Yoğurt

69 görüntüleme
E

Elif A.

6 Şubat 2026 06:50
Yaşadığım yerde pastörize süt bulamıyorum. Açık sütte almak istemiyorum jersey sütü buldum. Bebeğim 6 aylık ilk kez yoğurt yapıp yedireceğim. Jersey önermiyor bazıları. Bebeğime nasıl yoğurt mayalamalıyım yardım eder misiniz ?
Afranur K.

Afranur K.

6 Şubat 2026 08:07
Yağ oranı yüksek olduğu için önerilmiyor jersey. Bundan dolayı kapalı paket süt almanız öneriliyor.

Açık süt yerine bim-şok vs. Cam şişede süt satıyor, o olmazsa onların kendi paket sütleri de olabilir.

Ama bu kadar izole yaşıyorsanız eğer köy gibi doğal bir yerde olduğunuzu düşünüyorum, bu sefer aslında bize göre anavtajlısınız açık sütü aldığınız yeri, ineği sahibini tanıma ihtimaliniz var bu da temiz açık süt bulabilirsiniz demek. O zaman bir çok pastörizw sütten avantajlı bu durum.

Büyük, kalablık yerlerde hangi inekten nasıl geldi, bruselloz riski var mı gibi soru işaretleri daha yüksek, bundan dolayı istemiyor doktorlar.

Ama siz temiz olduğunu biliyorsanız rahatlıkla kaynatıp kullanabilirsiniz normal inek sütünü.
Emine K.

Emine K.

6 Şubat 2026 08:29
Marketlerde günlük süt satılıyor yüksek sıcaklıkta pastörize edilen yazıyor onları alabilirsiniz aktive yoğurt satılıyor 4'lü alıp mayalayabilirsin probiyotikli yoğurt elde etmiş olursun ben öyle yapıyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir