Yumurta

128 görüntüleme
S

Smy K.

30 Kasım 2025 13:16
10 aylık bebeğime hergün bebek irmiği ile yumurta pişiriyorum zararı olur mu yumurta alerjisi yok sarısını ve beyazını ayırmıyorum
İlsu O. K.

İlsu O. K.

30 Kasım 2025 14:17
Merhaba; uygulamada bebeklere hangi unu ne sıklıkla kullanabiliriz diye bir sormuştum ve Diyetisten Esra hanımın cevabı şöyle oldu...

"Her unun sindirim ve besleyicilik özellikleri farklı. İrmik, glisemik indeksi yüksek olduğu için tok tutar ama sık kullanıma uygun değildir. Pirinç unu genellikle ilk denenenlerdendir, alerji riski düşüktür ama kabızlık yapabilir. Yulaf unu lifli yapısıyla hem besleyici hem sindirimi destekleyici olup 7. aydan sonra rahatlıkla verilebilir. Tam buğday unu ise B vitaminleri ve lif içerdiğinden faydalı olsa da gluten içermesi nedeniyle 8. aydan sonra azar azar başlanması önerilir.Nohut unu gibi baklagil unları 9. aydan sonra gaz yapma riskine karşı küçük miktarlarda denenmeli, kinoa unu ise aminoasit dengesi yüksek bir seçenek olarak 8. aydan sonra püre ya da yoğurda karıştırılarak verilebilir. Unutulmamalı ki her yeni besin gibi unlar da az miktarda ve 3 gün kuralına dikkat edilerek vermenizi öneririm. "
S

Smy K.

30 Kasım 2025 14:20
Teşekkür ederim🌺
İlsu O. K.

İlsu O. K.

30 Kasım 2025 14:26
Ne demek 🙏🏻 ben şöyle uyguluyorum eğer 1.gün kahvaltıda normal çırpılmış yumurta ya da haşlama yaptıysam ertesi günü pankek gibi bir şey yapıyorum öyle olursa üçüncü günde yumurta veriyorum. Diğer türlü 2 gün yumurta 1 gün boş gidiyorum. Bir de mesela sabah yumurta verdiysem çorbaya vs eklemiyorum yine aynı şekil aynı gün irmikl,yulafla, pirinç unuyla muhallebi yetiyse sabahına ya da akşamına asla kullanmıyorum. Ben bu un konularında biraz rahatsızım o yüzdende sormak istemiştim çünkü kimi takip etsem tüm öğünlerde un ve yumurta kullanıyorlar bana açıkcası fazla geliyor çünkü bizde öyle sık tüketmiyoruz yani çorba içine kadar irmik koyuluyor 🤷‍♀️ ama elbette her bebeğin beslenme ihtiyacı farklıdır.
S

Smy K.

30 Kasım 2025 14:30
Bende o şekilde uygulayayım inşallah birçok kafa karıştırıcı açıklamalar var maalesef
İlsu O. K.

İlsu O. K.

30 Kasım 2025 18:08
Tavsiyem çocuk büyütürken çokta bu insta momlara kulak asmayın. Özellikle ek gıda sürecinde öyle kabaklar paykaşıyorlar ki yetişkin tabağı porsiyonu gibi. Sonra bebeğinin az yediğini düşünen anne benim çocuğum yemiyor diyip ya üzülüyor ya da zorluyor sonucundada çocuklarda besin reddi başlıyor ısrardan. Biraz kendi gözlem ve iç güdülerinizle bebeğinize göre birazda doktorunuzun ya da başka uzmanların söylemine göre.. Oğlum prematüre doğdu o yüzden bu konuda açıkcadı çok iyi anladım her bebek kendine özelmiş ☺. Sağlıkla güzellikle büyüsün 🌸
S

Smy K.

30 Kasım 2025 19:03
Ah ah gerçektende öyle bu arada yabancı bir anneye bile böyle destek oluyorsunuz kendi bebeğiniz çok şanslı sizin gibi bir anneye sahip olduğu için 🌺🫶🏻
İlsu O. K.

İlsu O. K.

1 Aralık 2025 00:00
Çok naziksiniz.. ☺💜🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir