Yumurta Alerjisi Olabilir mi ?

38 görüntüleme
Figen

Figen

13 Nisan 2026 20:32
6.5aylik bebeğim 5 aylıkken 3 gün kuralı ile yumurtaya başladı fakat aşıdan sonraki denememizde kustu 10 kere ve diare oldu. 1 ay kadar ara verdim tekrar denedim yine kustu 2 kez bu kez başka bir reaksiyon gözlemlemedim. Ne zaman tekrar yumurta verebilirim ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 20:32
Yumurta Alerjisi Durumunda Yapılacaklar

Bebeğinizin yumurta alerjisi olup olmadığını belirlemek için dikkatlice gözlem yapmanız ve gerekli adımları takip etmeniz önemlidir.

Gözlem ve Deneyimler

- 5 aylıkken 3 gün kuralı ile yumurtaya başladığınızda kustu ve diare oldu.
- 1 ay ara verdikten sonra tekrar denediğinizde yine kustu.

Alerji Belirtileri

- Şiddetli kusma ve diare, yumurta alerjisinin belirtileri olabilir.
- Yüzünde veya farklı bölgelerinde kızarıklık, döküntü gibi belirtiler gözlenmedi.

Yapılacak Adımlar

1. Doktor Danışması: Bebeğinizin doktoru ile durumu paylaşın ve alerji testi yapılmasını isteyin.
2. Alerji Testi: Kan testi veya cilt testi yapılarak yumurta alerjisi olup olmadığı belirlenebilir.
3. Yumurta Verme Zamanı: Alerji testi negatif çıkarsa veya doktorunuz uygun görürse, 1-2 hafta ara verip tekrar denemek uygun olabilir.
4. Alternatif Besinler: Yumurta yerine keten tohumu, muz püresi, yoğurt veya elma püresi gibi bağlayıcı olarak kullanılabilecek besinleri deneyebilirsiniz.

Aşı ve Yumurta Alerjisi

- Bazı aşılar yumurta proteini içerebilir, bu nedenle yumurta alerjisi durumunda doktorunuz ile aşı programını gözden geçirmeniz önemlidir.

Sonuç

Bebeğinizin yumurta alerjisi olup olmadığını belirlemek için doktor ile işbirliği yapmanız ve gerekli testleri yaptırmanız önemlidir. Güvenli bir şekilde beslenme alışkanlıklarını geliştirmek için doktorunuzun önerilerini takip edin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yumurta Alerjisi mi
2. Yumurta Alerjisi
3. Yumurta Alerjisi mi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir