Yetersiz mi Besleniyor Benim Bebeğim
373 görüntüleme
Ü
Ümmügülsüm T.
16 Haziran 2026 01:11
beş aylık bebeğim var sürekli emziriyorum gün içinde ama geceleri emmiyor yani emmek için kalkmıyor ve güzel bi uyku uyuyor bende geceleri sağım yapıyorum normalde iki Göğsümden en fazla 180 cc Toplamı süt geliyordu ama 3 gündür ikiz göğsümün toplamda 40 cc süt sagdım acaba gün içindede böyle az mı geliyor bebeğim aç mi ki en son tartıldığında 7,5 kg iken şimdi 8 kilo olmuş bir ayda yarım kilo anca almış açlıktan anlayan bir bebek olmadı hiç ne yapmalıyım çok kötü oldum
Nolur bana yardım edin
Nolur bana yardım edin

Duygu B. B.
16 Haziran 2026 01:32
merhaba sütünün çıktısını az görmenin birkaç nedeni olabilir. hormonal dengesizlik olmuş olabilir. regl döneminde olabilirsin veya regl öncesi dönemde olabilirsin. Süt salınımı azalmış olabilir yani oksitosini baskılayan hormonlar artmış olabilir, stres gibi. yorgun olabilirsin, uykusuz olabilirsin, su miktarına dikkat ediyor musun? pompanın valfi gibi malzemeler yıpranmış olabilir, onları kontrol et. mümkün mertebe kafanı rahat tutmaya çalış. 5 aylık bebeğin şu an 8 kilo gayet güzel. geceleri uzun uyuması çok çok iyi. bırak uyusun. bebeğin kendi persentilindeyse bir ayda 400 gram da alması normal. baş çevresi büyümeye devam ediyor mu? boyu büyümeye devam ediyor mu? bunlar da büyüyorsa o zaman daha ne istiyorsun :)
Ü
Ümmügülsüm T.
16 Haziran 2026 01:41
Merhaba hormonal dengesizlik olabilir mi onu bilmiyorum ben de Pikos var hiçbir zaman normal bir regli dönemi yaşamadım iki gündür sütüm az geldiğini hissedip stres oldum sagım makinemin malzemeleri düzgün diye biliyorum ama yeniden kontrol edeyim bugün sağlık ocağındaki evimiz ve doktorumuz gayet normal dedi ama sütü söylemedim kilosu boyu baş çevresine normal dedi bir sıkıntı görünmüyor dedi ama ben stres oldum acaba yetmiyorsa diye
D
Dinara R.
Premium Üye
16 Haziran 2026 07:40
Benim de bebeğim 5 aylık ve 8 kilo ve sizin dediğiniz gibi son ayda yarım kilo almış. Doktorum artık yenidoğan zamandaki gibi çok kilo almaz bebekler [5.aydan](5.aydan) sonra 400 ile 700 gram ideal demişti.
A
Aida V. ..
16 Haziran 2026 09:02
Stres yapmanıza gerek yok. Sütünüz gayet güzel .Sağım yaptığınız sütun miktarına bakmayınız. Çünkü her ne tür makine olursa olsun ,bebeğiniz gibi kuvvetli çekemez sütu. Çocuğunuzun kilosuna gelirsek 3 aydan sonra ayda 500 gr gayet güzel bir kilo. Bebisler sağlıklı büyüsünler!
G
Gülüş ..
16 Haziran 2026 09:28
Bebeğinizin kilosu gayet güzel gece de kalkmaması bir sorun değil
Ü
Ümmügülsüm T.
16 Haziran 2026 09:32
Allah razı olsn hepinizden
N
Nehar K.
16 Haziran 2026 10:24
O kadar iyi durumdasınız ki anlatamam. Geceleri uyumasi iyiyae gündüz yeteri kadar doymuş demektir. Uykusu guzel. Kilosu yerinde. Benim de bu sıralar sütüm az. Yazılan cevaplara ilave şekerli gida yememistim 1 haftadir dün biraz serber vs ictim gece coştu memeler. Masallahiniz var sakın stres yapmayin

Afranur K.
16 Haziran 2026 11:10
vücudunuz bebeğinize göre şekilleniyor, siz sütü sağıyorsunuz ama onun uyuduğunu bildiği için artık üretimi doğal olarak azaltıyor.
Emzirme durumundan gece emzirmemete geçtiğim 3-4 gün göğüslerim taş gibi olduğu için yatakta uyuyamıyordum bile ama zaman içinde vücudum bu dengeye alıştı ve gece ara emme vakti olmadığı için üretimi azaldı.
Yani bu bir sıkıntı değil vücudun adaptasyon mekanizması. Bence siz de gece kalkıp süt sağmak için uğraşmayın artık, güzelce derin bir uyku da siz uyuyun.
Gece uyumak bebeğinizde zaten büyüme gelişimi destekliyor, kilo alımı da güzel ilerlemiş durumda gözüküyor eğer 4-5 çişli beziniz de varsa hiç stres yapmayın gece güzelce uyuyun derim ben
Emzirme durumundan gece emzirmemete geçtiğim 3-4 gün göğüslerim taş gibi olduğu için yatakta uyuyamıyordum bile ama zaman içinde vücudum bu dengeye alıştı ve gece ara emme vakti olmadığı için üretimi azaldı.
Yani bu bir sıkıntı değil vücudun adaptasyon mekanizması. Bence siz de gece kalkıp süt sağmak için uğraşmayın artık, güzelce derin bir uyku da siz uyuyun.
Gece uyumak bebeğinizde zaten büyüme gelişimi destekliyor, kilo alımı da güzel ilerlemiş durumda gözüküyor eğer 4-5 çişli beziniz de varsa hiç stres yapmayın gece güzelce uyuyun derim ben
Ü
Ümmügülsüm T.
17 Haziran 2026 00:41
Allah hepinizden razı olsn içime su serptiniz yorumlarınız ile o kadar iyi geldiki okuduklarım çok teşekkür ediyorum ❤️
Yükleniyor...