Yogurt-alerji?

169 görüntüleme
E

Ece ..

20 Kasım 2025 10:20
Merhaba,
Bebegim bugun 6aylik oldu yaklasik 2 haftadir tadimlara basladik sebzelerle 3 gun kuraliyl ilerliyoruz. Bebegimin yuzunde hafif puturler vardi ama bunlar soguktan mi salyadan mi yoksa yedigi havuctan mi oldu emin degilim (yine 3 gun vermistim). Ancak iki gun yogurt verdim. llk gun 1 cay kasigi kadar verdigimde artis olmadi ama ikinco gun 1 tatli kasigi yogurt verdigimde yuzundeki puturler artti kirmizilasti, govdesinde ve bacaklarinda da cikti. Sanirim alerjisi var. Yogurdu kestim ancak bu durmda nasil ilerlemeliyim? Doktor erisimim yok.Tecrube edinen anneler yada @fatma atagün cevaplayabirse cok sevinirim. Cok tesekkurler.
Hatice C.

Hatice C.

20 Kasım 2025 10:36
@Fatma Atagün böyle yazarsanız etiketleme daha doğru olur kendisinin bildirim alabilmesi için.
E

Ece ..

20 Kasım 2025 10:42
Duzeltmeniz icin tesekkurler Hatice hanim neden oyle olmus anlamadim (sizi etiketlemedim ayni isimde birkac kullanici var).
Hatice C.

Hatice C.

20 Kasım 2025 10:43
Rica ederim 🙂
G

Gökçe T. ..

20 Kasım 2025 19:45
Ece hanım merhaba benim bebeğim formül mama ile besleniyor. Ve formül mamadan da önce emzirdiğim dönem ve mamaya geçtikten sonra yanağında kızarık bi egzaması vardı. Ek gıdaya geçtiğimizde aynı sorunu yaşadık. Bebeğime akşam üzeri yoğurt verdiğim gece uykusunda çıldırdı resmen. Yanağında var olan bir egzama vardı ve sürekli onu kaşıyarak kanattı gece sabaha kadar ağlayarak uyudu ve kendini kaşıdı sürekli. Alerji doktoruna götürdüm. Deri ve kan testi yapıldı. Süte ve yumurtaya alerjisi çıkmadı. Fakat yoğurttan sonra böyle bişe olduğu için bebeğime hastanede kontrol altında yoğurt yedirdik. Çoğaltarak bir gün boyunca sürdü ve hiç öncesinde yaşanan durum yaşanmadı. Doktor bana bunun yoğurttan olmadığını eğer yoğurttan zaten olsaydı formül mama içerisinde de süt proteini olduğundan aynı tepkiyi ilk baştan bu yana görmüş olamam gerektiğini söyledi. Kozmetik veya yüne bile tepkisi olabilir dedi.bebeğimin yanağındak iz en belirgin yeriydi vücudunda bazı yerlerde kaşıntısı ve kızarıklığı oluyor ama yanağındaki gibi sürekli kalıcı değildi. Kortizonlu krem kullandık geçti. Ve sürekli olarak Bıoderma Atopik cilt için olan kremi sabah akşam sürüyorum. Nemlendirme tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Ama şuan hala bu konuda derdimiz bitmedi. Böyle bi öyküyle doktora gittiğimiz için her ne kadar testlerde alerjisi yok çıksada tıpkı yoğurt gibi yumurta içinde aynı şekilde hastanede kontrol altında vereceğiz alerjik tepki olacak mı diye. Birde Ans adında kan değeri düşük çıktığını bağışıklık kan testleri yapacaklarını söylediler. Alerji durumu gerçekten sıkıntılı geçmiş olsun. Bu arada bebeğime artık yoğurt veriyorum hiç bi sıkıntı yok. İlk verdiğim yoğurt bir köylü teyzeden satın almıştım ev yoğurdu olarak. Bunu değiştirdim şuan severek yiyor. @Ece
G

Gdkmc

20 Kasım 2025 19:52
Merhaba anlattığınız şekilde arkadaşımın bebeği de öyleydi ne yese yüzü döküyordu o da alerjisi var diyip ama yine de çocuğa bir şeyler veriyordu çünkü ne yerse yesin hep döküntü vardı. Alerji sanılıyordu geçenlerde alerji doktoruna götürdü ve yapılan testte alerji olmadığı öğrenildi. Doktor kakasında kan vs görünce alerji ihtimali daha yüksek demişti. Yine de bir uzmana danışın.
M

Meliszümra

20 Kasım 2025 20:07
Merhabalar bebeğim 5 ay 23 günlük bugün 1 çay kaşığı yoğurt verdim ardından su verdim kakasında kan vardı Alerjisi mi var?
G

Gdkmc

20 Kasım 2025 20:09
Bir kere kan görmek bir anlam taşımaz fakat alerji sadece ek gıdada değil anne sütünden de olur kakada kan tekrarlarsa alerji doktoruna görünün mutlaka @Melis Önc
G

Gdkmc

20 Kasım 2025 20:10
Yani sizin yediğiniz süt ürünlerinden de geçebilir bebeğe
M

Meliszümra

20 Kasım 2025 20:53
@Gdkmc. Ben bugün hiç tüketmedim
G

Gdkmc

20 Kasım 2025 21:03
@Melis Önc dediğim gibi eğer kakada tekrar kan görürseniz mutlaka doktora götürün (doktorumun önerisi) bir kereden bir şey olmaz ama devamı gelirse önlem alın
M

Meliszümra

20 Kasım 2025 21:05
Tesekkür ederim
E

Ece ..

21 Kasım 2025 07:30
@Gökçe Tekin cevabiniz ve detayli anlatiminiz icin cok tesekkur ederim. Alerji gercekten zor ve degisik seyreden bir hastalik. Umarim bebeklerimizde bir daha yasamayiz sebebini bilemeden de cok zor oluyor sizin durumunuz gibi. Size de cok gecmis olsun. Umarim devam testleriniz iyi cikar. Ben simdilik kestim belki iyilesince kucuk bir miktarla tekrar denerim. Doktora gidene kadar da yumurta vermeye korkuyorum.
E

Ece ..

21 Kasım 2025 07:34
@Gdkmc cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Hakikaten herkeste farkli bir etki. Bizde sadece ciltte reaksiyon oldu. Gerci belki devam etseydimmilerlerdi bilemiyorum.
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

21 Kasım 2025 13:49
Merhaba; bazı bebeklerde salya da soğuk havada ciltlerinde tahriş görüntüsüne iilik görüntüsüne sebep olabiliyor. Emin olmak adına 3 hafta kadar yoğurt vermeyi kesmeli, 3 hafta sonra tekrar  küçük tadımlarla üç gün kuralıyla tekrar tattırmalı ve gözlemlemelisiniz.  şayet bu süreçte de aynı şeylerle karşılaşırsanız yoğurt tüketimini tekrar kesmelisiniz ve bu sefer 6-7 hafta sonra tekrar denemelisiniz. İlerleyen dönemlerde bir çok besini bebeklerin vücudu tolere edebiliyor, devam etmesi halinde ara ara tekrar aynı yöntemlerle ilerlemelisiniz 🌸
E

Ece ..

21 Kasım 2025 14:16
Cevabiniz icin cok tesekkurler @Fatma Atagün

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir