Yoğurdu Hangi Sütle Mayalamalıyım?

206 görüntüleme
Ilgım G.

Ilgım G.

15 Şubat 2026 20:38
bu hafta yoğurt tadımına başlayacağız, doktor siz de yiyorsanız onu yiyecek dedi biz kendimiz için de evde mayalıyoruz ancak biz köylüden süt alıyoruz, bebeğim için onu kullanmak istemiyorum. İnternette takip ettiğim çoğu doktor pastörize süt kullanın jersey ineğin sütü olmasın diyor? Sizler hangi süt ile mayaladınız; maya için activia mı kullandınız? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:)
Fatma A. U.

Fatma A. U.

15 Şubat 2026 20:50
Jersey ineğin sütü olmasın demelerinin sebebi diğer inek sütlerine göre daha yağlı olması oyüzden önermiyorlar

Bizim süt alerjimiz olduğu için yiyemiyor ama annemlerin inekler var yeseydi onlar gönderip mayalıyacaktım
T

Tuğba B. ..

15 Şubat 2026 20:52
Günlük pastörize süt kullanıyorum Activia kullanıyorum ama pek beğenmedim
Betül �.

Betül ..

15 Şubat 2026 20:54
Ben marketlerde satılan günlük sütlerden almıştım.Maya da e bebekte olan probiyotik yogurt mayası ile yapıyordum makine de
G

Gül Y.

15 Şubat 2026 21:25
Tire sütün pastörize sütleri var ben onlardan alıyorum sadece mayalanacak kadar ısıtıyorum yine Tire sütün yoğurduyla mayalamıştım yoğurtlarında koruyucu yok ve tadı çok güzel 👍
M

Melek T.

15 Şubat 2026 21:30
Ben pastorize edilmiş sütü, peynir dükkanlarından aldım. Elimde maya yoktu hazır yoğurtla mayaladım, tuttu. Güzel de oldu 😌
C

Cemile B. U.

15 Şubat 2026 21:43
Ben jersey ile yaptım ama kaymağını aldım activia ile mayaladım bebeğim sevdi, ilk denemede günlük süt ve normal maya ile mayalamıştım sevmemişti
A

Arzu.G

15 Şubat 2026 21:44
[6.ayindan](6.ayindan) beri pastörize süt kullanıyorum tam yağlı olanlardan .maya olarak Activia ile başlamıştım ama kıvamını tadını sevmedim onun toz mayalardan alıyorum onunla mayaliyorum artık. yogurttan mayalama işlemini de 1kez yapıyorum sadece çünkü her seferinde probiyotik içeriği azaliyormus
R

Reyhan A.

15 Şubat 2026 21:45
Ben marketlerden günlük pastörize süt alıyorum yine maya olarak da marketten yoğurt mayası alıyorum onu kullanıyorum.
A

Arzu.G

15 Şubat 2026 21:47
Bu arada güvenilir biryer bulabilirsem kesinlikle jersey alırım doktorlarin gıda mühendislerinin onermeme sebebi açık satılan sütlerin güvenilirliği olmaması belki ilk aylar sindirimi zor oluyordur onu doktora danışmak lazım
Ilgım G.

Ilgım G.

15 Şubat 2026 23:01
Hepiniz çok teşekkür ederim 🙏🏾🙏🏾
C

Cennet T.

16 Şubat 2026 10:45
BİM’de altın süt var en güzel onunla oldu pastörize süt olarak maya da activia ile çok güzel tutuyor
A

Aynur S.

17 Şubat 2026 19:57
File markette bulunan pastorize jersey ineğin sütünü mayalıyorum çokta güzel oluyor aslında
Ilgım G.

Ilgım G.

17 Şubat 2026 23:54

Aynur Savaş

File markette bulunan pastorize jersey ineğin sütünü mayalıyorum çokta güzel oluyor aslında

Yarın Tire süt ile başayacağım bağırsakları normal karşıllarsa yavaş yavaş geçerim teşekkür ederim 🙏🏾

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir