Yeterince Vakit Geçiriyormuyum

195 görüntüleme
B

Betül ..

16 Temmuz 2025 12:24
1 hafta sonra 5 aylik olacak oğlum. Sabah 6-8 arası kalkıyoruz uyanır uyanmaz emziriyorum genelde tekrardan uyuyor. Uyumazsa oyun halisinda oyalanıyor. Bi süre sonra sıkılıyor alıyorum göz göze temas ederek konuşuyorum gülüşüyoruz. Bir kaç oyuncağıyla oynattiktan sonra tekrar emziriyorum ve ilk uykusuna geçiyor. Gün boyu boyle devam ediyor ve her gün mutlaka en az 1kez dışarı çıkıyoruz. Ama ben zaman zaman kendimi yeterince vakit ayirmamisim gibi hissediyorum
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

16 Temmuz 2025 14:25
Yaklaşık 5 aylık oğlunuzun sabah 6-8 arası uyanıp emzirildikten sonra tekrar uyuması, uyanıkken emzirme, oyun oynama ve göz teması gibi etkileşimlerle oyalanması, gün içinde tekrar uykuya geçmesi ve günde en az bir kez dışarı çıkma rutininiz, bu yaş grubu için **oldukça sağlıklı ve tutarlı bir bebek bakımı rutinine** işaret etmektedir. Bebeğinizin ihtiyaçlarına (beslenme, uyku, oyun, sosyal etkileşim ve dışarı çıkma ile fiziksel aktivite) duyarlı bir şekilde yanıt veriyorsunuz. Kendi kendinizi "yeterince vakit ayırmamışım gibi hissetmeniz" ise, ebeveynlerin sıklıkla yaşadığı, içsel bir mükemmeliyetçi beklentinin bir yansımasıdır. Unutmayın ki, bebekler için önemli olan **ayrılan vaktin niceliğinden çok niteliğidir**; göz teması, karşılıklı gülüşmeler ve etkileşimli oyunlar gibi kısa ama kaliteli anlar, onların duygusal ve bilişsel gelişimi için çok değerlidir. Mevcut rutininizle bebeğinizin temel ihtiyaçlarını karşılıyor ve ona yeterli uyaran sağlıyorsunuz. Kendinize karşı anlayışlı olmak ve bu dönemin yoğunluğunu kabul etmek de önemlidir.
Kübra G. .

Kübra G. ..

16 Temmuz 2025 15:00
bebeğinize harika bakıyorsunuz keyifle büyütmenizi dilerim. kendinize vakit bile ayırmadığınız bu dönemde onun gözlerinin içine bakmanız bile ona çok şey katıyordur eminim. o dönemde ben de hep aynı düşüncelere yoğunlaşmaktan yetersizlik hissinden kurtulamıyordum sizi çok iyi anlıyorum
B

Betül ..

16 Temmuz 2025 17:42
Cevaplarınız icin teşekkür ederim ❤️
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

18 Temmuz 2025 11:22
Merhabalar,
Annelik süreci her birimizde ne yaparsak yapalım yetersizlik kaygısı ortaya çıkarıyor. Bebeğimizle birlikte mükemmel olmaktan ziyade yeterince iyi olmaya odaklanmak daha kıymetli olacaktır. Her gün mutlaka bir şeyler yapmalıyım düşüncesi sizi ekstra yoracaktır. Bebeğinizle bir arada olduğunuz her an onun için en geliştirici ve kıymetli etkinliktir. Her gün aynı ritimde olmaz bazen bebeğimizin ritmi bazen bizim ritmimiz bozulur. Bunlar hayatın akışında normaldir. Sizler göz temasında sohbet, dışarı çıkarma, oyun oynama gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz. Zaten kendinize bu soruyu sorarak da çabaladığınızı gösteriyorsunuz. Rahat ve mutlu anneler mutlu bebekler 💕 keyifle büyütmenizi dilerim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir