Yenidoğan Uyanıklık Süresi

260 görüntüleme
S

Sena

21 Ağustos 2026 18:51
13. günümüzdeyiz beslenme bakım sonrası bebeğimin uyanıklık süresi 2 saat bazen daha fazla ağlama vs yok ama yinede endişe ediyorum doymuyor yada başka bi problemi mi var çevremde herkes aç olsa ağlar diyor bebek zaten sık sık emiyor yenidoğduğu için tam aç olmadığı için doymadığını anlayıp sinyal mi vermiyor yoksa benim uykuya geçirmek için yapmam gereken bişeyler var farkında mı değilim doğum kilosu zaten düşük bi bebek sarılık geçirdik hiç mayışık uyuyan bi bebek olmadı kundak vs mi lazım acaba müslinle sarınca açıyor malum yaz ayları
M

MT

21 Ağustos 2026 19:56
Çişli bez sayısı 5-6 ise doyuyordur ilk 3 ay genelde kucakta memede uyurlar çoğunlukla
R

Rabia K.

21 Ağustos 2026 20:03
Bana da hep uykusu olan bebek uyur dediler. O yüzden çok uykusuzluktan ağlama krizlerine girdi, uykularını ayarlamam 3.ayda başladı. Bazı bebekler uyumuyor. Yenidoğan bebek için 2saat uzun bir süre emzirirken emmeyi bırakınca doyduğunu anladığınız zaman poposuna pat pat pış pış yapabilirsiniz uykuya geçişini kolaylaştırır ya da o da içinde yürüyün bunlar bence çok fazla anneyi yoran destekler değil ama ayakta sallamaya alıştırmayın bence 5dk sallamak bile bazen uzun geliyor. Hem bebeğinizle temas ederek uyutmak daha iyi bence
Hatice C. .

Hatice C. ..

21 Ağustos 2026 23:30
Siz yine ince bi tülbentle kundak yapın 4 ncü ayla beraber yavaştan bırakırsınız kundağı emmesine gelince iki saatte bir siz emzirin uyuyo olsa bile meme teklif edin emdikten sonra mutlaka sırtına minik minik dokunuşlarla gazını çıkartın gece ve gündüz yenidoğan bebekler uzun uyuyor ağlamasını beklemeyin sık sık emsin
S

Sena

21 Ağustos 2026 23:36
Hatice Celik
Siz yine ince bi tülbentle kundak yapın 4 ncü ayla beraber yavaştan bırakırsınız kundağı emmesine gelince iki saatte bir siz emzirin uyuyo olsa bile meme teklif edin emdikten sonra mutlaka sırtına minik minik dokunuşlarla gazını çıkartın gece ve gündüz yenidoğan bebekler uzun uyuyor ağlamasını beklemeyin sık sık emsin
uyanık olma süresi yenidoğmuş 13 günlük bir bebek için uzun geliyor ama sanırım emiyor sandığım sırada memede uyuyor uykuya memede geçiyor ben anlamıyorum emiyor sanıyorum tam uyanıkken emzirip yutkunmayı takip etmem lazım sanırım stresten insan tüm öğrendiklerini unutuyor
S

Sena

21 Ağustos 2026 23:37
Hatice Celik
yârım cırtlı kundaklardan mı alsam diye düşünüyorum oda sıcaklığımız 26 derece klima var ama evdeki eski nesil annelrr yüzğnden açtığımda yanlış bir şey yapıyorum diye korkuyorum
Canan A.

Canan A.

21 Ağustos 2026 23:44
Merhabalar 🌸

Odanın nemi iyi olduğu müddetçe klimayı açabilirsiniz

Havalar ciddi anlamda sıcak ve bebişler de kundak yapmadan uyuyamayabiliyorlar

Benim kızım şuan 3 aylık olacak kundak yapıyorum kundaksız uyumuyor eli kolu durmuyor 🥲 Hatta şuan hava o kadar sıcak ki odasına değil de salona aldım klima açık bir şekilde.

Yenidoğan olduğu için başını korumanızda da ayrıca fayda var ☺️

Umarım az da olsa fayda sağlamışımdır 🫠
Hatice C. .

Hatice C. ..

22 Ağustos 2026 00:36
Sena
uyanık olma süresi yenidoğmuş 13 günlük bir bebek için uzun geliyor ama sanırım emiyor sandığım sırada memede uyuyor uykuya memede geçiyor ben anlamıyorum emiyor sanıyorum tam uyanıkken emzirip yutkunmayı takip etmem lazım sanırım stresten insan tüm öğrendiklerini unutuyor
Yok hayır çok normal daha kırkı çıkmadı ki oturmaya başlasın uyku hali o hala kendini anne karnında sanıyo bol bol emzirin sena hanım sizde dinlenip sütünüzü artıracak gıdaları tüketin sevgiler
Hatice C. .

Hatice C. ..

22 Ağustos 2026 00:39
Sena
yârım cırtlı kundaklardan mı alsam diye düşünüyorum oda sıcaklığımız 26 derece klima var ama evdeki eski nesil annelrr yüzğnden açtığımda yanlış bir şey yapıyorum diye korkuyorum
Onu bilmiyorum hiç kullanmadım kullanıp memnun kalan varsa sizde alın ama ben kızımda da oğlumda da ince bi tülbent işimi gördü ikiye katlayıp üçgen yaptım sardım
S

Sena

22 Ağustos 2026 00:40
Hatice Celik
Yok hayır çok normal daha kırkı çıkmadı ki oturmaya başlasın uyku hali o hala kendini anne karnında sanıyo bol bol emzirin sena hanım sizde dinlenip sütünüzü artıracak gıdaları tüketin sevgiler
teşekkür ederim 🫶🏻🍀
Hatice C. .

Hatice C. ..

22 Ağustos 2026 00:43
Sena
teşekkür ederim 🫶🏻🍀
❤️
S

Sena

22 Ağustos 2026 00:51
Canan Aydın
Merhabalar 🌸

Benim kızım şuan 3 aylık olacak kundak yapıyorum kundaksız uyumuyor eli kolu durmuyor 🥲 Hatta şuan hava o kadar sıcak ki odasına değil de salona aldım klima açık bir şekilde.

merhabalar kaç derece de çalıştırıyorsunuz acaba klima açıkken mi başına şapka takıyım yoksa normal oda ısınında mı hava gerçekten çok sıcak varsa tavsiyeleriniz yenidoğan için yararlanmak isterim tecrübesizlik heyecan ve lohusalık hepsi bi arada telaşa sürüklüyor bebeğimin doğum kilosuda biraz düşük çok hareketli bi bebek ama benimle mi uyumak istiyor yoksa hareketlilikten mi uyuyamıyor doymuyor mu endişe ediyor insan çevremde çokta bebek bakımında desteğimde yok doğru bilgi verecek tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim 🌸
S

Sena

22 Ağustos 2026 00:55
Canan Aydın
Merhabalar 🌸

ilk haftalarda çişli bez takibini bezdeki ıslalık işaretine göre mi yaptınız yaptıysanız yoksa bezin ağırlığına göre mi ilerlediniz 🫣 banyo sonrası sıcak olmasına rağmen çorap vs giydirmem gerekiyor mu yoksa bebek için sıcak olması daha mı kötü bu klima bile bi mesele oluyor evde insan kendi evinde kendi bebeğine bakım verirken huzursuz oluyor 😢😢
Canan A.

Canan A.

22 Ağustos 2026 00:59
Sena
merhabalar kaç derece de çalıştırıyorsunuz acaba klima açıkken mi başına şapka takıyım yoksa normal oda ısınında mı hava gerçekten çok sıcak varsa tavsiyeleriniz yenidoğan için yararlanmak isterim tecrübesizlik heyecan ve lohusalık hepsi bi arada telaşa sürüklüyor bebeğimin doğum kilosuda biraz düşük çok hareketli bi bebek ama benimle mi uyumak istiyor yoksa hareketlilikten mi uyuyamıyor doymuyor mu endişe ediyor insan çevremde çokta bebek bakımında desteğimde yok doğru bilgi verecek tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim 🌸
Sizi o kadar iyi anlıyorum kiii 🥹Umarım en güzel şekilde atlatırsınız bu dönemleri 🙏🏽💗

Odanızda ısı nem ölçeriniz varsa nem 40-60 arasında olmalı klima açık odada klimanın direkt vurmadığı bir alanda bebeğinizi uyutabilirsiniz

Ben klimayı 23-24 derecede açıyorum o şekilde kundak yapıyorum yalnız kundak yaptığım örtü de çok kalın değil ince müslinler. Yenidoğanlarda dolaşım henüz tam oturmadığı için el ve ayaklar soğuk olması normal enseden kontrol etmeniz üşüyor mu sıcaklıyor mu diye anlamanıza yardımcı olacaktır ve buna göre şapka kullanabilirsiniz. Çok sıcaksa şapkaya gerek yok 🫠Başka bir konu hakkında yardıma ihtiyacınız olursa her zaman destek olmaya çalışırım 🙏🏽
S

Sena

22 Ağustos 2026 01:06
Canan Aydın
Sizi o kadar iyi anlıyorum kiii 🥹Umarım en güzel şekilde atlatırsınız bu dönemleri 🙏🏽💗

Odanızda ısı nem ölçeriniz varsa nem 40-60 arasında olmalı klima açık odada klimanın direkt vurmadığı bir alanda bebeğinizi uyutabilirsiniz

Ben klimayı 23-24 derecede açıyorum o şekilde kundak yapıyorum yalnız kundak yaptığım örtü de çok kalın değil ince müslinler. Yenidoğanlarda dolaşım henüz tam oturmadığı için el ve ayaklar soğuk olması normal enseden kontrol etmeniz üşüyor mu sıcaklıyor mu diye anlamanıza yardımcı olacaktır ve buna göre şapka kullanabilirsiniz. Çok sıcaksa şapkaya gerek yok 🫠Başka bir konu hakkında yardıma ihtiyacınız olursa her zaman destek olmaya çalışırım 🙏🏽
çok teşekkür ederim 🥹 🩷
Canan A.

Canan A.

22 Ağustos 2026 01:07
Ben duş aldırdıktan sonraki 2-3 saatte hava sıcak olsa bile şapka, kısa kol zıbın bir tayt ve çorap giydiriyordum.Vücut sıcaklığını geri kazandığında sadece kısa kollu zıbınla bırakıyordum.

Doyuyor mu konusunda ise emziriyorsanız ve doyduğundan emin değilseniz emzirme sonrası sütünüzü sağıp biberonla tekrardan verebilirsiniz .

Bezi tartmaya ne kadar var diye endişelenmenize gerek yok bence 6-8 arası ıslak bez alıyorsanız sorun yok 💫
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir