Yüksek Ateş Dişi mi Temsil Eder

156 görüntüleme
Betül B. .

Betül B. ..

Premium Üye
1 Mayıs 2026 22:45
İki ayrı aletle ateş ölçümü yaptığım bebeğim de alın bölgesinin farklı yerlerinde farklı şekilde ateş ölçüyorum bugün 3. Gün oldu 15 ayın içindeyiz diş bu kadar yüksek ateş yapar mı bilmiyorum doktora gittik öksürük burun akıntısı yok ciğerlerini dinledi birşey yok ama bu kadar sık ateş yüksek olması normal mi hastanede ölçüm olunca ateşi düşük çıkıyor anlamıyorum ilaç almak istemiyor iştahı yok yemek düzgün yemiyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım eli ağzında sürekli gece uykusu kesik kesik inliyor ne yapacağımı şaşırdım
Afranur K.

Afranur K.

1 Mayıs 2026 22:47
Diş yüksek ateş yapmaz, 37.5 civarında seyreder ama eğer 38.0-38.5 gibi ölçümleriniz varsa dişe bağlamanızı önermem.

Ancak bir sorum var ateş ölçeriniz alından temassız mı? Eğer öyle ise o ateşölçerler güvenilir ölçüm vermezler size önerim kulak içi ya da standart koltuk altı ölçen bir cihaz edinmeniz olur.
Betül B. .

Betül B. ..

Premium Üye
1 Mayıs 2026 22:52
Afranur Keskin
Diş yüksek ateş yapmaz, 37.5 civarında seyreder ama eğer 38.0-38.5 gibi ölçümleriniz varsa dişe bağlamanızı önermem.

Ancak bir sorum var ateş ölçeriniz alından temassız mı? Eğer öyle ise o ateşölçerler güvenilir ölçüm vermezler size önerim kulak içi ya da standart koltuk altı ölçen bir cihaz edinmeniz olur.
Alın tipi ve kulak ölçümü olan bir tanesi bi tanesi alından temazsız koltuk altıda mevcut ama dokundurtmuyor ölçüm yapamıyoruz her türlü ölçüm yapmaya çalışıyorum bi tanesini kullandım ölçümüne güveniyorum ama doktorlara gidip sorunca hepsi aynı şeyi söylüyor ateş yapar diyorlar öneri sunuyorlar 37.5 görüyorum ama yüksek olana da şahit oluyorum ne yapacağımı bilmiyorum
Betül B. .

Betül B. ..

Premium Üye
1 Mayıs 2026 22:52
Betül Beytar
Alın tipi ve kulak ölçümü olan bir tanesi bi tanesi alından temazsız koltuk altıda mevcut ama dokundurtmuyor ölçüm yapamıyoruz her türlü ölçüm yapmaya çalışıyorum bi tanesini kullandım ölçümüne güveniyorum ama doktorlara gidip sorunca hepsi aynı şeyi söylüyor ateş yapar diyorlar öneri sunuyorlar 37.5 görüyorum ama yüksek olana da şahit oluyorum ne yapacağımı bilmiyorum
Ayrıca hastanede de alından ölçeni kullanıyorlar onların ki farklı bizim ki farklı çıkıyor hep
Afranur K.

Afranur K.

1 Mayıs 2026 22:56
diş 37.5 civarı ateş yapar, diş döneminde vücudun savunma mekanizması zayıflar, bebekler de sürekli elleri ağzında vs. Olduğu için rahatlıkla enfeksiyon kapabilirler.

diş çıkartmak bebeğin normal akışında yaşayacağı bir şeydir, hastalık belirtisi göstermez, kusma, ishal, yüksek ateş gibi.

Daha çok hafif ateş (37.5) ve huzursuzluk, uyku bozukluğu vs yaşanır .

Ama şunu da söylemek isterim dirençli ateş dediğiniz kavram düzenli 38.5 gibi seyreden ve ateş düşürcülere cevap vermeyen durumdur. Bu tip durumlara 3 günlük takip önerilir aynı zamanda. Sizde anlık yükselişlerin fizyolojik sebepleri olabilir bebeğin anlık çok ağlaması, bir taraf kulağına çok yatması gibi.
Afranur K.

Afranur K.

1 Mayıs 2026 22:57
Betül Beytar
Ayrıca hastanede de alından ölçeni kullanıyorlar onların ki farklı bizim ki farklı çıkıyor hep
Hastanede kullanılan her şey ideal değildir üzgünüm 😅 sağlık bakanlığı ne kadar ödenek verirse o kadarlık malzeme alırsınız. Ne kadar köfte o kadar ekmek 🤷🏻♀️
Betül B. .

Betül B. ..

Premium Üye
1 Mayıs 2026 23:00
Afranur Keskin
diş 37.5 civarı ateş yapar, diş döneminde vücudun savunma mekanizması zayıflar, bebekler de sürekli elleri ağzında vs. Olduğu için rahatlıkla enfeksiyon kapabilirler.

diş çıkartmak bebeğin normal akışında yaşayacağı bir şeydir, hastalık belirtisi göstermez, kusma, ishal, yüksek ateş gibi.

Daha çok hafif ateş (37.5) ve huzursuzluk, uyku bozukluğu vs yaşanır .

Ama şunu da söylemek isterim dirençli ateş dediğiniz kavram düzenli 38.5 gibi seyreden ve ateş düşürcülere cevap vermeyen durumdur. Bu tip durumlara 3 günlük takip önerilir aynı zamanda. Sizde anlık yükselişlerin fizyolojik sebepleri olabilir bebeğin anlık çok ağlaması, bir taraf kulağına çok yatması gibi.
Biraz dirençli ateş gibi duruyor takipteyim haftasonu girdi araya zaten hafta başına kadar bu tablo değişmezse doktorumuza götüreceğim tekrar ekstra yapma gereken birşey var mı korkuyorum ama çaresizim de maalesef
Betül B. .

Betül B. ..

Premium Üye
1 Mayıs 2026 23:01
Afranur Keskin
Hastanede kullanılan her şey ideal değildir üzgünüm 😅 sağlık bakanlığı ne kadar ödenek verirse o kadarlık malzeme alırsınız. Ne kadar köfte o kadar ekmek 🤷🏻♀️
Özellerde de ateş ölçerler benzer kliniklerde ki doktorları bilemiyorum ama en kullanışlı maalesef onlar duruyor pratikler bazı bebekler bazı şeylere izin vermeyince işe yarıyor şahsen yorumuz için teşekkür ediyorum 🫶🏻
Afranur K.

Afranur K.

1 Mayıs 2026 23:03
Elleri ve ayaklarını kontrol edin buzgibi mi? Yüksek ateş durumunda vücudun orta hattından uzak bölgelerde soğuma olur, eğer ekstra bu durum da yaşanırsa üstünü bir kat inceltin, ayaklarına çorap giydirin sadece.

Buradan daha yukarıya çıkarsa bez bölgesi, koltuk altı bölgesini nemli biz bezle silin ya da ılık bir duş aldırın, kovada suyla da oynayabilir eğer keyfi yerindeyse.

Ateş düşürücüleri 37-38 arası ateşlerde 6 saatte bir verin, 38-39 arası ateşi olursa 4 saatte bir verebilirsiniz.

Ateş ölçümlerinizi de not almanızı öneririm, özellikle kulak içi ölçümlerinizi not alın hatta.

24 saat süren 38.5-39.0 ateşi olursa haftasonunu beklemeden acile gitmenizi öneririm.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir