Yigurt İcin Hangi Markanın Maya Alayim İlk Defa

162 görüntüleme
M

Melisa

2 Mayıs 2026 00:03
Ilk defa yapacağım hangi markanın maya alayim yapabilirim pastorize günlük sutten yoğurt yapacağım
İ

İlayda G. ..

2 Mayıs 2026 00:09
Büyüyo,evde,danem, mis, vivo markaları kullandım hepsi de güzel sonuç verdi
S

SelinLcn

Premium Üye
2 Mayıs 2026 00:24
Ben maya ile yapmıyorum activia sade yoğurt ile yapıyorum tam tutuyor hem de probiyotikli
G

Gülşah S.

Premium Üye
2 Mayıs 2026 00:47
Vivo Probiyotikli yoğurt mayası ile yapıyorum tadıda çok güzel oluyor
T

Tuğba B. ..

2 Mayıs 2026 00:53
SelinLcn
Ben maya ile yapmıyorum activia sade yoğurt ile yapıyorum tam tutuyor hem de probiyotikli
2 kere yaptım ikiside tutmadı benim
S

SelinLcn

Premium Üye
2 Mayıs 2026 03:20
Tuğba Beyazgül
2 kere yaptım ikiside tutmadı benim
tam 1 litre süte 1 paket kullanıyorum. Bir de 7 saniye kuralından bir tık daha soğuk süt ile yapıyorum. Ben de bir kere maya ile denemiştim süt lastik gibi olmuştu.
M

Melisa

2 Mayıs 2026 10:34
SelinLcn
tam 1 litre süte 1 paket kullanıyorum. Bir de 7 saniye kuralından bir tık daha soğuk süt ile yapıyorum. Ben de bir kere maya ile denemiştim süt lastik gibi olmuştu.
Nasil yapıyorsunuz maya anlamadim
S

SelinLcn

Premium Üye
2 Mayıs 2026 10:52
Melisa
Nasil yapıyorsunuz maya anlamadim
Pastörize sütü ısıtıyorum. Activianın minik sade yoğurtlarından 1 kutusunu kaba alıp iyice çırpıyorum. Süt istediğim sıcaklığa gelince çırptığım activia yoğurda sütten ekleyip ılıştırıyorum. Onu da süte ekeleyip bir kere karıştırıyorum 1 litre süte 1 minik kutu tam oluyor ben tencerede mayalıyorum sonra ısıyı muhafaza etsin diye kapalı fırının içinde bekletiyorum. Bulunduğunuz yere göre ortam çok soğuksa fırını önceden 50 dereceye ısıtıp sonra kapatabilirsiniz
S

SelinLcn

Premium Üye
2 Mayıs 2026 10:53
5-6 saat civarında oluyor sonra buzdolabında 12 saat bekletiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir