Yenidoğanda Beslenme ve Uyku
65 görüntüleme
Y
Yelda S. A.
25 Temmuz 2025 22:40
Merhaba, bebeğim 23 günlük geceleri 2 saatte bir emzirme yada mama istemiyor bu saat aralığı 3-3.5 saati bazen gündüz huysuz olunca 4 saati buluyor. İlk haftalarda sarılık öykümüz var açıkçası bu saat aralığı beni korkutuyor. Uyandırarak devam etmeli miyim yoksa onun acıkıp uyandığı saatlerde mi beslemeliyim?
M
Mediha A.
25 Temmuz 2025 23:21
ben 3 saati geçirmemeye özen gösterdim 3. 4. ayına kadar bebeklerde kan şekeri düşüklüğü olabiliyor diyor doktorlar ve sarılık öykünüz var olabildiğince sık emzirmelisiniz
E
Ezgi D. Ş.
26 Temmuz 2025 00:28
Benim bebeğimde öyleydi ilk doğduğundan saatlerce uyanmıyordu acıkınca uyanıryordu şekeri düşmesindiye ben zorla uyandırıp yediriyordum altını açın hemen uyanır en ideali 2,5 3 saat arası emzirmek için
Fatma U.
Uzman Psikolog
26 Temmuz 2025 05:50
23 günlük bebeğinizin geceleri 2 saatte bir emme veya mama isteğiyle uyanması, yeni doğanlar için beklenen bir durumdur. Bu, onların hızlı büyüme hızları ve küçük mide kapasiteleri nedeniyle sık beslenmeye ihtiyaç duymalarından kaynaklanır. Gündüz 3-4, hatta huysuz olunca 4 saate varan aralıklar, geceye göre daha uzun ve bu durum ilk haftalarda sizi endişelendirmiş olabilir. Sarılık öykünüz de bu endişeyi pekiştirmiş. Bu erken dönemde, bebeğinizin kendi doğal ihtiyaçlarını takip etmesine izin vermek ve her uyandığında beslemek genellikle en uygun yaklaşımdır. Bebeğinizin uyandığında beslenmesi, onun açlık ve tokluk sinyallerini tanımasına yardımcı olurken, aynı zamanda yeterli besin almasını da sağlar. Bu yoğun dönem geçicidir ve bebeğiniz büyüdükçe beslenme aralıkları da uzayacaktır.