Yeşil Akıntı

146 görüntüleme
S

Sümeyye K.

Premium Üye
29 Temmuz 2026 21:03
Bebeğim 3 ay 1 haftalık geçen hafta 1-2 kez vajina bölgesinde açık yeşil akıntı gözlemledim. Sonrasında idrar tahlili verdik ve temiz çıktı. Bugün yine 3 bezinde de bu yeşil akıntıdan vardı.

İdraryolu enfeksiyonu olduğunu düşündüğüm için diğer belirtileri gözlemledim. Ateş, huysuzluk, idrarda koku, idrar yaparken huysuzlanma gibi bir durum söz konusu olmadı. Fotoğrafları da ekliyorum. Fotoğrafta sarı gibi çıkmış fakar açık yeşil. Tekrar doktora gidip tahlil vermeli miyiz? Başka bir sebebi olabilir mi?

image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Temmuz 2026 21:25
Merhaba,

Bebeğinde gözlemlediğin yeşil akıntı konusunda endişelenmen normal. Öncelikle, idrar tahlilinin temiz çıktığını belirtmişsin. Bu durum, idrar yolu enfeksiyonu olasılığını düşürüyor.

Yeşil akıntının birkaç sebebi olabilir:
1. Normal vajinal akıntı: Bebeğin vajina bölgesinde doğal olarak görülen akıntılar bazen renkli olabilir.
2. Hormonal değişimler: Anne sütünden aldığı hormonlar nedeniyle bebeklerde böyle akıntılar görülebilir.
3. Vajina bölgesinin temizliği: Bebeğin vajina bölgesinde kalan idrar veya dışkı kalıntıları renkli akıntıya neden olabilir.

Tekrar doktora gitmeden önce şu adımları düşünebilirsin:
1. Bebeğin bezini sık sık değiştirerek vajina bölgesinin temizliğini sağlayabilirsin.
2. Bebeğin genital bölgesini ılık su ile temizleyebilirsin.
3. Bebeğin bezindeki akıntıyı izleyerek renk, kıvam ve miktarındaki değişiklikleri takip edebilirsin.

Eğer akıntı devam ederse veya başka belirtiler ortaya çıkarsa doktora başvurman en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir