Yüksek Down Sendrom Riski Çıkan Test
252 görüntüleme
N
Nurten
18 Haziran 2025 12:32
Hamilelik dönemim ilk 3 ayı hariç sonrasında mide bulantısı ve kusmalar ile geçti. İkili tarama testim işim ve araya giren resmi tatiller sebebiyle geçmişti. Doktorum dörtlü tarama testi yapalım dedi. Ultrasonlarımda bebeğim gayet sağlıklı gözüküyordu. Dörtlü tarama testimin sonucu yüksek gelmişti ve yaşım 30 du. Tabiki stresli bir haber çünkü çok özel olma durumu olan bşr bebeğe iyi bir anne olabilecek miyim bakımını yapabilecek miyim sağlık açısından iç organlarında kalbinde sıkıntı olabileceği bir sürü düşünce ve bebeğe iyi bakabilmek adına çokça araştırma ve çalışma yapmam gereceği düşünceleri ile yoğruldum. Ayrıntılı ultrason zamanımda doktorum bu riskte biz amniyosentezi öneriyoruz dedi. Ayrıntılı ultrasonumdada bi olumsuzluk gözükmüyordu. Ancak ben amniyosentezde riskler olduğunu duyduğum için istemedim. Ne olursa olsun doğumumu gerçekleştirip bebeğimi sağlıkla kucağıma almak istedim. Sonrasında Nipt fetal dna testi yaptırmamı önerdiler. Kadın doğum uzmanım en azından bu testi yapıp yolumuza öyle devam edelim dedi. Testi yaptırdım ve sonuç olarak down sendrom riski olmadığı çıktı. Ama tabiki her test yanılabilir. Fetal dna daha yanılma payı düşük olan bir testmiş. Ve bebeğim dünyaya geldiğinde down sendromlu bir bebek değildi. Fetal dna testi doğru bir sonuç vermişti. Tecrübemce eğer ayrıntılı ultrasonlarda bir sıkıntı yoksa testlerle aklınızı bulandırmamamız. İlla yaptıracaksanız da Fetal dna testi yaptırmanızdır.
B
Benay A.
11 Temmuz 2025 20:58
merhaba acaba tarama testinde risk neydi bana bugün 5te 1 dediler de
N
Nurten
11 Temmuz 2025 21:03
50 de 1 di sonucum. Yaşım 29 du ve yaşıma göre yüksek olduğu söylenmişti. Ancak ultrasonlarımda ve detaylı uktrasonlarımda herhangi bir problem gözükmüyordu.
B
Benay A.
12 Temmuz 2025 14:00
benim de ultrasonda problem görünmedi inşallah fetal dna da temiz çıkar sizinki gibi. teşekkürler
N
Nurten
12 Temmuz 2025 14:06
İnşallah sağlıklı günleriniz olsun evladınızla 🤲🏻
A
Aliye A. ..
20 Temmuz 2025 23:38
Benimde ikili tarama sürecim geçmişti, ve hastanede doktor bana senin bebeğinin ense kalınlığı sınırda down sendromlu olma ihtimali yüksek demisti. Sonra üçlü taramada orta riskli çıktı. 370de 1di sonuç. Yaşım 33 ve yaşına göre yüksek olduğunu soylemislerdi. Detaylı ultrasonda temizdi bir sorun yoktu. Doktor bize fetal DNA ve amniyosentezi anlattı ve hiçbirine gerek duymadığını bebeğin gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Eğer içinizde şüphe kalmasını istemiyorsanız fetal DNAyi yaptira bilirsiniz dedi. Bizde yaptırdık. Ve biz bebeğimizin cinsiyetini öğrendiğimiz gün sonuçlarin temiz çıktığını da öğrendik. Çok şükür. Ve oğlum sapa sağlam doğdu. Kesinlikle tarama testlerine güvenmeyin. Eğer bütçeniz el veriyorsa direk fetal DNA yaptırın.
B
Benay A.
21 Temmuz 2025 20:27
evet açıkçası ben de çok güvenmiyorum bu ikili üçlü testlere ama insanın da kafasını bi karıştırıyor işte maalesef. fetal dna verdim sonucunu bekliyorum hayırla alırım inşallah. çok teşekkür ediyorum