Yumurta Alerjisi mi?

28 görüntüleme
M

Maria

9 Nisan 2026 11:15
Bebeğime ek gıdayı başladığımda yumurtanın sarısını denettim sorun olmadı. Sonrasında güvenli olduğunu bildiğim malzemelerle ve bir bütün yumurtayla bir pankek hazırladım ama eline alıp yemeğe başladığında pankeke temas eden yerleri kızardı yüzünde, yıkadım geçti. Yumurtanın beyazı benim için şüpheli besindi. Daha sonra aktivite olarak kırık yumurta kabuklarını poşete koyup önüne koyduğumda poşet hafif yırtıldı ve yumurta beyazı çok çok az bir şekilde eline temas etti elini yüzüne sürmüş, tekrar kızardı ve tekrar yıkayınca geçti. Şimdi yumurtanın beyazını yedirmeye korkuyorum. Bu alerji midir? Zamanla geçer mi?
Afranur K.

Afranur K.

9 Nisan 2026 11:29
Yıkayınca geçmesi alerji olarak düşündürmedi açıkçası. Alerjik kabartılar yüzeysel değil, derinden histamin bağlantısı ile oluşuyor.

Bundan dolayı size önerim izole. 1 gün siz bebeğinize sadece yumurta beyazı yedirin ve takip edin. Tahminimce alerji çıkmayacak bu arada, büyük ihtimalle bebeğiniz oyun oynarken, yemek yerken elini yüzüne kuvvetli bastırıyor, kızım mesela mama kaşığı değil de çay kaşığı gibi metal kaşıklar verirsem çok basınç uygualdığu için ağız kenarlarını hep kızartıyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir