Yorgunum 1 Yaş 1 Ay 4 Günlük Kızım 🥺
414 görüntüleme

Ebru K. ..
28 Temmuz 2026 17:51
Şu 2 gündür hasdayım şitetli ateş ve baş agrısı miğren yani çeken bilir bu aralar kızım çok değişti saat 5 6 da uyanıyor uykusu var ama uyumak istemiyor 1 saat sonra uyuyor 20 dk sadece gine uykusunu alamadığı için gün boyu hep ağlama oluyor desteksiz büyütüyorum annem kaynanam vs gelmiyor eşim de mesayiden çok geç çıkıyor gelsede kızım babasıda durmuyor artık çok yorulduğumu yıpradığımı anladım güclü duramıyorum artık ev yemek çamaşır kuçaktan zt inen bir bebek değil bu şu 2 gündür kızıma bağırıyorum çok tutuyorum kedimi ama yapamıyorum artık duygularımı dışa vuruyorum biri artık geçeceni söylesin
F
Fethiye A.
28 Temmuz 2026 18:29
Kızınız sanırım 1 2 yaslarında falan o yaşlarda çok fazla uykuya direnme ağlama krizler vs oluyor uyku saatleri ve sıklığıda değiştiği için onada adapte olmaya çalısıyor çocuklarda bebekken günde 3 kere uyuyosa bunu büyüdükçe 1 e 2 ye düşürüyo o dönemde de bu şekilde direnme oluyor diş dönemi büyüme atakları falan bu dönemlerde de çok değişiyolar ama 4 5 yaslarında artık çoğu şey oturmus oluyo ben o zaman rahatlamıstım tavsiyem oyalamak siz iş yaparken onada iş verin yapsın onla ugrassın kıyafet verin katlamaya çalıssın oyuncaklarını falan olabilir oyun her zaman oyalıyo tek basına kalıp oynamayıda böylece öğrenmiş olur o bagırmalar vicdan azapları hepsini bizde yaşadık hala bile olabiliyor benim kızım 5 yasında bide her zaman her şeyi 4 4 lük yapmak zorunda değiliz bi gün temizlikten feragat edebilirsiniz o gün değilde ertesi gün süpürebilirsiniz zamanla düzeliyo ama her şey o uykusuz geceler falan geçiyor hiç merak etmeyin hepimizin evi aynı bu şekilde
B
Buse N. Y.
Premium Üye
28 Temmuz 2026 21:31
Evi boşverin bence kızınızla bebek arabasiyla yuruyusler yapın. Evde bikaç gun yemek olmasa da olur süpürmeseniz de olue. peynir zeytin yenir. Hava alın kahve için nefese ihtiyaciniz var. Arkadasiniz varsa cagirin. Kiziniz sizin huzursuzlugunuzu hissettigi icin de huysuzdur
G
Gülcan Ş.
28 Temmuz 2026 21:33
Benim de kızım aynı 14 aylık olacak aramızda çok birsey yok sürekli kucağımda gece uykusu yok gündüz bir saat uyuyunca dinlemek yerine kalan işlerimi yapıyorum yalnız degılsın merak etme ama geçecek ilk 2 yıl gerçekten zor 18. Aya kadar uykuları biraz düzelir
E
Esra P.
30 Temmuz 2026 08:13
Benimde bebeğim sürekli aynı o kadar çok krize giriyor ki doğduğundan beri böyle 13 aylık oldu ve hala oturmuş bir düzeni yok özellikle geceler dk başı uyanıyor uykuya aşırı direniyor bende bağırıyordum sonra üzülüyorum direndiği nokta da zorlamamaya başladım yatmak istemediğinde kaldırdım şuan bir tık daha iyi rutin oluşturuyorum akşam üstü parka cıkarıyorum bana da iyi geliyor yeni insanlar görüyorum tanışıyorum ben hava alıyorum bebeğe de iyi geliyor ortamı değişiyor park sonrası yemek duş kısa bir oyun sonra uyku yapıyorum bazen yine patlak veriyor ama en azından ben sakin kalabiliyorum

Ayfer Y.
31 Temmuz 2026 23:02
Siz rahat olmazsanız bebeğiniz de bunu hissediyor. Ben bunu kendi bebeğime de çok hissediyorum. Eğer ben stresli olursam bebeğim de o gün sürekli ağlamalı ve stresli oluyor, bana da çektiriyor. Ben rahatsam bebeğim de daha rahat. Demem o ki siz de kendinizi rahat hissedeceğiniz şekilde bu süreci yönetmeye çalışın. Örneğin ben bebegimle dışarıda yürüyüşe çıkıyorum parka götürüyorum. Bu şekilde rahatladığımı düşünüyorum bebeğim de aynı şekilde rahatlıyor. Ya da evde yemek yapacaksam ona da tabak falan veriyorum açabileceği çekmeceleri açıp oradan eşyaları alıp kendi kendine oynamasını sağlıyorum. Benim bebeğime oyuncaklarla oynayan bir bebek değil o yüzden bu süreçte çok zorlanıyorum ben de ama ancak bu şekilde ilerleyebiliyoruz. Desteksiz olsanız da sadece kendinize bebeğinize ve günlük rutininize odaklanın hiç kimseye yoksa bile neden yok diye düşünmeyin bu sizi daha da yıpratır. Benim desteğim var ama hiçbirinden yardım almıyorum çünkü beni daha çok zorluyor bu, kendi kendime bir süreç ilerletip yürütmeye çalışıyorum. Allah kolaylık versin inşallah hepimize.
Yükleniyor...