Yeşil Mukuslu Kanlı Kaka
338 görüntüleme
B
Beyzanur T.
Premium Üye
30 Temmuz 2026 17:40
ablamın bebeğinin dışkısı yeşil ve mukuslu ara ara da kanlı ne yapmalıyız süt ürünleri diyeti yapmıştı bir hafta kadar ama bu yeşil kaka durumu tekrarladı
S
Selin
30 Temmuz 2026 17:52
Süt ve ürünlerine alerjiniz olma ihtimaliniz yüksek. Eğer anne sütü alıyorsa sadece sizin diyet yapmanız gerekir. Bebeğin kendini toparlaması da bir kaç haftayı buluyor bir hafta diyet için kısa bir süre. Bizde aynı süreçten geçtik ordan biliyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Temmuz 2026 18:13
Merhaba,
Bebeğinizin dışkısının yeşil ve mukuslu olması, hatta ara ara kanlı olması endişe verici olabilir. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki bebeklerde dışkı rengi ve kıvamıさまざma olabilir, ancak kanlı ve mukuslu dışkı genellikle bir sorunun belirtisi olabilir.
Süt ürünleri diyeti zaten yapılmış, ancak sorun devam ediyor. Aşağıdaki önerilere dikkat etmenizi tavsiye ederim:
1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin sağlık durumu hakkında en doğru bilgiyi doktorunuz verebilir. Özellikle kanlı ve mukuslu dışkı durumu tekrarladığından, doktorunuzla görüşmek için randevu alın.
2. Dışkı örneği alın: Doktorunuz dışkı örneği isteyebilir, bu nedenle temiz bir kapta dışkı örneği almaya hazır olun.
3. Bebeğinizin diyetini gözden geçirin: Anne sütü alıyorsa, annenin diyetinde değişiklik yapması gerekebilir. Eğer formül süt kullanıyorsa, doktorunuzun önerdiği şekilde değiştirilmesi gerekebilir.
4. Bebeğinizin genel sağlık durumunu izleyin: Bebeğinizin ateşli durumu, huzursuzluğu, iştahsızlığı gibi durumları izleyin ve doktorunuzla paylaşın.
Bunlar之外, bazı durumlarda yeşil ve mukuslu dışkı görülebilir, ancak yine de doktorunuzla görüşmek en doğrusu olacaktır.
Bebeğinizin dışkısının yeşil ve mukuslu olması, hatta ara ara kanlı olması endişe verici olabilir. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki bebeklerde dışkı rengi ve kıvamıさまざma olabilir, ancak kanlı ve mukuslu dışkı genellikle bir sorunun belirtisi olabilir.
Süt ürünleri diyeti zaten yapılmış, ancak sorun devam ediyor. Aşağıdaki önerilere dikkat etmenizi tavsiye ederim:
1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin sağlık durumu hakkında en doğru bilgiyi doktorunuz verebilir. Özellikle kanlı ve mukuslu dışkı durumu tekrarladığından, doktorunuzla görüşmek için randevu alın.
2. Dışkı örneği alın: Doktorunuz dışkı örneği isteyebilir, bu nedenle temiz bir kapta dışkı örneği almaya hazır olun.
3. Bebeğinizin diyetini gözden geçirin: Anne sütü alıyorsa, annenin diyetinde değişiklik yapması gerekebilir. Eğer formül süt kullanıyorsa, doktorunuzun önerdiği şekilde değiştirilmesi gerekebilir.
4. Bebeğinizin genel sağlık durumunu izleyin: Bebeğinizin ateşli durumu, huzursuzluğu, iştahsızlığı gibi durumları izleyin ve doktorunuzla paylaşın.
Bunlar之外, bazı durumlarda yeşil ve mukuslu dışkı görülebilir, ancak yine de doktorunuzla görüşmek en doğrusu olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Fatma A. U.
30 Temmuz 2026 18:45
Süt ve süt ürünlerine alerjisi var bence bebeğinizin 13 aylıkken açmaya başladık biz asla yemedi hiçbişey süt hala içemiyorum çünkü reaksiyon gösterdi vücudu çok dikkat edin alerji testi yaptırın bence
Z
Zeynep N. İ.
30 Temmuz 2026 21:14
Beyza hanım, inek sütü protein alerjisi olabilir, takipli doktorunuzdan yeşil alan açmasını rica edin ve alerji testi muhakkak yaptırın. Bazen makat çatlağı da olabiliyor, ablanız kendi kendine diyet başlamasın bu yüzden. Çünkü eğer alerjiyse peynir altı suyu içeren paketli gıdalar dahil olmak üzere, belki tepkimeye neden olabileceğinden dana eti bile yasaklanabilir. Umarım yoktur, ama bunlar dışında kırmızı meyvelere ya da yumurtaya, soyaya, soya içeren besinlere de alerjisi çıkabilir. Test en kesin yoldur.
Z
Zeynep N. İ.
30 Temmuz 2026 21:16
Beyza hanım, inek sütü protein alerjisi olabilir, takipli doktorunuzdan yeşil alan açmasını rica edin ve alerji testi muhakkak yaptırın. Bazen makat çatlağı da olabiliyor, ablanız kendi kendine diyet başlamasın bu yüzden. Çünkü eğer alerjiyse peynir altı suyu içeren paketli gıdalar dahil olmak üzere, belki tepkimeye neden olabileceğinden dana eti bile yasaklanabilir. Umarım yoktur, ama bunlar dışında kırmızı meyvelere ya da yumurtaya, soyaya, soya içeren besinlere de alerjisi çıkabilir. Test en kesin yoldur.
F
Fatma ..
30 Temmuz 2026 21:21
Alerji doktoru kan varsa direk inek sütü alerjisidir dedi bize bizdede yeşil mukuslu kaka vardı sonra kan gördük 2 aylıktı şuan 10 ay 24 günlük yeni 3 gün önce diyet açtık çok şükür süreç zor ama dikkat edersen atlatılıyor bide biz neocaten mama kullandık sütüm azdı benim
B
Beyzanur T.
Premium Üye
30 Temmuz 2026 21:22
Gaita örneği alındı tahlili temiz çıktı ve bebeğin genel durumu kilo alımı da iyi

Fatma A. U.
30 Temmuz 2026 21:23
Bizde kan falan yoktu vücutta kızarıklık ve kuruluk artık kanatıyordu elleriyle geçmeyen bebek aknemiz vardı kakada mukus
13 aylık olduk bizde yeni açmaya başladık sütlü kek yoğurt peynir denedik geçtik ama sütü hastanede bişey olmadı eve gelince egzama şeklince oldu doktorla görüştük vermeyin bir süre dedi
Yani 1 aydır falan hastaneye bu saydıklarımı denemeye gidiyoruz doktor kontrolünde
13 aylık olduk bizde yeni açmaya başladık sütlü kek yoğurt peynir denedik geçtik ama sütü hastanede bişey olmadı eve gelince egzama şeklince oldu doktorla görüştük vermeyin bir süre dedi
Yani 1 aydır falan hastaneye bu saydıklarımı denemeye gidiyoruz doktor kontrolünde
Z
Zeynep N. İ.
30 Temmuz 2026 21:47
Gaita örneği alındı tahlili temiz çıktı ve bebeğin genel durumu kilo alımı da iyi
M
Merve D.
9 Ağustos 2026 11:32
Aynı durum bizde de var. Ben yaklaşık 3 aydır diyet yapıyorum. Kan geçti ama yeşil, mukuslu, ishal şeklindeki kaka hiç geçmedi :( kilo alımı da çok yavaş
Z
Z ..
Premium Üye
21 Ağustos 2026 18:22
Merhaba durumunuz ne oldu
B
Beyzanur T.
Premium Üye
21 Ağustos 2026 18:23
Merhaba durumunuz ne oldu
Z
Z ..
Premium Üye
21 Ağustos 2026 18:24
Durumumuz düzeldi çok şükür alerjik ve geçici bir süreçmiş
B
Beyzanur T.
Premium Üye
21 Ağustos 2026 19:21
Bilgi verir misiniz benim Bebeğimin de yeşil kakası birden oldu anlamadım ben de ne kadar sürede geçti neler yaptınız
Yükleniyor...