Yüksek Yerden Düşme
97 görüntüleme

Merve A. M.
1 Nisan 2026 16:47
Normalde hiç yapmayacağım bir şeyi yaparak uyuyan bebeğimi yatağıma koydum. Mutfağa kahve yapmaya gittim. Yanında yastıklar vardı ama ne olduysa yatağımızdan kayarak düşmüş bebeğim. Sabah yoktu ama başının sağ ön kısmı alın tarafı çok hafif morarmaya başladı aksam saatlerinde. Gözlemledim kusma huzursuzluk vb olmadı sadece öğlen uykusunda normalden farklı olarak 2 saat uyudu. 2 saat uyuduğu da olurdu ama normalde 40 dk 1 saat uyuyor bu aralar dişten dolayı. Tek başına bir bulgu mu sizce korkuyorum. Hareketlerinde yemesinde içmesinde herhangi bir farklılık yok..

Sema ..
1 Nisan 2026 17:21
Kaç aylık

Merve A. M.
1 Nisan 2026 17:23
Kaç aylık

Afranur K.
1 Nisan 2026 17:33
Merve hanım doğru anladıysam zaten bir kaç saattir takip ediyorsunuz, fışkırır tarzda kusma, yoğun huzursuzluk yada aşırı dinginlik (öğle uykusu harici sürekli uyku halinde, baygın olma) , el-göz koordinasyonundan zayıflık ( tabi ki bugüne kadar elde ettiği yeteneğinden bahsediyorum) , genel hareketlerinde bir sıkıntı yoksa takip etmeye devam edin. Düşmeye bağımlı şişme, morarma gayet normal durumlardır. Tedirgin olmayın bundan sonra bol bol düşecekler zaten sadece nasıl takip etmeniz gerektiğini bilin yeterli.
İsterseniz soğuk uygulama yapın ama o morarma, ezilme tarzı şeylere ilk anda uygularsanız avantajlı oluyor.
İsterseniz soğuk uygulama yapın ama o morarma, ezilme tarzı şeylere ilk anda uygularsanız avantajlı oluyor.

Latife K.
1 Nisan 2026 20:43
Normalden farklı huzursuzluk, bilinç kaybı, ismine tepki vermeme, fışkırarak kusma, hareketsizlik, beslenememe yani emememe gibi durumlara dikkat edin. Genelde ilk 6-8 saat belirti olmazsa sonrasında da olmuyor. Biz 1 kere yataktan, 1 kere koltuktan bir de normal yere otururken falan birden kafası yere doğru eğiliyordu. Her doktora gittiğimizde bu durumları kontrol etmemizi istedi. Ve şey yataktan düştüğünde sırt üstü yatırdı ve ellerinden tutup bebek kendini kaldırabiliyor mu buna baktı. Yani üzülmeyin. Rabbim koruyor onları. Biz artık yerde yatıyoruz o yüzden rahatladık düşmüyoruz artık

Merve A. M.
1 Nisan 2026 21:03
Normalden farklı huzursuzluk, bilinç kaybı, ismine tepki vermeme, fışkırarak kusma, hareketsizlik, beslenememe yani emememe gibi durumlara dikkat edin. Genelde ilk 6-8 saat belirti olmazsa sonrasında da olmuyor. Biz 1 kere yataktan, 1 kere koltuktan bir de normal yere otururken falan birden kafası yere doğru eğiliyordu. Her doktora gittiğimizde bu durumları kontrol etmemizi istedi. Ve şey yataktan düştüğünde sırt üstü yatırdı ve ellerinden tutup bebek kendini kaldırabiliyor mu buna baktı. Yani üzülmeyin. Rabbim koruyor onları. Biz artık yerde yatıyoruz o yüzden rahatladık düşmüyoruz artık

Latife K.
2 Nisan 2026 15:45
Teşekkür ederim ❤️ hastanedeyiz suan daha fazla dayanamadım