Yer Fıstığı Deneme

72 görüntüleme
H

Hatice S. ..

17 Temmuz 2025 17:52
11 aylık, tatil öncesi otelde bulaşı olması riskine karşı yer fıstığı denetmeyi düşünüyorum, hastanede denetenler gördüm. Alerjik egzaması vardı ama sebebi bulunumadı 6 aylıkken düzeldi. Ek gıda sürecinde herhangi bir besine alerji göstermedi. Nasıl denetmeliyim?
Ö

Özge U.

19 Temmuz 2025 04:21
Kendi deneyimlerim üzerinden cevap veriyorum bebeğimde değil ama bende egzama var ve ne zaman yer fıstığı yesem egzamalarım atak yapar çünkü yer fıstığında alerjen oranı çok fazladır. Doktoruyla bu durumu görüşün isterseniz.
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

19 Temmuz 2025 07:27
Yer fıstığı yüksek alerjen bir besindir, ancak hastane ortamında deneme genelde sadece ciddi alerji öyküsü, aktif egzama, yumurta alerjisi veya ailede ağır alerji geçmişi olan çocuklar için önerilir. Bu riskler yoksa evde deneme yapılabilir. Ancak doğrudan vermek yerine, eser miktarda yer fıstığı içeren ürünlerle başlamak daha güvenli olabilir. Doktorunuza danışarak ilk denemeyi gündüz, küçük miktarla ve gözlem altında yapmanızı öneririm🤗
H

Hatice S. ..

19 Temmuz 2025 07:30
Yanıtlarınız için teşekkür ederim☺️
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

19 Temmuz 2025 09:28
Rica ederim 🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir