Yenidoğan Uykusuzluğu
106 görüntüleme
Z
Zehra
20 Mayıs 2026 11:29
Bebeğim 18 günlük emziriyorum karnı tok , kilo alımı iyi gazını da çıkarıyoruz altı da temiz fakat kesinlikle gündüzleri uyumuyor saatlerce uyanık kalıyor memede kısa bir süre uyuyor onun dışında gazını çıkardıktan sonra tekrar uyanıyor
N
Nazlıcan
Premium Üye
20 Mayıs 2026 12:23
Sağlıkla büyüsün bebişiniz, benim bebeğim de ilk 1 ay sarılıktan dolayı sürekli uyudu daha sonra günde 17-18 saat uyanık kalmaya başladı. Bir dönem tek sefer 11 saat uyanıklık yaşamıştık. Ağlaya ağlaya geçirdim o süreci çünkü ne yaparsam yapayım uyumuyordu. Şu anda 3 ay 26 günlük hala uyku sürelerimiz çok kısa ama uyku sinyallerini artık daha iyi belli ettiği için onları yakalamaya çalışıyorum (dalgınlık, esneme, kaş-gözkapağı kızarması vs) huysuzluk evresine geçmeden uyutmaya başlayınca kısa süreli de olsa uyuyor. Uykuyu sevmeyen bir bebeğiniz olabilir. Ben mecburen uyuması için emme/sallama desteği vermek durumunda kaldım. Emzik de tutturamadım ama emzik denemeye başlarsanız belki faydalı olabilir

Ayşe T.
Premium Üye
20 Mayıs 2026 12:45
Uyanıklık süresi çok önemli. Ona dikkat etmelisiniz. Emme süresi de dahil olmak üzere uyanıklık süresi 60-75 dk yı geçmemelidir. Bu süreyi geçince uyuması çok zorlaşıyor malesef. Uyku belirtileri oluyordur. Onları kaçırmayın hemen o an uyutun lütfen
Yükleniyor...