Yoğurt Alerjisi
271 görüntüleme
G
Gülnur G.
19 Haziran 2026 22:19
5.5 ay Sebzeleri her gün bir sebze olarak denedim yoğurtta üç gün kuralı uyguladım kaka mukuslu ve çok az kan vardı. 1 hafta hiç vermedim bugün tekrar çok az denedim yine mukuslu kaka . Ek gıdadan önce de günde 5-6-8 kaka arası yapıyor hep arada mukuslu oluyordu diş vs . Acaba annenin süt diyeti yapması gerekir mi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Haziran 2026 22:25
Yoğurt Alerjisi ve Çözüm Önerileri
Ek gıdaya başladığın süreçte yoğurt denediğin ve bebeğinde mukuslu kaka ve hafif kanama gözlemlediğin için endişelenmen normal.
Yoğurt alerjisi veya intoleransı, bebeklerde sindirim sorunlarına neden olabilir.
Anne sütü ile beslenen bebeklerde, annenin diyetindeki değişiklikler bebeği etkileyebilir.
Annenin Süt Diyeti Yapması Gerekli mi?
1. Emzirmeye devam et: Anne sütüne devam etmek önemlidir.
2. Diyet Değişiklikleri: Yoğurt alerjisi şüphesi varsa, annenin diyetinden yoğurt ve süt ürünlerini geçici olarak çıkarmak gerekebilir.
3. Doktor Konsültasyonu: Bebeğin doktoru ile görüşmek ve uygun bir plan belirlemek en doğrusu.
4. Bebeğin İzlenmesi: Bebeğin tepkilerini ve sağlık durumunu izlemek.
Ek gıdaya başladığın süreçte yoğurt denediğin ve bebeğinde mukuslu kaka ve hafif kanama gözlemlediğin için endişelenmen normal.
Yoğurt alerjisi veya intoleransı, bebeklerde sindirim sorunlarına neden olabilir.
Anne sütü ile beslenen bebeklerde, annenin diyetindeki değişiklikler bebeği etkileyebilir.
Annenin Süt Diyeti Yapması Gerekli mi?
1. Emzirmeye devam et: Anne sütüne devam etmek önemlidir.
2. Diyet Değişiklikleri: Yoğurt alerjisi şüphesi varsa, annenin diyetinden yoğurt ve süt ürünlerini geçici olarak çıkarmak gerekebilir.
3. Doktor Konsültasyonu: Bebeğin doktoru ile görüşmek ve uygun bir plan belirlemek en doğrusu.
4. Bebeğin İzlenmesi: Bebeğin tepkilerini ve sağlık durumunu izlemek.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Fatma A. U.
19 Haziran 2026 22:41
Eğer kanda gördüyseniz yapın vermeyin bebeğinize sizde yemeyin bir süre benim kızım 2 gün sonra 1 yaşına girecek hala süt ürünleri yemiyor süt alerjisi var
G
Gülnur G.
19 Haziran 2026 22:55
Eğer kanda gördüyseniz yapın vermeyin bebeğinize sizde yemeyin bir süre benim kızım 2 gün sonra 1 yaşına girecek hala süt ürünleri yemiyor süt alerjisi var

Fatma A. U.
19 Haziran 2026 23:07
Siz yiyor musunuz ben bu aya kadar hep yedim suan bende yemesem mi diye düşünüyorum. Çok sık kaka yapıyor doktorumuz normal anne sütü aldığı için demişti ama kuşkulandım suan
G
Gülnur G.
19 Haziran 2026 23:10
Benide emdi bir süre ama sütüm kesildi şuan mama ve ek gıda alıyor

Fatma A. U.
19 Haziran 2026 23:11
Anladım teşekkür ederim cevapladığınız için

Begüm A.
19 Haziran 2026 23:54
Kakada kan varsa alerji olma ihtimali çok yüksek benim kızımın süt ve yumurtaya alerjisi vardı ,ben 2 ay çok sıkı diyet yaptım paketli ürün dahi yemedim şu an 8,5 aylık ve çok şükür alerjimiz geçti hem o hem ben her şeyi yiyoruz
Ö
Özge T.
19 Haziran 2026 23:59
Bu alerji konusu biraz karmaşık ve kişiye özel gidiyor. Şimdi siz 5 aydır süt ürünleri tüketmenize rağmen bebişte hiç kanlı kaka olmadıysa iyi bişey sizin diyet yapmanıza gerek yoktur. Alerji doktoruna gidip muayene olmalısınız, benim oğlum da alerjik ama ben diyet yapmıyorum.
G
Gülnur G.
20 Haziran 2026 00:11
Bu alerji konusu biraz karmaşık ve kişiye özel gidiyor. Şimdi siz 5 aydır süt ürünleri tüketmenize rağmen bebişte hiç kanlı kaka olmadıysa iyi bişey sizin diyet yapmanıza gerek yoktur. Alerji doktoruna gidip muayene olmalısınız, benim oğlum da alerjik ama ben diyet yapmıyorum.
G
Gülnur G.
20 Haziran 2026 00:12
Kakada kan varsa alerji olma ihtimali çok yüksek benim kızımın süt ve yumurtaya alerjisi vardı ,ben 2 ay çok sıkı diyet yaptım paketli ürün dahi yemedim şu an 8,5 aylık ve çok şükür alerjimiz geçti hem o hem ben her şeyi yiyoruz

Begüm A.
20 Haziran 2026 00:15
Ek gıdaya başlamadan bir alerjisi olmuş muydu siz süt ürünleri tüketiyor muydunuz
G
Gülnur G.
20 Haziran 2026 00:18
Bizim alerjimiz 2 aylıkken ortaya çıktı egzama kakada kan ve mukus şeklinde .İlk başta sadece 2 ay süt ürünleri diyeti yaptım baktım geçmiyor sonra yumurtayı da ekledim 3 ay da o şekilde yaptım diyet .5,5 aylıkken ek gıdaya sadece sebze meyve ile başladık sonra kademeli olarak doktor kontrolünde diyeti açtık hep bekleye bekleye kontrollü ilerledik ve şu an bir şeyimiz yok şükür

Begüm A.
20 Haziran 2026 00:19
Ne güzel maşallah çok geçmiş olsun
Ö
Özge T.
20 Haziran 2026 07:43
Evet kan hiç olmadı ama her gün 5-8 kaka yapıyor anne sütü için normal diyorlar genelde de sulu oluyordu nadir de olsa mukus da oluyordu diş çıkarıyor diye alerji düşünmemiştim sizin kaka düzeni nasıl
Yükleniyor...