Yoğurt Mayalamak İçin Sağlıklı Süt ve Maya
73 görüntüleme
K
Kübra Y.
8 Ocak 2026 22:54
Sütü kapalı mı almalıyım nasıl yapıyorsunuz.

İlsu O. K.
8 Ocak 2026 23:16
Merhaba; çiğ süt malesef siz evde ne kadar kaynatırsanız kaynatın risk taşıyor (Salmonella , E. coli , Listeria , Campylobacter , Brucella , Coxiella burnetii, Tüberküloz gibi zararlı bakteriler içerebilir) ve bu bakterileri kaynatmakla tamamen yokedemeyebilirsiniz. Eğer illa çiğ sütü kullanılacaksa mutlaka hastalıklardan ari belgesi olan çifliklerden süt temin edilmeli diyor uzmanlar. En risksiz ve gıda güvenilirliği olan pastörize sütten yapmak ben cam şişede olanlardan alıyorum, maya içinde büyüyo nun probiyotikli yoğurt mayasını kullandım ilk sefer sonra zaten yaptığınız yoğurttan devam.. ☺
Gıda güvenliği ve süt konusunda daha detaylı bilgi almak isterseniz instagramdan gıda mühendislerine bakabilirsiniz.
Tuğba Parıltı
Erdem Ömer
Tuğba Öztermiyeci Bayburtluoğlu
Gıda güvenliği ve süt konusunda daha detaylı bilgi almak isterseniz instagramdan gıda mühendislerine bakabilirsiniz.
Tuğba Parıltı
Erdem Ömer
Tuğba Öztermiyeci Bayburtluoğlu
T
Tuğba B. ..
9 Ocak 2026 04:44
Bende pastörize günlük sütler ile mayalıuorum .çiğ sütlere güvenemiyorum
G
Gökçin N.
9 Ocak 2026 04:46
Ben kendi tecrübemi söyleyeyim. Gaza gelip jersey sütü alıp ondan yoğurt mayaladım,ilk kez yoğurt denedi ve nefret etti. Normal pastorize sütle yaptım,acayip yedi. Aklınızda olsun her bebek jersey yemeyebiliyor 😁 Pastorize sütle devam. Bir de sütaşın babymix diye bebek yoğurtları var kalsiyumu artırılmış, prebiyotikli zor durumda(evde mayalanmış yoğurt olmayınca) denenebilir, benim bebeğim sevdi.
K
Kübra Y.
9 Ocak 2026 08:52
Teşekkür ederim bilgileriniziçin