Yumurta Alerjisi Var 9.ay Aşınını Olmadık Sıkıntı Olur mu?
75 görüntüleme

Gizem E.
4 Ağustos 2025 11:34
Kızım şu an 10 ay 5 günlük. Yumurta alerjisi olduğu için 9.ay aşısını yapmadık henüz. Doktoruna söylediğimde yumurta yedirmeye çalış dedi. Alerji devam ediyor mu diye. Ama asla yediremedim yemiyor. Bu yüzden de aşıyı ertelemiş olduk. Bir sıkıntı olur mu? Alerjinin geçip geçmediğini nasıl anlayabilirim. Bu arada çoklu besin alerjisi de var. Neyin alerji yaptığını da tam kestiremiyoruz.

Gizem E.
4 Ağustos 2025 11:35
Kanlı kaka yapıyor bağırsak tepkili alerji. Geçen haftalarda da bir ilaçtan vücudunun her yeri kabardı. Alerjik bir bebek
M
Meltem G.
4 Ağustos 2025 11:53
Alerjik bebeklere alerjen gida direk yedirilmiyor zaten gıdanın baskalasmis haliyle ilk deneme yapılıyor çoklu besin alerjisi varsa bebegin zaten alerji ve immunoloji de takipli hastadır oradaki doktorunuzla görüşün aşı ve tadım konusunda size yardımcı olacaktır
S
Semanur Ş.
4 Ağustos 2025 11:57
Bizimde yumurta alerjimiz var aşı yaptırmıycaz ama doktor bize bir yaşına kadar yasak dedi prta dereceli alerji bizim ki nasıl direk yumurta ver diyebilmiş doktor ona şaşırdım normalde açarak denenir önce kek içinde yada börek içinde yersin sonra yumurtaya geçersin duruma göre

Gizem E.
4 Ağustos 2025 12:05
İmmunoloji takipli değiliz sadece diyet yapmamı önerdi. Birçok şeyi kestim yemiyorum ama bu sefer de ilaçtan alerji oldu zor ve yıpratıcı bir süreç. Ne yapacağımı bilmiyorum doktora alacağım tekrar. Yüzünde de egzema var gibi şu an

Gizem E.
4 Ağustos 2025 12:06
Bana yedir öyle bakalım dedi bilmiyorum. Fakat hiç yemiyor yumurta tadını aldı mı kusturuyor kendini kekte denedim muzla denedim yemedi
M
Meltem G.
4 Ağustos 2025 12:41
Yumurta alerjisi fiskirarak kusma şeklinde reaksiyon veriyor bebek kendini kusturmuyor alerjiden dolayi kusuyor olabilir siz doktorunuza söyleyin size alerji polikliniği için alan açsın randevu alip götürün bebegi her doktorun diyet acma şekli farklı bizim bebek en son 8 aylıkken tadım yapti 12 ay sonra yeniden tadım yapılacak daha once deneme dendi siz en iyi cevabı alerji doktorundan alırsınız

Gizem E.
4 Ağustos 2025 12:59
Gittiğimde mutlaka söyleyeceğim teşekkür ederim