Yeşil Kaka Huzursuz Bebek
148 görüntüleme
N
Nazife Ş.
15 Ekim 2025 18:19
Bebeğim 2 aylık sadece anne sütü alıyor çok huzursuz yeşil kakası var ve çok gazı olduğu için doktor süt diyeti önerdi. 3.gündeyiz ve bebeğim sürekli ağlıyor. Bugün başladı bu ağlama daha önce hiç bu kadar ağlamadı. Kakası hiç olmadığı kadar yeşil ve az mukus var. Farklı olarak bir fındık yedim. Fındık böyle bir şey yapar mı? Saatlerdir ağlıyor gazı da çok yok gibi ama
N
Nazife Ş.
10 Aralık 2025 09:25
Kimse yanıtlamamış ama ben yine de güncelleme yazayım. Diyeti yanlış yapıyormuşum. Alerji doktoruna gittim. Süt ürünleri, mısır, soya ve dana eti yemiyorum. Bebeğimde 1 aydır yeşil kaka ve mukus vardı. Kan yoktu.alerji değil vs dediler kan olmayınca. Sonra kan da geldi. Diyet yaparken çok iyiydi. Yanlışlıkla diyeti bozunca 3.5 ayda kan da gördük. Yani kan yok diye alerji yok anlamına gelmiyormuş. 2 ay ağladı bebeğim boşuna.
B
Birce
17 Şubat 2026 23:45
Benim kızım da 45 günlük bugün ilk defa kakası yemyeşil geldi ve akşam 10dan sonra aşırı huzursuz hiç uyumuyor. Normalde 2-3 saatte bir uyanırdı gece. Dün gece 7 saat uyudu. Alerji olabilir mi acaba benimki de. Sadece anne sütü alıyor
N
Nazife Ş.
17 Şubat 2026 23:55
Benim bebeğimde bu durum 1. aydan sonra artmıştı. Çünkü bağışıklığı gelişmeye başlıyor ve geliştikçe alerjisi de artıyor. Doktorlar kan görmeden yeşil kaka normal diyor. Bebeğimde de yeşil kaka ile başladı, yemyeşil kaka yapıyordu. Aşırı gazı vardı huzursuz ve mutsuzdu. Sonra zaman geçtikçe daha da arttı yeşil kaka, kakası köpüklü oldu, sonra mukus geldi. En son kan geldi 3. Ayda. Kan görünce artık kesin alerji dediler. Ama keşke ben diyeti erkenden yapsaydım boşuna mahvolduk 2 ay. Bence şunu deneyin bir hafta süt ürünleri dana eti mısır ve soyayı kesin. Bu arada hiç yemeyeceksiniz. Mesela paket zeytinlerin içinde mısır özü yağı var ya da demir ilacının içinde mısır nişastası. Hepsine kontrol edeceksiniz. Eğer bir hafta içinde bebeğinizde düzelme görürseniz evet alerjisi olabilir.
N
Nazife Ş.
17 Şubat 2026 23:59
Biz alerji doktorlarına da gittik, kimse yeni doğanlarda bu konularda net bir şey diyemiyor. Sanırım testler de yenidoğanda işe yaramıyor. Diyetle dene diyorlar. ben o kadar çektim ki bu konudan, bebeğimin ilk 3 ayını hatırlamak bile istemiyorum o ağlardı ben ağlardım. O yüzden ayrıntılı yazıyorum. Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.