Yumurta Alerjisi ve Kkk Aşısı
134 görüntüleme
İ
İrem ..
21 Ocak 2026 21:44
Bebeğim 9 aylık yumurta alerjisi var 2 kez deri testi yapıldı kanda çıkmadı alerjisi ve şu an aşı zamanı geldi aşıyı şimdi yaptırmayın diyen doktor da var hastane ortamında yaptırın diyen doktor da var kafam çok karışık yumurta alerjisi olup aşıyı yaptıranlar ne şartlarda yaptırdı cevaplarsanız sevinirim 🙏🏻
H
Hatice D.
24 Ocak 2026 00:44
Merhabalar bizimde yumurtaya alerjimiz vardı ve hastane kontrolünde yaptırdık 1 yaşta 9 aylıkken yaptıramadık alerji test yaptırma kadar biraz geç oldu ama hastanede yaptırmanız daha iyi olur. Bi alerji doktoruyla görüşmenizi tavsiye ederim 🙏

Beste H. G.
24 Ocak 2026 01:19
Benim kızımın bağırsak tutulumlu yumurta alerjisi var. Deri testi negatif fakat semptomları bire bir tuttuğu için tanı aldık. Doktor aşı yaptırabilirsiniz dedi. 9. Ay aşısını yaptırdığımızda ebe sağlık ocağında bekletmek istedi. Eşim Acil Tıp uzmanı. O da acilde beklemek istedi. 1 saat kadar acilde bekledik. Doktorunuzun tavsiyesine göre ilerlemeniz daha iyi olacaktır.
İ
İrem ..
24 Ocak 2026 01:23
Yanıtlarınız için teşekkür ederim alerji doktoru tam bir cevap vermedi yaptırmak isterseniz hastane ortamında yaptırın dedi sadece çocuk doktoru da bize bıraktı bu bize bırakılacak bir konu mu onu anlayamadım bu çocuk 9. Ayda olmazsa 1 yaşta kesin olacak zaten. Bir de çocuk doktoru aşı yaptırmak isterseniz damar yolunu açar bebeğin öyle yaparız dedi sizin aşılar yapılırken böyle mi yapıldı yoksa sadece gözetim altında mı ?

Beste H. G.
24 Ocak 2026 01:33
Bizim bağırsak tutulumlu olduğu için anaflaksi riski daha düşük olduğundan damar yoluna gerek duyulmadı. Ama normal alerji olsaydı anaflaksi riski yüksek olacağından açıkçası bende damar yolu açtırarak yaptırmak isteyebilirdim veya yaptırmazdım. Korkutmak istemem fakat biraz kar zarar ilişkisine bakmak lazım. Tahlil sonuçlarınız alerjinizin ne düzeyde olduğu alerji doktorunun yorumu bence çok önemli. Başka bir alerji doktorundan görüş alabilirsiniz. Kesinlikle aşı olunması gerektiğini düşünüyorum. Fakat doktorun tam onayıyla olması bence en sağlıklısı.