon becerilerini geliştirmesine yardımcı olacaktır.
3. Desteksiz Ayakta Durmayı Teşvik Edin: Bebeğinizin desteksiz ayakta durmasını sağlayın. Ona yakınınızda durun ve onu destekleyin.
4. Adım Atma Oyunları Oynayın: Bebeğinizin önüne bir oyuncağı koyun ve onu almak için adım atmasını teşvik edin. Bu, onun yürümeye başlamasını sağlayabilir.
5. Cesaret Verin: Bebeğinizin her küçük başarısını teşvik edin ve cesaret verin. Ona "sen yapabilirsin" veya "bravo" gibi sözler söyleyin.
Ek Öneriler
Bebeğinizin fiziksel gelişimini takip edin ve doktorunuzla düzenli kontroller yapın.
Yürüme arkadaşı veya ilk adım arabası gibi araçları kullanmayı düşünün.
* Bebeğinizin yürümeye başlaması için acele etmeyin, her bebek farklı bir hızda gelişir.
Umarım bu öneriler bebeğinizin desteksiz yürümeyi öğrenmesine yardımcı olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 16 Aylık Bebeğim Kalkamiyor
2. 20 Aylık Desteksiz Yürümüyor
3. 7 Ay Yürüme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Emel C.
25 Nisan 2026 00:37
Elinden tutup yürümeye tesvik edebilirsiniz her dustugunde yanında olduğunu hissettirmelisiniz birde yürüme arkadaşı veya tutunup itebileceği şeylerle egzersizler yaptırabilirsiniz
A
Arzu.G
25 Nisan 2026 01:05
Farkında olmadan yürümesini sağlayın belli ki cesareti yok en iyi yöntem o oluyor . Babasıyla karşılıklı oturun mesela gel gel yapın iki adımlık mesafeyle başlayın elinden tutarak .baktınız adım atıyor mesafeyi adım adım artırın .oyunlastirdiginiz zaman unutacak korkusunu ,yanında da en güvendiği iki insan var sonuçta .
M
Merve T.
26 Nisan 2026 11:07
Yalnız değilsiniz bizimki de 17 aylık olacak yürümüyor. Tutunarak gidiyor kendini kaldırıp gidiyor desteksiz gitmiyor. Kanepelere bile çıkıyor ama yürümüyor. Teşvik etmeye çalıştığımız bazı zamanlarda yürümek istemiyorsa sinirlenip kendini yere atıyor
Yükleniyor...