Yumurta Yedikten Sonrası Fışkırırcasına Kusma
97 görüntüleme
C
Cansu D.
3 Ağustos 2025 21:52
Bebeğim 7 buçuk aylık ve ek gıdaya geçtiğimizde yumurta sarısını 3 gün kuralı ile vermiştim ve herhangi bir sorun olmamıştı fakat bu haftalarda yumurta verdiğimde fışkırırcasına kustu. İlk kusmasında anlayamadım lor peyniri ile karıştırmıştım ve çok yemişti çok yemesine ve lor ağır geldi diye düşünmüştüm. Bugün ise hergün yediği labne peynir ile verdim ve yedikten yakşaık bir saat sonra fışkırırcasına kustu alerji olabilir mi
Ş
Şule G.
3 Ağustos 2025 23:02
Yumurta soğuk algınlığı varsa onu da belli eder belki bu sebeple de kusmuş olabilir. Ben ek gıda için eğitime gittiğimde orda 8 10 günde yavaş yavaş çoğalarak bir yumurta sarısına geçin denilmişti. Mesela ilk günler çeyrek yumurta sarısı sonra biraz artırarak yarım sonra yarımdan fazla şeklinde bir tam yumurtaya geçin denilmişti. Birkaç gün yumurtaya ara verin dinlendirin sonra tekrar deneyin bence
S
Sümeyye N. D. Ç. ..
3 Ağustos 2025 23:12
Reflüsü olabilir mi yumurta sarısı reflüyü tetikler ve fışkırır tarzda kusturur
K
Kübra N. B. ..
4 Ağustos 2025 08:53
Kızım da öyle olmuştu yumurta sarısını yiyordu ilk zamanlar hiçbir sorunumuz yoktu. Daha sonra 6.verişimde avokado ile birlikte vermiştim verdikten iki saat sonra aşırı kusmuştu. Avokadodan dolayı olduğunu düşünüp hastaneye götürmüştüm. (Ardı ardına kustu) İdrar testi kan tahlili yapıldı. Enfeksiyon mu var o yüzden mi kusuyor yoksa yediği ile mi alakalı diye. İdrarında yoğun bir enfeksiyon çıkmıştı. Bir gün sonra yumurta vermedim hiç kusmadı iki gün sonra tekrar yumurta vermiştim o gün de aşırı derece kusmuştu. Yumurta enfeksiyon olduğu için kusma yapabilirmiş sanırım. Enfeksiyon geçince verdiğim de bida kusma olayı yaşamadık. Bizim normalde belirtimiz yoktu kustugu için hastaneye götürdüğümüz de idrarında yüksek miktarda enfeksiyon olduğunu öğrendik. İsterseniz takip edin götürün bi tahlillerine bakılsın
C
Cansu D.
4 Ağustos 2025 20:05
Teşekkür ediyorum biraz hırıltısı vardı ve hapşırıyor belki de dediğiniz gibi bundan kaynaklı olabilir çünkü reflüsü de yok alerji açısından da ilk zamanlarda verdiğimde ya da sonrasında sıkıntı olmamıştı. Bu yediğinde tam 1 tane yumurta sarısı yedi fazla geldi diye de düşünmüştüm