Yetersiz Beslenme

322 görüntüleme
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 07:07
Arkadaşlar bebeğim 3 aylık olacak hep bir beslenme sorunu vardı zaten şimdi sağarak süt veriyorum yetmediğinde de mama veriyorum. Ama 2 2.5 saatte bir 60cc içiyor sadece fazlasını asla kabul etmiyor. Saat aralığını açıp mama miktarını nasıl arttırabilirim. Benimle aynı durumu yaşayan var mı?
L

Leyla Y.

9 Haziran 2026 07:20
Benimde bebeğim 3 aylık olacak 3 saatte bir besliyorum. Her beslenmede Mama ve süt veriyorum. Önce 10 15 dakika. Emziriyorum. Sonrasında 75 cc ile veriyorum. Gece uykuya geçmeden 90 cc veriyorum.
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 07:22
Leyla Yazıcı
Benimde bebeğim 3 aylık olacak 3 saatte bir besliyorum. Her beslenmede Mama ve süt veriyorum. Önce 10 15 dakika. Emziriyorum. Sonrasında 75 cc ile veriyorum. Gece uykuya geçmeden 90 cc veriyorum.
Ben emzirmiyorum 1 2 dk memede duruyor ve ona yeterli geliyormuş gibi 2 saat bir şey istemiyor bu sefer de çiş sayısı ciddi azalıyor. En azından ne içtiğini görürüm diye sağıp veriyorum onda da sadece 60 başka da yok
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 07:23
Leyla Yazıcı
Kilo alımınız nasıl
L

Leyla Y.

9 Haziran 2026 07:51
Benimde bazen sütüm azalıyor bazen hiç süt gelmiyor. O zamanlarda veya memede durmadiginda mama miktarını artiriyorum
L

Leyla Y.

9 Haziran 2026 07:52
Henüz 3 ay kontrolüne götürmedim ama 2. Ay kontrolünde normal demişti
G

Gülcan Ş.

9 Haziran 2026 08:27
Benim kızım da öyleydi 2. Aya kadar güzel kilo aldı ama 2. Aydan sonra kilo alımı ciddi anlamdı düştü her ya sadece 200 300 gram alıyordu reflü ve kabızlık vardı anne sütü alıyordu sizinki gibi 2 yada 3 dakika duruyordu sonra memeyi bıraktı sonra mamaya başladık ı gün bugündür kilo alımı az suan 12 aylık
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 08:41
Leyla Yazıcı
Benimde bazen sütüm azalıyor bazen hiç süt gelmiyor. O zamanlarda veya memede durmadiginda mama miktarını artiriyorum
Ben arttırmamda nadir içmiyor
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 08:41
Gülcan Şahan
Benim kızım da öyleydi 2. Aya kadar güzel kilo aldı ama 2. Aydan sonra kilo alımı ciddi anlamdı düştü her ya sadece 200 300 gram alıyordu reflü ve kabızlık vardı anne sütü alıyordu sizinki gibi 2 yada 3 dakika duruyordu sonra memeyi bıraktı sonra mamaya başladık ı gün bugündür kilo alımı az suan 12 aylık
Mamadan sonra artmadı mı kilosu güncel kaç kilo
L

Leyla Y.

9 Haziran 2026 09:01
Belki tok olduğu veya tam acikmadigi için yemiyordur. Saate göre değilde bebeğin genel durumuna göre besleseniz nasıl. Olur? Bebek aciktiginda ağlayarak veya huysuzlanarak tepki veriyor zaten
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 09:04
Onu da denedim çok verimli geçmiyor o zaman da
S

Seyran A.

9 Haziran 2026 09:24
Her bebeğin durumu farklıdır benim bebeğim düşük doğum ağırlıklı doğdu hiç mama vermedim memede 5 dk dan fazla durmuyor oda gündüz 3/5 saati akşam 5/6 saati buluyor ama kilo alımı ortalama bir değerde olduğu için bu şekilde devam ediyorum
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 09:39
Seyran Acar
Her bebeğin durumu farklıdır benim bebeğim düşük doğum ağırlıklı doğdu hiç mama vermedim memede 5 dk dan fazla durmuyor oda gündüz 3/5 saati akşam 5/6 saati buluyor ama kilo alımı ortalama bir değerde olduğu için bu şekilde devam ediyorum
Benimde 2735 doğdu 2550 ye düştü
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 09:39
Seyran Acar
3 /5 saatte bir mi 5 dk emiypr
G

Gülcan Ş.

9 Haziran 2026 10:07
Cemile
Mamadan sonra artmadı mı kilosu güncel kaç kilo
Malesef 4. Ayda 400 yada 500 gram alması gerekiyordu almadı 2400 gram doğdu suan 12 aylık 7 kilo doğru mamayı bulamadık tam mamayı sevdi içti diyoruz kullandığımız mama hakkında toplanma kararı alındı onu bile göz ardı edip kullandık dedım bisey yoktur mamanın aynısını aldık ishal sorunu yaşadık hep bir sorun çıktı ishal kabızlık derken birde nöbetler geçirdi oda onu gerilettirdi kilo alımı hep düsüktü son 5 aydır da hiç kilo almadı epilepsi hastası olunca zaten hastalık da gerilettirdi en azından her ay 200 300 gram da almasına razıyım ama olmuyor siz doktora gösterin mesela benim bebegımın günlük 700 ml içmesi gerekiyor ek gıda da alıyor aldığı mama 300 ml günlük her mama verişimde hiç 90 100 ml i içtiğini görmedim
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 15:24
Gülcan Şahan
Malesef 4. Ayda 400 yada 500 gram alması gerekiyordu almadı 2400 gram doğdu suan 12 aylık 7 kilo doğru mamayı bulamadık tam mamayı sevdi içti diyoruz kullandığımız mama hakkında toplanma kararı alındı onu bile göz ardı edip kullandık dedım bisey yoktur mamanın aynısını aldık ishal sorunu yaşadık hep bir sorun çıktı ishal kabızlık derken birde nöbetler geçirdi oda onu gerilettirdi kilo alımı hep düsüktü son 5 aydır da hiç kilo almadı epilepsi hastası olunca zaten hastalık da gerilettirdi en azından her ay 200 300 gram da almasına razıyım ama olmuyor siz doktora gösterin mesela benim bebegımın günlük 700 ml içmesi gerekiyor ek gıda da alıyor aldığı mama 300 ml günlük her mama verişimde hiç 90 100 ml i içtiğini görmedim
Çok geçmiş olsun. Gerçekten yemeyen bebek çok zor. Biberonun bittiğini görmek bile umut verici mutlu ediyor insanı. İnşallah kısa süre içersinde her şey toparlanır.
G

Gülcan Ş.

9 Haziran 2026 15:26
Cemile
Çok geçmiş olsun. Gerçekten yemeyen bebek çok zor. Biberonun bittiğini görmek bile umut verici mutlu ediyor insanı. İnşallah kısa süre içersinde her şey toparlanır.
Allah razı olsun dua ettıgınız için ama bebeğinize dikkat edin gerekirse bir doktora da gidin bir günde belli bir miktarın üzerinde mama veya anne sütü almaları gerekiyor
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 15:27
Gülcan Şahan
Allah razı olsun dua ettıgınız için ama bebeğinize dikkat edin gerekirse bir doktora da gidin bir günde belli bir miktarın üzerinde mama veya anne sütü almaları gerekiyor
Doktorumuz kilo alımında ciddi bir sıkıntı görmediği için şu an bir şey demiyor. İnşallahta bir sıkıntı olmaz
G

Gülcan Ş.

9 Haziran 2026 15:29
bu ay gözlemleyin az içiyorsa bile sütünüzün dah kaliteli olması için çiğ kuruyemişler yiyin en azından bebegınız için en iyisi o olacak kendinizi yıpratmayın belki bir dönüm noktasındandır
C

Cemile ..

9 Haziran 2026 15:30
Gülcan Şahan
bu ay gözlemleyin az içiyorsa bile sütünüzün dah kaliteli olması için çiğ kuruyemişler yiyin en azından bebegınız için en iyisi o olacak kendinizi yıpratmayın belki bir dönüm noktasındandır
Teşekkür ederim yorumunuz için deneyeceğim.
A

Azime ..

10 Haziran 2026 03:49
Seyran Acar
Merhaba benim bebeğimde gece meme almıyor, gece 5-6 saatte bir sadece 5 dk mı emiyor bebeğiniz? Ek anne sütü veriyor musunuz?
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir