Yenidoğan Uykusu
142 görüntüleme
H
Havva E. G.
Premium Üye
25 Mayıs 2026 13:38
Bebeğim bugün 26 günlük oldu. Doğduğundan beri uyku konusunda problemleri var. Tüm ihtiyaçlarını giderdiğimize emin olduğumuz halde uyumuyor, uyku süreleri çok kısa ve uyanıklık süreleri çok uzun. Neredeyse bir yetişkin kadar uyanık kalmak istiyor. Eğer bir sıkıntısı yoksa ağlamıyor, uyanık kalmak istiyor. Kendisi reddedene kadar emiyor, gazını çıkartıyor, başka bir sıkıntısının da olmadığını düşünüyoruz ama uyku konusu çözülmüyor. Geceleri emerken uyuyakalıyor bu sebeple sık uyanıyor bunu anlayabiliyorum ama gündüz uykuları neredeyse hiç yok. Uyuyunca da hemen uyanıyor. Ben kafein tüketimimi çok sınırladım yine de çok bir etkisi olmadı. Bebeğin reflüsü var yatağının baş kısmını yükselttik çok fazla kusmuyor bu sebeple, sadece ara ara ağzına asit geliyor gibi yüzünü buruşturuyor ama reflü beslenmesine ya da kilo almasına engel olmadı. Bugünlerde biraz gaz sancısı çekiyor veya kaka yaparken zorlanıyor ama onu çözünce de uyumuyor. Dün gece aktif bir gaz sancısı yoktu bacakları rahattı ıkınma yoktu ama elimi karnına koydum o şekilde uykuya daldı. Acaba onu ağlatmayacak düzeyde bir gaz mı var hep? Bu sebeple mi uyumuyor acaba? Kakalı/çişli bez sayısı gayet iyi ve beslenme konusunda da bir sıkıntısı yok. Neden bu kadar az uyuduğunu ve uyumakta bu kadar direndiğini çözemedik. Neredeyse doğduğundan beri böyle.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Mayıs 2026 13:41
Merhaba,
26 günlük bebeğinizin uyku sorunları sizi oldukça zorluyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki yenidoğan bebeklerde uyku düzeninin oturması zaman alabilir.
Bebeğinizin tüm ihtiyaçları giderilmesine rağmen uyumak istememesi, uyanıklık süresinin uzun olması ve uyku sürelerinin kısa olması birkaç faktöre bağlı olabilir:
Gaz sancısı: Bebeğinizin gaz sancısı çekmesi uyku sorunlarına neden olabilir. Gaz sancısı, bebeklerde uykuyu olumsuz etkileyebilir.
Reflü: Bebeğinizin reflüsü var ve bu durum bazen uyku sorunlarına yol açabilir.
Beslenme: Bebeğiniz emerken uyuyakalıyor ve bu nedenle sık uyanıyor. Bu durum, emzirmeyi uyku ile ilişkilendirmiş olmasından kaynaklanabilir.
Kolik: Bazı bebeklerde kolik (gaz sancısı) dönemi yaşanabilir. Bu durum, bebeklerin uykusunu etkileyebilir.
Bebeğinizin uyku sorunlarını çözmek için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Gaz sancısını yönetmek: Bebeğinizin gazını çıkarmak için masaj yapabilir, gaz damlası veya probiyotik kullanabilirsiniz.
2. Beslenme rutini: Bebeğinizi düzenli olarak besleyin ve emzirme ile uyku arasındaki ilişkiyi yavaş yavaş azaltmaya çalışın.
3. Uyku ortamı: Bebeğinizin uyuduğu odanın sakin, karanlık ve serin olduğundan emin olun.
4. Rutin oluşturma: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturmaya çalışın.
5. Kafein tüketimi: Kafein tüketiminizi sınırlamak, bebeğinizin uykusunu olumlu etkileyebilir.
Eğer bebeğinizin uyku sorunları devam ederse, bir pediatri uzmanına danışmayı unutmayın. Uzman, bebeğinizin uyku sorunlarının nedenini belirleyebilir ve uygun çözümler önererek yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku
2. Yenidoğan Gece Uykusu
3. Gece Uykusu
26 günlük bebeğinizin uyku sorunları sizi oldukça zorluyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki yenidoğan bebeklerde uyku düzeninin oturması zaman alabilir.
Bebeğinizin tüm ihtiyaçları giderilmesine rağmen uyumak istememesi, uyanıklık süresinin uzun olması ve uyku sürelerinin kısa olması birkaç faktöre bağlı olabilir:
Gaz sancısı: Bebeğinizin gaz sancısı çekmesi uyku sorunlarına neden olabilir. Gaz sancısı, bebeklerde uykuyu olumsuz etkileyebilir.
Reflü: Bebeğinizin reflüsü var ve bu durum bazen uyku sorunlarına yol açabilir.
Beslenme: Bebeğiniz emerken uyuyakalıyor ve bu nedenle sık uyanıyor. Bu durum, emzirmeyi uyku ile ilişkilendirmiş olmasından kaynaklanabilir.
Kolik: Bazı bebeklerde kolik (gaz sancısı) dönemi yaşanabilir. Bu durum, bebeklerin uykusunu etkileyebilir.
Bebeğinizin uyku sorunlarını çözmek için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Gaz sancısını yönetmek: Bebeğinizin gazını çıkarmak için masaj yapabilir, gaz damlası veya probiyotik kullanabilirsiniz.
2. Beslenme rutini: Bebeğinizi düzenli olarak besleyin ve emzirme ile uyku arasındaki ilişkiyi yavaş yavaş azaltmaya çalışın.
3. Uyku ortamı: Bebeğinizin uyuduğu odanın sakin, karanlık ve serin olduğundan emin olun.
4. Rutin oluşturma: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturmaya çalışın.
5. Kafein tüketimi: Kafein tüketiminizi sınırlamak, bebeğinizin uykusunu olumlu etkileyebilir.
Eğer bebeğinizin uyku sorunları devam ederse, bir pediatri uzmanına danışmayı unutmayın. Uzman, bebeğinizin uyku sorunlarının nedenini belirleyebilir ve uygun çözümler önererek yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku
2. Yenidoğan Gece Uykusu
3. Gece Uykusu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Göktenur B.
25 Mayıs 2026 13:53
Aslında yenidoğanlar günde 18 saat kadar uyur uyanıklık süresi çok kısa olması lazım kundak veya beyaz gürültü denediniz mi benim bebeğim uykuyu severdi çok fazla uyurdu hatta 9. Aya kadar böyle devam ettik uyanıklık süresi en fazla 3 saat olurdu şuan nini açıyorum uykuya geçeceği zaman sizde kundak veya nini Beyaz gürültü deneyin bı
H
Havva E. G.
Premium Üye
25 Mayıs 2026 13:56
Aslında yenidoğanlar günde 18 saat kadar uyur uyanıklık süresi çok kısa olması lazım kundak veya beyaz gürültü denediniz mi benim bebeğim uykuyu severdi çok fazla uyurdu hatta 9. Aya kadar böyle devam ettik uyanıklık süresi en fazla 3 saat olurdu şuan nini açıyorum uykuya geçeceği zaman sizde kundak veya nini Beyaz gürültü deneyin bı

Göktenur B.
25 Mayıs 2026 14:04
Merhaba denedim, aslında denenecek her şeyi denedim. Uykuyu mu sevmiyor anlamadım. Çok üzüyor beni bu durum.
S
Simge G.
25 Mayıs 2026 19:45
Benim bebeğim de aynı sorunları yaşadım kesinlikle bağırsaklardaki gaz uyumamasına sebep oluyor dalamıyor çocuk canı yanacak kadar olmuyor bagırsaklardaki hafif kıpırdanma Nil’e onu rahatsız ediyor gözlerini açıyor benim bebegim de 2 gün gündüzleri uyumuyor 3 gün bütün gün uyuyor anlamadım ben neyin içinde düştüğümü 3 aya giricez
Yükleniyor...