Yenidoğan Uyku
98 görüntüleme
C
Ceren Ş. A.
7 Mart 2026 20:41
8 günlük bebeğim var, gündüz güzel uyuyordu ama bugün gündüz uykusu da doğru düzgün yapmadı. Geceleri zaten memeden ayrılmıyordu yatagına bıraktıgımda agladıgı için memede uyuttum hep öyle uyuduk 1 haftadır şimdi gündüz de full memede geçti. Bu nekadar böyle devvam eder? Desteksizim eşim artık işe başlayacak ve gerçekten lohusalıgı dibine kadar hissetmeye başladım. O agladıkça ben aglıyorum nasıl yeticem tek yapabilcek miyim bilememek çok zor
A
Ayşe G.
7 Mart 2026 21:01
Merhaba, bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyütürsünüz inşallah🌸 İlk ay böyle geçiyor ne yazık ki, uyku düzeni bir günü bir gününü tutmaz genelde, 2. Hafta gaz sancıları yavaştan başlar o zaman uykusu süresi daha da değişir. Alışmak her ne kadar zor olsa da merak etmeyin Yenidoğan dönemi biterken siz de psikolojik olarak biraz daha toparlanmış olacaksınız. Bebeğinize yettiğinizi her şeyi aslında çok güzel yapabildiğinizi gördükçe kendinize güveniniz yerine gelecek. Çünkü bir şekilde yapıyoruz ve hepsinin altından kalkıyoruz. Bugünlerde yapmanız gereken bol bol kucağınızda tutmak, emzirmek, her emzirme sonrası gazını çıkarmak, göbek bağı düştüyse banyo onu rahatlatır akşamları banyo yaptırıp uyutmayı deneyebilirsiniz. Hava soğuk olsa da sıkı giydirip gün içinde dışarı çıkmaya biraz hava almaya çalışın size de iyi gelir🙏
R
Rumeysa H.
7 Mart 2026 21:02
Sütünüz geliyor mu? Günde 5-6 ıslak bez alıyor musunuz?
C
Ceren Ş. A.
7 Mart 2026 21:03
Sütünüz geliyor mu? Günde 5-6 ıslak bez alıyor musunuz?
A
Ayşe G.
7 Mart 2026 21:05
Çok ağlıyorsa beyaz gürültü müzikleri dinletmeyi deneyebilirsiniz, göğsünüzde uyuttuktan sonra yatağa koyarken hemen uyanıyorlar önce bacaklarını poposunu en son başını koymayı deneyin çoğu zaman işe yarıyor, yatağına anne kokunuzu veya süt kokunuzu taşıyan bir şey koyun kendini güvende hisseder, gece yatırmadan nemlendirici ile masaj yapıp rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz I love you masajı gazına da iyi gelir
C
Ceren Ş. A.
7 Mart 2026 21:05
Merhaba, bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyütürsünüz inşallah🌸 İlk ay böyle geçiyor ne yazık ki, uyku düzeni bir günü bir gününü tutmaz genelde, 2. Hafta gaz sancıları yavaştan başlar o zaman uykusu süresi daha da değişir. Alışmak her ne kadar zor olsa da merak etmeyin Yenidoğan dönemi biterken siz de psikolojik olarak biraz daha toparlanmış olacaksınız. Bebeğinize yettiğinizi her şeyi aslında çok güzel yapabildiğinizi gördükçe kendinize güveniniz yerine gelecek. Çünkü bir şekilde yapıyoruz ve hepsinin altından kalkıyoruz. Bugünlerde yapmanız gereken bol bol kucağınızda tutmak, emzirmek, her emzirme sonrası gazını çıkarmak, göbek bağı düştüyse banyo onu rahatlatır akşamları banyo yaptırıp uyutmayı deneyebilirsiniz. Hava soğuk olsa da sıkı giydirip gün içinde dışarı çıkmaya biraz hava almaya çalışın size de iyi gelir🙏
A
Ayşe G.
7 Mart 2026 21:07
Çok teşekkür ederim 🙏 aslında yazdıklarınızın hepsini biliyorum ama lohusalık o kadar farklıymış ki hamilelikte yaşamadıgım tüm hormonal değişiklikleri iliklerime kadar hissediyorum 🥲
R
Rumeysa H.
7 Mart 2026 21:09
Sütüm geliyor çok şükür 🙏 sadece memeden ve kucagımdan ayrılmak istemiyor
C
Ceren Ş. A.
7 Mart 2026 21:12
Ortamınız nasıl? Benim bebişim de yenidoğan, çok ışıklı gürültülü günlerde çok meme istiyor. Sinir sistemleri gelişmemiş olduğundan sakinleşmek için memede kalmak isteyebiliyolar. Hala ara ara lohusalık dalgalar halinde geliyor ama inanın azalacak. Ben asla inanmamıştım geçeceğine öleceğim sanmıştım ama ölünmüyor 😂
R
Rumeysa H.
7 Mart 2026 21:16
Öyle oluyor. Bir gün işe yarayan yöntem diğer gün yaramamaya başlıyor maalesef. Paylaşabildiğiniz kadar yükünüzü paylaşın, bebiş babada daha güzel uyuyor stres seviyeleri bize göre daha düşük oluyor. Akşamları eşiniz evde oluyorsa en azından yarım saat kendinize ayırmaya çalışın

Damla A. ..
7 Mart 2026 22:20
Bizde de öyle olmuştu üstelik tenim hassas olduğu için gogusum çatlama dışında pembeleşti batma kaşıntı cok acı çektim ben de sizin gibi düşünüyordum yapamayacağım dedim sanki bebeğimle aramda bir bağ da yok gibiydi ama gün geçtikçe geçti hep bir sonra ki ayı hayal ettim daha çok baglandigimizi kolay oldu
C
Ceren Ş. A.
7 Mart 2026 22:27
Bizde de öyle olmuştu üstelik tenim hassas olduğu için gogusum çatlama dışında pembeleşti batma kaşıntı cok acı çektim ben de sizin gibi düşünüyordum yapamayacağım dedim sanki bebeğimle aramda bir bağ da yok gibiydi ama gün geçtikçe geçti hep bir sonra ki ayı hayal ettim daha çok baglandigimizi kolay oldu