Yumurta Alerji Olabilir mi ?

102 görüntüleme
Ö

Özlem

30 Mart 2026 00:16
merhaba, ek gıda yeni başladık, tadımlarımız devam ediyor . 3 gün kuralı ile yumurta başladık.

1 gün sadece sarı kusma ve belirti yok

2. Gün Beyaz ve sarı karışımı saat 11 gibi verdim akşam üzeri hala midesinde ve kusma oldu aynı yediğini çıkardı

3. Gün Beyaz sarı yulafla pişirdim kusma olmadı.

Bebeğim mama ile besleniyor ve kusma oluyordu ara ara

Acaba alerjik mi anlayamadım hocam? @Osman Gönülal
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

30 Mart 2026 00:23
Alerji dediğimiz yani beklediğimiz şey kusma değil. Ciltte döküntü, kızarma, kaşıntı, balgamlı ishal vb şeyler. Kusma muhtemelen mide kapasitesinden fazla verdiğiniz için oldu tekrar deneyin
Ö

Özlem

30 Mart 2026 00:31
Beyaz sarı ayrı ayrımı deneyeyim peki ?
P

Pelin A.

30 Mart 2026 00:47
Benim bebeğimde de aynı şekilde olmuştu. Ama alerji testinde herhangi bir alerjisi çıkmamıştı. İlk tadımlarda yumurtaya karşı bir mide bulantısı tiksinme olmuş yani. Daha sonrasında irmik muz gibi karışımlara sarısını koyarak verdiğimde herhangi bir kusma olmadı. Şu anda da direkt haşlanmış yumurtayı yiyor. Biraz zamanla düzeliyor bu durum. Yumurta beyazı 9. Aydan sonra öneriliyor zaten. Yeni başladıysanız sarısı ile tarifler yapın bence
Ö

Özlem

30 Mart 2026 01:05
Doktorumuz sarı ve beyaz verebilirsin demişti ama ! 9. Ay kuralı bilmiyordum açıkcası .
P

Pelin A.

30 Mart 2026 01:08
Bize yüksek alerji potansiyeli sebebiyle hatta 1 yaş dedi biz 1 yaştan sonra başlamıştık. Şimdi 9. Aydan sonra 3 gün kuralı ile başlayabilirsiniz diyorlar genelde. Ek gıdaya yeni başlayan bir bebeğe bunun söylenmesine şaşırdım açıkcası

F. K.

31 Mart 2026 14:36

Pelin Akal

Bize yüksek alerji potansiyeli sebebiyle hatta 1 yaş dedi biz 1 yaştan sonra başlamıştık. Şimdi 9. Aydan sonra 3 gün kuralı ile başlayabilirsiniz diyorlar genelde. Ek gıdaya yeni başlayan bir bebeğe bunun söylenmesine şaşırdım açıkcası

Bizde tadıma başladık, doktorumuz sarısını verebilirsin tadımlık dedi, 5 aylığız 72 Saat kuralına da gerek yok zaten sadece tadım yapacak dedi, bende daha bugün sarısından küçük bir parça tadım yaptırdım, biraz öğürdü ancak doktorumuz bu tepkileri vermesi gayet normal daha önce bilmediği bir şeye refleks olarak tepki verebilir denemekten vazgeçmeyin demişti
P

Pelin A.

31 Mart 2026 14:38

Firdevs Kazizade

Bizde tadıma başladık, doktorumuz sarısını verebilirsin tadımlık dedi, 5 aylığız 72 Saat kuralına da gerek yok zaten sadece tadım yapacak dedi, bende daha bugün sarısından küçük bir parça tadım yaptırdım, biraz öğürdü ancak doktorumuz bu tepkileri vermesi gayet normal daha önce bilmediği bir şeye refleks olarak tepki verebilir denemekten vazgeçmeyin demişti

Sarısında zaten herhangi bir problem yok bizde ek gıdaya geçtiğimizde sarısını verdik fışkırır tarzda kusma olmasına rağmen 2-3 denemeden sonra yedi. Burada kast ettiğim 9. Ay sonrası yumurta beyazı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir