Yenidoğan Uyku Sorunu

135 görüntüleme
K

Kübra T.

14 Şubat 2026 10:18
Merhaba bebeğim bugün 24 günlük

Doğduğundan beri gece uyumuyor diyebilirim, gözleri hep açıktı 10 gün sonra artık gözler kapalı gece fakat sürekli bir ıhlama halinde. Elimi göğsüne koyup pış pış yapınca geri uyuyor. Tuhaf sesler olduğu için de ben uyuyamıyorum. Gece gündüz farketmiyor kucakta ve ayakta dolaşırsak sorun yok uyuyo ama yatağa koyduğum anda uyuyamıyoruz. Artık gücüm tükendi. Kundaktan da kurtulmak istiyo açtırana kadar kendini kızartıp boğazından ığğğ sesi çıkartıyor. Ne yapacağımı şaşırdım
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

14 Şubat 2026 10:22
Yatağa koyduğunuzda kendi kıyafetinizden birini koyun kokunuzu alsın veya göğüs pedine sütünüzü damlatıp baş ucuna yapıştırın gazı olabilir çok yüksek ihtimal purobelmi bu karnına ı love you mesajı ve bisiklet hareketi yaptırın daha rahat uyur
C

Ceyda Ü.

14 Şubat 2026 10:24
Merhaba, yenidoğan bebeklerin gece/gündüz ayrımı olmadığı için gece uyuması gerektiğini bilmezler. İlk 3 ay nerede isterlerse ne zaman isterlerse orada uyurlar. Maalesef çok sabır isteyen bir dönem. Benim bebeğimde kundağı hiç sevmezdi ama yapmadığım zamanda refleksle kendini uyandırırdı, o yüzden o farkedene kadar kundak yapardım. Belki yatağına koymadan önce kundak yapıp o şekilde uyutup koyabilirsiniz
K

Kübra T.

14 Şubat 2026 10:24

🧸Ebru Keleş 🧸

Yatağa koyduğunuzda kendi kıyafetinizden birini koyun kokunuzu alsın veya göğüs pedine sütünüzü damlatıp baş ucuna yapıştırın gazı olabilir çok yüksek ihtimal purobelmi bu karnına ı love you mesajı ve bisiklet hareketi yaptırın daha rahat uyur

Gaz masajını denedim ama ıhıltı sesi artıyor sanki dokunmamı istemiyor gibi hareketleniyor ben de korkuyorum zaten ve elimi çekiyorum. Masaj yapınca hepsi böyle mi tepki verir ?
K

Kübra T.

14 Şubat 2026 10:26

Ceyda Ünlü

Merhaba, yenidoğan bebeklerin gece/gündüz ayrımı olmadığı için gece uyuması gerektiğini bilmezler. İlk 3 ay nerede isterlerse ne zaman isterlerse orada uyurlar. Maalesef çok sabır isteyen bir dönem. Benim bebeğimde kundağı hiç sevmezdi ama yapmadığım zamanda refleksle kendini uyandırırdı, o yüzden o farkedene kadar kundak yapardım. Belki yatağına koymadan önce kundak yapıp o şekilde uyutup koyabilirsiniz

Evet kundaksız olunca da çok sıçrıyor veya kollarını çok hareket ettiriyor. Dediğiniz gibi kucağımda uyutuyorum bayılır gidi derin uykuya geçtiğinde de kundak yapıp yerine koyuyorum. 7-10 dk içinde ıhlamaya başlıyor beni yoran kısmı bu. Tüm gece ıhı ıhı kolları çıkarma derdinde
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

14 Şubat 2026 10:27
Kolik bir bebekse gaz damlası kulanın derim çok etkili markalar var bizim kurtarıcımız oldu ama dediğim gibi mesaj yapmayı ihmal asla etmeyin evet korkmayın bütün bebekler öyle
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

14 Şubat 2026 10:29
Ben bebeğime kundak hiç yapmadım çok sevmiyordu uyumuyordu da kalça çıkıklığınada sebep oluyor zaten
K

Kübra T.

14 Şubat 2026 10:29

🧸Ebru Keleş 🧸

Kolik bir bebekse gaz damlası kulanın derim çok etkili markalar var bizim kurtarıcımız oldu ama dediğim gibi mesaj yapmayı ihmal asla etmeyin evet korkmayın bütün bebekler öyle

Sab simplex damlaya başladım 2 gün oluyor tam bir etki göremedim. Siz ne önerirsiniz ?
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

14 Şubat 2026 10:32
bigaia damla çok kurtarıcım oldu benim ama eczaneden alın internet üzeridekiler ucuz du ama etkisi yoktu
K

Kübra T.

14 Şubat 2026 10:33

🧸Ebru Keleş 🧸

bigaia damla çok kurtarıcım oldu benim ama eczaneden alın internet üzeridekiler ucuz du ama etkisi yoktu

Çok teşekkür ederim 🙏🏻 desteğiniz kıymetli
İ

İrem N. ..

19 Şubat 2026 13:25
O günlerde o seslerden bende çok korkuyordum ama gerçekten hiç zararı yok strese girme normal. Sab simplex bende kullanıyorum emzirmeden önce ver daha etkili olur. Yenidoğan olduğu için uykusu düzenli olmaz sen çok yorulursun sadece ama o 5 dk uyumakla bile dinleniyor. Emzik dene uykuya dalarken iyi oluyor çünkü meme emerek uyudukça gaz sancısı artıyor benim ki tutmadı ilk baştan vermediğime çok pişman oldum. Kundak yapıyorsan da kollarını dışarıda bırak çok sıkı olmayacak şekilde sar hem gazı için iyi oluyor vücudu ısınıyor kolay çıkarıyor. En fazla 1 ay daha çok zorlanırsın sonrası kolaylaşmaya başlıyor stres yapma hepimiz geçiyoruz sağlıklı olsunlar yeter 🥰💕
K

Kübra T.

20 Şubat 2026 10:54

İrem Nur

O günlerde o seslerden bende çok korkuyordum ama gerçekten hiç zararı yok strese girme normal. Sab simplex bende kullanıyorum emzirmeden önce ver daha etkili olur. Yenidoğan olduğu için uykusu düzenli olmaz sen çok yorulursun sadece ama o 5 dk uyumakla bile dinleniyor. Emzik dene uykuya dalarken iyi oluyor çünkü meme emerek uyudukça gaz sancısı artıyor benim ki tutmadı ilk baştan vermediğime çok pişman oldum. Kundak yapıyorsan da kollarını dışarıda bırak çok sıkı olmayacak şekilde sar hem gazı için iyi oluyor vücudu ısınıyor kolay çıkarıyor. En fazla 1 ay daha çok zorlanırsın sonrası kolaylaşmaya başlıyor stres yapma hepimiz geçiyoruz sağlıklı olsunlar yeter 🥰💕

Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim evet hepsini deniyorum sadece emzik tutturmayı başaramadım midesi bulanır gibi davranıyor ben de biraz nefes almak için emzik tutsun istedim ama henüz tutmuyor 30 günlük olduk
İ

İrem N. ..

20 Şubat 2026 11:29

Kübra TK

Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim evet hepsini deniyorum sadece emzik tutturmayı başaramadım midesi bulanır gibi davranıyor ben de biraz nefes almak için emzik tutsun istedim ama henüz tutmuyor 30 günlük olduk

Bende iki çeşit aldım emzik aldım birisi normal damaklı birisi de phılıps avent ultra air ikisinde de midesi bulandı sonra phılıps avent soothie aldım onda midesi bulanmadı ama emmek istemedi deneyebilirsiniz
B

Bilhan Ö.

21 Şubat 2026 12:21
Benim de bebeğim 8 günlük bizde geceleri hiç uyumuyoruz sabahlıyoruz çocuğumla

Asla uyumuyor aslında çokta uykusu var eminim ama dalamıyor sürekli meme istiyor E bende sezeryan oldum ne kadar geliyor yetiyor bilmiyorum mama takviyesi yapıyoruz ama asla uyumuyor
K

Kübra T.

21 Şubat 2026 17:00

Bilhan Öz

Benim de bebeğim 8 günlük bizde geceleri hiç uyumuyoruz sabahlıyoruz çocuğumla

Asla uyumuyor aslında çokta uykusu var eminim ama dalamıyor sürekli meme istiyor E bende sezeryan oldum ne kadar geliyor yetiyor bilmiyorum mama takviyesi yapıyoruz ama asla uyumuyor

Kolaylıklar diliyorum. Ben de bir çare bulamamıştım ama zamanla biraz daha iyi olacak sabredin 🙏🏻
B

Bilhan Ö.

21 Şubat 2026 17:00
Emzik versek peki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir