Yumurta Sorunu Yârdım Lütfen

213 görüntüleme
M

Merve

7 Ağustos 2026 08:16
Arkadaşlar merhaba kızım 16 aylık ama asla yumurta yemiyor krep vs yaparak da vermeye çalışıyorum ama yok bir şekilde artık anlıyor mu ne yapıyor ağzına sürmüyor bile yumurta yemeyince de bomboş bir kahvaltı yapmış oluyor gibi geliyor ne verebilirim ne yapabilirim
R

Rumeysa D.

7 Ağustos 2026 08:54
Normalde benim bebeğim de haşlanmış yumurtayı çok sevmez. Hoşbulduk niye öksürüyor ben yağda pişirip veriyorum. içine bazen yoğurt koyuyorum, yulaf koyuyorum, maydanoz, dereotu bu tarz şeyler koyuyorum.öyle severek yiyor gibi mesela çocuğum et yemeyi çok sevdiği için kıymalı yumurta yapıyorum. onu öyle her türlü yiyor. bir gün önceden yaptığım sebze yemeğimden kalmış olursa ondan biraz ekliyorum yumurtasının içine hem yumurtanın o kokulu tadını bastırıyor hem de daha değerli bir yumurta yemiş oluyor. bir de içine karabiber kekik ekliyor musunuz bilmiyorum ama ben yedi aylıktan beri ekliyorum o tarz baharatları yumurtayı daha da sevdiriyor.
M

Merve

7 Ağustos 2026 09:09
Rumeysa Davarcı
Normalde benim bebeğim de haşlanmış yumurtayı çok sevmez. Hoşbulduk niye öksürüyor ben yağda pişirip veriyorum. içine bazen yoğurt koyuyorum, yulaf koyuyorum, maydanoz, dereotu bu tarz şeyler koyuyorum.öyle severek yiyor gibi mesela çocuğum et yemeyi çok sevdiği için kıymalı yumurta yapıyorum. onu öyle her türlü yiyor. bir gün önceden yaptığım sebze yemeğimden kalmış olursa ondan biraz ekliyorum yumurtasının içine hem yumurtanın o kokulu tadını bastırıyor hem de daha değerli bir yumurta yemiş oluyor. bir de içine karabiber kekik ekliyor musunuz bilmiyorum ama ben yedi aylıktan beri ekliyorum o tarz baharatları yumurtayı daha da sevdiriyor.
Rumeysa hanım merhaba her şekilde denedim yağda kıymalı yulaflı vs bir şekilde kabul etmiyor yumurtayı öbür türlüde bomboş bir kahvaltı oluyor tek yumurta yese diğerlerini yemese de olur gibi geliyor bana
R

Rumeysa D.

7 Ağustos 2026 09:13
Merve
Rumeysa hanım merhaba her şekilde denedim yağda kıymalı yulaflı vs bir şekilde kabul etmiyor yumurtayı öbür türlüde bomboş bir kahvaltı oluyor tek yumurta yese diğerlerini yemese de olur gibi geliyor bana
merhabalar Merve Hanım, bomboş gibi düşünmeyin. Tabii ki çok önemli ama her yolu denediyseniz belki de tadını sevmiyordur. Büyüyünce kendi deneyip sevecektir bence hiç üzerine gitmeyin. Kekin, pankekin içinde de mi fark ediyor acaba. Onları yiyorsa en azından ondan alır ya da çorbasının içinde yiyorsa öyle de almış olur. Siz süt ürünleriyle vermeye çalışın hayvansal proteini onlarla sağlamaya çalışın derim. Peynir, yoğurt, kefir vb. Kolaylıklar dilerim canınızı sıkmayın sağlıklıysa akışına bırakın derim🥰
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Ağustos 2026 09:47
Benim oğlum da 1 yaşında krep tarzı yumurta içeren tarifleri yiyor ama sade yumurtayı ağzına sürmüyor bende sabahları elimde hangi meyve varsa onu yulafla karıştırıp içine yumurta ekleyince anca öyle yiyor ben yumurtadan nefret ederim kokusunu bile duymaya tahmül edemiyorum ama yumurta kiymetli bı besin olunca her türlü biseylerle karıştırıp yedirmeye çalışıyorum
O

Ozlem

7 Ağustos 2026 09:56
Merhaba. Tarhanalı yumurta , patates tost ya da kaşar patates yumurtadan yapılan omlet. Zeytini sevdiği için zeytinli omlette yapıyordum haşlanmışın beyazını yiyor sadece sarısını da labneyle karıstıyorum yediği kadar inşallah tariflerden memnun kalırsınız🙏🏻
D

D ..

7 Ağustos 2026 11:19
irmikli yumurta da deneyebilirsiniz
G

Gökçin N.

7 Ağustos 2026 12:38
Bizim favorimiz fincan kek.

1 yumurta, 1 tatlı kaşığı yulaf unu, 1 tatlı kaşığı tahin, 1.5 tatlı kaşığı pekmez, yarım ceviz ezilmiş, 1 tatlı kaşığı labne (yoğurt da olur), çay kaşığının ucuyla karbonat. Bunları güzelce çırpıp yağladığımız kahve fincanlarına döküyoruz. Kaynayan ve sonra kısık ateşe aldığımız su dolu tencereye yerleştirip kapağını kapatalım. Kabarıp pofidik, hafif ıslak dokulu lezzetli bir kek oluyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir