Yenidoğanda Probiotik
28 görüntüleme
R
Rukiye E. T.
12 Ocak 2026 14:11
Merhaba, yenidoğan için probiotik önerildi mi size? 28 günlüğüz 2 doktor muaynesi yaptık farklı kişilerden probiotikve gaz damlası verilmedi. Ama çevremdeki yenidoğanlara ise probiotik başlanmış bağırsak gelişimi için sizlerin tecrübeleri nelerdir

Afranur K.
12 Ocak 2026 14:18
Biz yoğunbakım süreci geçirdikten sonra araştırmıştım bu durumu. Tam bebeğin bağırsaklarının gelişeceği dönemde yoğun antibiyotiğe maruz kaldığımız için. Hatta bir hekimden direk marka - isim öneri aldım. Ancak çeşitli bloglarda var olan düzeni bozduğunu da okudum bir kaç anneden. Bundan dolayı kendi hekimim söylemediği için ben kullanmadım.
Gaz damlası bence çok soruna yönelik bir tedavi. Mesela benim kızımın şiddetli bir gazsancısı durumu olmadı. Genelde masajlar, emzirmeden sonra dik tutma, reflü yatağı kullanma gibi durumlarla gaz problemimizin oluşmasını engelleyebilfim. Ama aynı dönemde doğum yaptığım görümcemde sorun çözülmedi bir türlü bı sefer doktor önerisi ile gaz damlası kullanmaya başladı. ( bu arada gaz damlası için de önce annenin aldığı takviyeleri denedi kimyon çayları, anne için galaktagonun gaz damlarlardı vs. Bunlar işe taramayınca bebeği için kullanmaya başladı)
Yani benim fikrimce her ikisi de bir sorun olursa kullanılması gereken grupta yer alıyor. Ciddi bağırsak problemi olan bir bebekte kullanılması gereken ilaçlar. Ama rutin normal ilerleyen bir sürece dahil edilmeli mi? Tartışılır?
Gaz damlası bence çok soruna yönelik bir tedavi. Mesela benim kızımın şiddetli bir gazsancısı durumu olmadı. Genelde masajlar, emzirmeden sonra dik tutma, reflü yatağı kullanma gibi durumlarla gaz problemimizin oluşmasını engelleyebilfim. Ama aynı dönemde doğum yaptığım görümcemde sorun çözülmedi bir türlü bı sefer doktor önerisi ile gaz damlası kullanmaya başladı. ( bu arada gaz damlası için de önce annenin aldığı takviyeleri denedi kimyon çayları, anne için galaktagonun gaz damlarlardı vs. Bunlar işe taramayınca bebeği için kullanmaya başladı)
Yani benim fikrimce her ikisi de bir sorun olursa kullanılması gereken grupta yer alıyor. Ciddi bağırsak problemi olan bir bebekte kullanılması gereken ilaçlar. Ama rutin normal ilerleyen bir sürece dahil edilmeli mi? Tartışılır?
R
Rukiye E. T.
12 Ocak 2026 14:22
İnternette de bu şekilde yazıyor antibiyotik kullanımı gaz sorunu gibi. Henüz bizi zora sokacak bir gaz sorunu yaşamadık bende o yüzden tereddüt ettim. Teşekkür ederim cevabınız için
Ç
Çiğdem ..
12 Ocak 2026 14:34
Bebegimde sut alerjisi vardi 2 aylikken doktor onerisi ile probiyotik kullandik 5 bucuk aylik olana kadar. Sonrasinda kati gida ya basladik zaten tadimlarla. Gaz damlasi onerilmiyor genel olarak o yuzden kullanmadim ben. Probiyotik in faydasini gordum mamamullaniyorduk biz anne sutu 1 ay kadar aldi sadece. Mama kullanan bebeklereoneriliyor diye biliyorum proboyotik. Dortor ile ayrintili konusmak gerekir. Anne sutu varsa gerekli degil bence