Yoğurt
109 görüntüleme
M
Melis Y.
Premium Üye
25 Ağustos 2026 11:19
Ek gıda başladık yoğurt vereceğim yoğurtu kasaptan aldığım inek sütüyle mi marketten aldığım günlük pastörize sütle mi yapmalıyım? Ve maya olarak ne kullanmalıyım ? Hangisi en sağlıklıdır ? @Osman Gönülal

Hatice E.
Premium Üye
25 Ağustos 2026 11:21
Merhaba, bize doktorumuz günlük pastorize süt ile önerdi (tire marka, elta ada markaları) ben tire marka günlük pastörize ile mayalıyorum ve maya olarakta activia sade olanı kullanıyorum. Tire marka süt migroslarda var

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Ağustos 2026 11:22
Ek gıdaya başlayacak olan bebekler için yoğurt yapmak harika bir seçenek.
Yoğurt yapmak için kullanacağın sütü seçerken dikkate alman gereken bazı noktalar var.
İnek sütü: Kasaptan aldığın inek sütünü kullanabilirsin, ancak pastörizasyon işlemi görmediği için bakteri riski taşıyabilir.
Pastörize süt: Marketten aldığın günlük pastörize süt ise güvenlidir ancak ısıl işlem görmüş süt yoğurt yapmaya uygun değildir.
Maya olarak aktif kültür içeren yoğurt mayası veya probiyotik tozları kullanabilirsin.
En sağlıklı yoğurt için şu adımları takip edebilirsin:
1. Güvenli ve organik inek sütü temin et.
2. Sütü kaynatıp sterilize edip, ılıttıktan sonra
3. Aktif kültür içeren yoğurt mayası veya probiyotik toz ekle.
4. Yoğurt mayasını uygun ortamda (ısıda) bekletin
5. Yoğurt oluştuktan sonra buzdolabında sakla.
Bebeğin için en sağlıklı yoğurt, temizlik ve hijyene dikkat edilerek yapılan yoğurt olacaktır.
Yoğurt yapmak için kullanacağın sütü seçerken dikkate alman gereken bazı noktalar var.
İnek sütü: Kasaptan aldığın inek sütünü kullanabilirsin, ancak pastörizasyon işlemi görmediği için bakteri riski taşıyabilir.
Pastörize süt: Marketten aldığın günlük pastörize süt ise güvenlidir ancak ısıl işlem görmüş süt yoğurt yapmaya uygun değildir.
Maya olarak aktif kültür içeren yoğurt mayası veya probiyotik tozları kullanabilirsin.
En sağlıklı yoğurt için şu adımları takip edebilirsin:
1. Güvenli ve organik inek sütü temin et.
2. Sütü kaynatıp sterilize edip, ılıttıktan sonra
3. Aktif kültür içeren yoğurt mayası veya probiyotik toz ekle.
4. Yoğurt mayasını uygun ortamda (ısıda) bekletin
5. Yoğurt oluştuktan sonra buzdolabında sakla.
Bebeğin için en sağlıklı yoğurt, temizlik ve hijyene dikkat edilerek yapılan yoğurt olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Damla B.
25 Ağustos 2026 12:04
Günlük pastörize sütle mayalamalısınız. Çiğ sütü biz ne kadar kaynatırsak kaynatalım pastörize kadar sağlıklı olmuyor. Çiğ sütte riskler var. Ben yoğurt mayalamayı da 8 9 aylıkken bıraktım organik yoğurt verdim. Benim mayaladığımı asla yemiyordu beceremedim sanırım
N
Nazlıcan
Premium Üye
25 Ağustos 2026 13:42
Ben pastörize sütle yapıyordum sonra 1 lt olarak yapmak fazla gelince 200 mllik kutu sütlerle yapıyorum, onu bile şu an için anca 3-4 günde yiyor. Bebeğim daha yeni 7 aylık oldu. Maya olarak da evde markasının probiyotik yoğurt mayasını kullanıyorum. Yoğurt yapamadıysam veya dışarıda vermem gerekiyorsa da activia sade veriyorum ☺️
Yükleniyor...