Yüksek Ses
101 görüntüleme
G
Gülşah K.
20 Temmuz 2025 18:46
Bebeğim bugün itibarı ile 9 aylık oldu önceden böyle birşey yoktu ama yaklaşık 2 haftadır yüksek sesten (elektrik süpürgesi,yüksek sesli hayvansal oyuncaklar,siren sesi )gbi seslerden korkuyır ağlıyor bu benim kafama çok takıldı normal birşey mi yoksa bi problemin baslangcımı bilemedim
Fatma U.
Uzman Psikolog
21 Temmuz 2025 06:40
8 aylık bebeğinizin yüksek seslere karşı son 2 haftadır korku ve ağlama tepkileri vermesi normal bir gelişimsel aşama ve duyusal hassasiyet belirtisi olabilir. Bu dönemde bebekler çevreyi daha detaylı algılamaya başlar ve bazı yüksek sesler tehditkar gelebilir. Bu durum genellikle kötü bir işaret değil, beyninin sesleri anlamlandırmaya çalıştığını gösterir.
Bu süreçte ona güvende olduğunu hissettirmek önemlidir. Korktuğu zamanlarda sakin bir ses tonuyla konuşarak kucaklayın. Korktuğu sesleri düşük volümde ve sizin eşliğinizde, güvenli bir ortamda dinleterek yavaşça alıştırmayı deneyin. Yüksek ses çıkaran oyuncakların kontrolünü (açıp kapatma gibi) ona vermek veya dikkatini başka bir şeye yönlendirmek işe yarayabilir. Her bebeğin gelişim hızı farklıdır, bu yüzden sabırlı olun. Ancak, ses hassasiyeti günlük yaşamını olumsuz etkiler veya sosyal etkileşiminde belirgin bir azalma olursa, bir çocuk doktoru ,psikolog veya çocuk gelişim uzmanından profesyonel değerlendirme almanız önemlidir.
Bu süreçte ona güvende olduğunu hissettirmek önemlidir. Korktuğu zamanlarda sakin bir ses tonuyla konuşarak kucaklayın. Korktuğu sesleri düşük volümde ve sizin eşliğinizde, güvenli bir ortamda dinleterek yavaşça alıştırmayı deneyin. Yüksek ses çıkaran oyuncakların kontrolünü (açıp kapatma gibi) ona vermek veya dikkatini başka bir şeye yönlendirmek işe yarayabilir. Her bebeğin gelişim hızı farklıdır, bu yüzden sabırlı olun. Ancak, ses hassasiyeti günlük yaşamını olumsuz etkiler veya sosyal etkileşiminde belirgin bir azalma olursa, bir çocuk doktoru ,psikolog veya çocuk gelişim uzmanından profesyonel değerlendirme almanız önemlidir.
G
Gülşah K.
21 Temmuz 2025 07:46
Çok teşekkür ediyorum şuanlık sadece aniden duyduğunda korkuyor ağlıyor ama o seslere daha alışamadı sanırım.dediğiniz gibi süreci takip edeceğim çok teşekkür ediyorum