Yumurta Akı Alerjisi Acil Bakar Mısınız Nolur

70 görüntüleme
A

Aleyna Y.

7 Şubat 2026 16:03
Bebeğimde yumurta akı ve çiğ patates alerjisi çıktı hem kanda hem deride yumurta hatta yüksek çıktı bir keresinde çorbada yumurta kullanıp versiğimizde dudağı şişti dakikalar sonra indi.

Doktor ne bana diyet verdi ne bebeğe yoğun egzamamız var tüm vucutta yüzde kortizonla komtrol altona aldok sürekli nemlendiriyoruz ama ben yemeye devam ettikçe zaten çocukta patlak veriyor ısrarla doktorlar diyet demiyor ama sadece kortizon diyolar kendi kendine mi geçicek bu ben anlamadım çocuğa yumurta sarısını devam et dedi bana hepsini yiyebilirsn

Üstelik 9. Ay aşımız geldi kkk aşısı korkuyorum zaten sıkıntılı yaptır bir şey olmaz dedi doktor yani 4-5 doktor ve hastane gezdik hepsi ilgisiz umursamaz tek verdikleri kortizon kızlar yardımcı olur musınuz ne yapmam gerek

Alerji diyetisyeni ile devam etmek istiyorum mantıklı değil mi sizcede bir de 9. Ay aşısını yaptırmayacağım sanırım
E

Esra

7 Şubat 2026 16:41
Merhaba benim kızıma ilk verdıgımde büyük abdestinden sonra popoyu kızarmış pütür pütür olmuştu bende 9 ay aşısını şüphelendiğim için yaptırdım sonra alerji doktoruna randevu aldım ve kan tahlilleri yaptırdım kandaki değere göre alerjisi yoktu 1 yaş KKK aşısını yaptırdım 10 gün oldu bi problem yok çok şükür sizde kan tahlilleri verebilirsiniz diyecegım
E

Esra

7 Şubat 2026 16:41
Pardon 9 ay aşısını yaptırmadım yazacaktım
A

Aleyna Y.

7 Şubat 2026 16:42

Esra

Pardon 9 ay aşısını yaptırmadım yazacaktım

Hem kan hem deri testimiz pozitif yumurta alerjisi tanısı aldık biz
E

Esra

7 Şubat 2026 16:43
Ozaman hastanede olması gerekiyor aşıyı diye biliyorum doktor kontrolünde yapılması lazım
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

7 Şubat 2026 16:44
Yumrta alerjisi olan durumlarda anafilaksi dediğimiz durum olmıyorsa ki dudağı şişiyor dediniz bu anaflaksi değil. Hastanelerde kkk aşısı yapılır i
A

Aleyna Y.

7 Şubat 2026 16:46

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Yumrta alerjisi olan durumlarda anafilaksi dediğimiz durum olmıyorsa ki dudağı şişiyor dediniz bu anaflaksi değil. Hastanelerde kkk aşısı yapılır i

Evet anafilaksi geçirmedi ama dudağı şişirdi bir alerji doktoru bu tar dudak şişmeleri gelecek anafilaksinin belirtisidir demiş hani çorbada böyleyse aşıda ne olur diye kokrtum üniv hastanesinde doktor göztiminde olması için randevu aldık ama korku bastı iste...
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

7 Şubat 2026 16:50

Aleyna Yadigar

Evet anafilaksi geçirmedi ama dudağı şişirdi bir alerji doktoru bu tar dudak şişmeleri gelecek anafilaksinin belirtisidir demiş hani çorbada böyleyse aşıda ne olur diye kokrtum üniv hastanesinde doktor göztiminde olması için randevu aldık ama korku bastı iste...

Korkmayın inanın ciddi alerjilerde 1 yudum bile anaflaksi nedeni oluyor içinizi rahat tutun lütfen

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir