Yiyeceklere Dokunamayan Bebek

105 görüntüleme
C

Ceren T.

20 Haziran 2025 13:45
Bebeğim 1 yaşında ve hiçbir yiyeceğe dokunamıyor. Sadece elmayı ve krakeri eline alıp yiyor onun dışında hiçbir şeye dokunamıyor
F

Fatma S. ..

20 Haziran 2025 14:15
Sadece yiyeceklere mi peki mesela peluş oyuncak, oyun hamuru gibi şeylere nasıl davranıyor
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

20 Haziran 2025 14:15
Bebeğiniz ayrıntılı değerlendirerek konuşmak lazım. Eğer bahsettiğiniz gibi takıntılı bir dokunmama süreci varsa bu durumda iş terapiye kadar ilerleyebilir.
C

Ceren T.

20 Haziran 2025 14:18
Maalesef takıntılı bir dokunmama süreci. Sadece yemek değil, farklı dokudaki eşyalara da dokunmuyor tiksiniyor
F

Fatma S. ..

20 Haziran 2025 14:26
Ergoterapiste gitmek gerekebilir
F

Fatma S. ..

20 Haziran 2025 14:28
Yaşı gereği belki denememiş olabilirsiniz o yüzden soruyorum evde kum yada hamurla falan oynamayı denediniz mi
C

Ceren T.

20 Haziran 2025 14:29
Detaylı bir doktor muayenesinden sonra götüreceğim.. moralim çok bozuluyor umarım düzelir
C

Ceren T.

20 Haziran 2025 14:30
Kum ve hamur denemedim açıkçası yaşı gereği, ama mesela pankek bile almıyor eline ya da ekmek içi.. kuma dokunabilir diye düşünüyorum ama bilmiyorum
F

Fatma S. ..

20 Haziran 2025 14:39
Un irmik sıvı yağ tercihen gıda boyası karıştırın kinetik kum yapın. Evde kendinizin yaptığı hamuru verin. Nohutu haşladığınız suyu yüksek devirde mikserle çırpın köpük yapın. Sevdiği oyuncakları da dahil edin içine. Belki alışır biraz. Yoksa ergoterapiste gitmeniz gerekir.
C

Ceren T.

20 Haziran 2025 14:41
Yiyeceklere dokundurtmaya çalışıyorum hep türlü türlü oyunlarla ama geçmiyor.. bir gün eline alsa ikinci gün yine aynı direnç.. dediklerinizi mutlaka deneyeceğim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir