Yüksek Ateş
146 görüntüleme
B
Bahar Y.
15 Şubat 2026 00:23
Bebeğim 9 aylık, cuma akşamı birden elleri ve ayakları buz kesildi ve 5 dk sonra ateşi çıkmaya başladı koltuk altından ölçtüğümde 38.5 di daha sonra dolven verdim ve enfeksiyon mu yoksa diş kaynaklı mı diye alt yan kesici dişlerine baktım beyazlık vardı. Sonra cumartesi günü gündüz yine aynı şekilde önce buz kesip tekrar ateşi çıktı ama 37.8 di yanlış hatırlamıyorsam direk yine şurup verdim ama çok huzursuz başka hiçbir belirti yok hastalık şüphesine dair keyfi yerinde bebeğim 8 aylıkken yürümeye başladı baba diyor oyun oynuyor gün içinde çok aktif hasta gibi gözükmüyor diş midir sizce yoksa bir enfeksiyon mu

Afranur K.
15 Şubat 2026 00:25
Bahar hanım, diş 37.5 i geçen ateş yapmaz hatta 37.5 i de nadir gördürür diyebiliriz.
Eğer ateşi sürekli yüksek devam ediyorsa doktoru ile görüşmenizi öneririm. Viral / bakteriyel enfeksiyonlar yaygın kış döneminde biliyorsunuz, geç kalmayın.
Eğer ateşi sürekli yüksek devam ediyorsa doktoru ile görüşmenizi öneririm. Viral / bakteriyel enfeksiyonlar yaygın kış döneminde biliyorsunuz, geç kalmayın.
B
Bahar Y.
15 Şubat 2026 00:29
Peki viral/bakteriyal enfeksiyon olsa başka bir belirti vermez mi sadece ateşle mi gösterir kendini, gitmedik hastaneye de tekrar çıkar mı ateşi

Afranur K.
15 Şubat 2026 00:31
Peki viral/bakteriyal enfeksiyon olsa başka bir belirti vermez mi sadece ateşle mi gösterir kendini, gitmedik hastaneye de tekrar çıkar mı ateşi
Acile gitmenizi ben de önermem bu durumda çünkü zaten Türkiye’de aciller çok kalabalık ve kaos, hasta olmayan bebekler bile hasta olur ama aile hekimliğinde hızlı bir muayene ve kan tahlili ile sonuca ulaşmak kolay olur.
Ama tabi ki ateşi yeniden 37.5 in üstüne çıkarsa haftasonuna olduğumuzu varsayarsak acile gitmeniz gerekir.
M
Müjgan ..
15 Şubat 2026 00:32
1 hafta önce aynı durumu yaşadık ve enfeksiyon olduğunu öğrendik geç olmadan doktora görünün derim
B
Bahar Y.
15 Şubat 2026 00:33
Acildeki doktorlar çok baştan savma yapıyorlar bende hastanede çalışıyorum anestezi teknikeriyim bir çok şeye şahit oluyorum pek acile gitme taraftarı değilim ama pazartesiyi de beklemeli miyim sizce
D
Dilek S.
15 Şubat 2026 00:34
3 günü geçen ve ilaç vermenize rağmen 1 derece bile düşmeyen bir ateşiniz varsa doktora gitmeniz gerekir.Diş ateşi hanfendinin dediği gibi yüksek ateş yapmıyor.
B
Bahar Y.
15 Şubat 2026 00:34
1 hafta önce aynı durumu yaşadık ve enfeksiyon olduğunu öğrendik geç olmadan doktora görünün derim
D
Dilek S.
15 Şubat 2026 00:40
Ateş koltuk altından ölçüldüğünde 38 derece ise,kulaktan baktığınızda 38,5 ise ateşi var olarak kabul ediliyor.
Z
Zozan D. E.
15 Şubat 2026 01:14
Malesef bir virüs var dünyada influenza virüsü biz çok ağır geçirdik oğlum 2 yaş 4 aylık ateşi 39.8 kadar çıktı ve yaklaşık bir hafta sürdü ilaç kullanmamıza rağmen ilk defa böyle ağır bir hastalık geçirdik bizimde tek belirdi ateşti öyle hatırlıyorum
Z
Zozan D. E.
15 Şubat 2026 01:14
Çok geçmiş olsun🙏🙏
Z
Zozan D. E.
15 Şubat 2026 01:19
Adana şehir hastanesi çocuk acili çok ilgililer doktorları dolven ve ismin okuyamadığım bir şurup karıştırıp içirdiler 20 dakikada39.8 den 37.4 düştü antibiyotik ve influenza ve ağrı kesici kullandık bir haftaya yakın sürdü

Betül ..
15 Şubat 2026 01:30
Ateş varken El ayak soğukluğu yükseleceğinin belirtileri.Dolven vermenize rağmen tekrar eden dirençli ateş varsa bi hekime gözükmenizi öneririm.Bizde hiçbir sıkıntı yokken bir anda ateş 41 ekstradan öksürük.Maalesef ki rsv olduğumuzu öğrendik.Çok kötü bir 4 5 gün yaşadık o yüzden dirençli ateşi ve soğuk algınlığı grip öksürük diye geçiştirmeyin derim🙏🏻