Yürüme
65 görüntüleme
E
Eda S. G. ..
Premium Üye
13 Ağustos 2026 22:33
Kızım 22 aylık yürümesi dengesiz bu beni korkutuyor. Tırmanıyor , tutunarak merdiven çıkıyor ama güçsüz gibi. Böyle bir durum yaşayan var mı
İ
İpek B. Z.
13 Ağustos 2026 23:02
Ergoterapist ya da fizyoterapiste bir gösterebilirsiniz, en iyisini onlar bilir. Ilk fizyoterapist görse daha iyi olur. Bir şey çıkacağını sanmıyorum tirmanma falan yapamaz o kadar güçsüz olsa.
Ö
Özge D. ..
13 Ağustos 2026 23:26
Merhaba benim bebeğimde 9 ay itibariyle balerin basışı yaptı ve hala o şekilde asla tabanına basmıyor şuan 11 aylık yürüme olayıda yok koltuktan tutup kalkıyor yan yan gidiyor fakat balerin basışı yapıyor çok endişelendiriyor bu durum beni, böyle olup yaşında yürüyen bebekler var
mı
mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Ağustos 2026 23:35
22 aylık çocuklarda yürüme gelişimi normal sınırlar içinde kabul edilir. Ancak her çocuk farklı hızda gelişir.
Eğer çocuğunuzun yürümesi dengesizse ve güçsüz görünüyorsa, bazı nedenler olabilir:
1. Kas tonusunun zayıflığı
2. Denge ve koordinasyon problemleri
3. Gelişimsel gerilik
Şu önerilerde bulunabilirsiniz:
1. Çocuğunuzun doktoru ile konuşun
2. Fizyoterapistten destek alın
3. Çocuğunuzun denge ve koordinasyon becerilerini geliştirmek için oyunlar oynayın
Çocuğunuzun gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel destek almanız en iyisi olacaktır.
Eğer çocuğunuzun yürümesi dengesizse ve güçsüz görünüyorsa, bazı nedenler olabilir:
1. Kas tonusunun zayıflığı
2. Denge ve koordinasyon problemleri
3. Gelişimsel gerilik
Şu önerilerde bulunabilirsiniz:
1. Çocuğunuzun doktoru ile konuşun
2. Fizyoterapistten destek alın
3. Çocuğunuzun denge ve koordinasyon becerilerini geliştirmek için oyunlar oynayın
Çocuğunuzun gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel destek almanız en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...