Yenidoğan Yetersiz Kilo Alımı

184 görüntüleme
M

Merv

Premium Üye
2 Haziran 2026 18:43
Merhaba bebeğim 12 günlük. Doğum kilosu 3660 (39+5) hastnede 3 gün kaldık çıkış kilosu [3300dü.bir](3300dü.bir) hafta sonra kontrolde [3240tı.bugün](3240tı.bugün) [12.gününde](12.gününde) tartısı 3260 [çıktı.yetersiz](çıktı.yetersiz) kilo almış dendi. Sürekli emzirmeye gayret ediyorum,doktor gögsümü de kontrol etti ve sütün de var [dedi.bebeğim](dedi.bebeğim) de istiyor ama emerken uyuyor sebebi bu mu yoksa yara oldu gögüslerim birini asla düzgün tutmuyor bu mu bilmiyorum. Nerede hata [yapıyorum.Çok](yapıyorum.Çok) moralim bozuk lütfen beni bilgilendirir misiniz? Ne yapmalıyım.
Büşra T.

Büşra T.

2 Haziran 2026 18:50
Göğüs ucunu koyu renkten tutarak ağızına ver tutmayan göğüsünü,o zaman almıştı benim bebeğim de birini istemiyordu hemşire o şekilde yapınca tutmuştu. Emzirirken göğüs değiştirme 2 defa üst üste birinden ver sadece ön sütü alıp bırakmasın. Her emmede tek meme ver uzun emebiliyorsa emme durumuna göre bunu ayarlayabilirsin. Meme de olması aktif emmeyi ifade etmiyor yutma refleksine bak uyuyorsa emmiyordur zaten. Daha sık uyandırıp emzirebilirsin ya da sık sık kaşıkla da ver böylece içtiğinden emin oluyorsun. Ben bu şekilde yapmıştım ilk ayında 1150 gram almıştı bebeğim.
N

Nurgül Ö.

2 Haziran 2026 19:15
Benim bebeğim de doğumdan sonra kilo kaybı yaşadı biraz .Hafif sarılık nedeniyle hep uykuluydu saat başı uyandırıp emzirip besledim.Kilo alımı çok iyi oldu.Emerken memede uyuya kalmaması için ,çeneye alttan hafif dokunuşlar yaparak emme refleksini uyarabilirsiniz.Kendi sütümü sağıp süt kaşığı ile günde iki veya üç defa 10 ml,20 ml verdim ,bir nevi ek mama görevi gördü ve kilo aldı. Benimde aynı şekilde yara oldu bir iki gün tek göğsümle emzirip ,diğer göğsümün iyileşmesini sağladım .Büyük ihtimalle memeyi tam kavrayamadığından olabilir ,birde her bebeğin emme refleksi aynı güçlükte değil.Bebeğin sarılığı var mı onada bir baktırın doktor kontrolünde .Göğüs için anne göğüs kremi kullanabilirsiniz.Ben gümüş kapakta kullandım ilk zamanlar baya hafifletti yara ve ağrıları.Kendinizi hata yapıyorum diyerek suçlamayın ,iyi bir annesiniz ,bu süreçler geçici emin olun.
Sibel Y.

Sibel Y.

2 Haziran 2026 20:26
Annesi daha çok küçük ve gün geçtikçe çene kasları güçlenecek emmesi de daha iyi olacak beslenme zamanı çenesine dokun ayaklarına dokun çok uyumasın aktif emdiğini boyun ve kulak arasından çenesi kırmaşıyorsa anlarsın ilk on gün kilo kaybı her bebekte oluyor mama alanlar hariç,bizde de aynı durum oldu sağım yapıp verdim bol su iç hiç strese girme zamanla her şey yoluna girecek🙏lansinoh göğüs ucu kremi içeriği temiz kullan yaraların geçer
M

Meltem Ö.

2 Haziran 2026 20:40
Benim bebeğim için geç pre (36+0) 2760 kg doğmuştu sütüm yetersiz geldiği için mama desteği vermiştik her 2 saatte 20 cc ile başlamıştık tabi ki doktor kontrolünde ve onun yönlendirmesiyle belki sizde mama desteğini sorabilirsiniz .şu anda 8 ay 11 günlük sütüm erken kesildiği için mama ile devam ettik herhangi bir gelişimsel vs bir negatif durumla karşılaşmadık .Mutlaka anne sütü önemli ama yediklerinizin kalitesi ç,sütün besleyiciliği vs bir çok etken var ve tabi stres.
E

Ebru

2 Haziran 2026 21:21
Benim kızım şu an 6 aylık. Yenidoğan döneminde 3-4 günde bir takip ediliyordu kilo konusunda aynı şeyleri yaşamışız. Size naçizane tavsiyem öncelikle sütüm yok yetmiyor şüphesine düşmeyin sık sık memeye alın uyuduğu vakit uyandırmaya çalışın üstündekileri çıkarın ıslak bezle vücuduna dokunun ayağının altını çimdikleyin uyandırın bir şekilde. Memeleri sık değiştirmeyin bir memeden alabildiği kadar alsın. Hala kilo kaybı oluyorsa da gerektiği yerde sağarak verin sütünüzü gerekirse mama verin önemli olan bebeğin sağlıklı olması. Bebek büyüdükçe çenesi kuvvetlendikçe emmesi düzeliyor biraz sabır. Benim kızım ilk ay çok nazlı kilo almıştı şimdi persentili iyi düzeyde.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir