Yenidoğan sünnet

251 görüntüleme
İ

İlayda E. ..

1 Haziran 2025 11:57
Merhaba oğlum 11 haftalık. Henüz 1 aylık iken idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ve 1 hafta enfeksiyon servisinde yattı. Sonuc olarak sünnet önerdiler. Doktorumuz genel anestezi altında cerrahi sünnet yapacağını söyledi fakat kararsiziz. 15 dakikalik bir işlem için bize çok agir geldi. Yaptıran annelerim tecrübelerinizi alabilir miyim
S

Sümeyye A. ..

1 Haziran 2025 12:00
Merhaba . Bizde kontrole gittiğimizde biraz darlık olduğunu soylediler 4,5 aylıkken sünnetini yaptırdık dikişsiz sünnetle . İlk iki saat çok zor geçti klips takılıydı , bardak kullandık beze yapışma gibi bir durum yaşamadık. İyileşme süreci bir hafta sürdü ama şu an iyiki erken yaptırmışım diyorum . Emekleme sürecinde olsaydı bizim için çok daha zorlayıcı olabilirdi .
İ

İlayda E. ..

1 Haziran 2025 12:01
Çok geçmiş olsun. Lokal anestezi ile mi yaptırdınız
S

Sümeyye A. ..

1 Haziran 2025 12:06
Teşekkür ederim. Lokal anestezi yapıldı evet
F

Feridegül E.

1 Haziran 2025 12:48
Merhaba bizde 2 aylık iken idrar yolu enfeksiyonu olduk şuan 3 aylık olduk bizede sünnet önerdiler. Böbrekleri de sorun çıkmadı çünkü sünnet derisindendir büyük ihtimalle dendi. Bayram sonrası bende sünnet yaptıracağım ama genel anestezi olması çok saçma burada uyusturarak yapıyorlar. Küçücük bebek anesteziyi kaldira bilirmiymis onunla ilgili konuşun Allah korusun geçenlerde görmüştum haberlerde 1.bucuk yaşında çocuk genel anesteziyi maalesef bünyesi kaldırmamis vefat etmiş .
F

Feridegül E.

1 Haziran 2025 12:50
Bizde 10 gün çocuk servisinde yatmıştık idrar yolu enfeksiyonundan Dolayı. Damardan antibiyotik tedavisi gördük
M

Merve S. ..

1 Haziran 2025 12:55
Merhaba, 4.5 aylıkken lokal anestezi ile sünnet oldu. Sadece sünnet esnasında bebeğim kalkmak istediği için çok ağladı onun dışında hiç bir sorun yaşamadık. Sünnet sonrası bir kere ağrı kesici kullandık o kadar. krem verdi doktorumuz bolca onu kullandık. Bezini bardak kullanmadan normal bağladık krem olduğu için yapışma vs olmadı. İlk iki gün dikkat ettik kucakta tutarken onun dışında normal düzende ilerledik sorun olmadı hiç.
N

Nimet N. A.

1 Haziran 2025 16:27
merhab benim oğlum 54 günlükken lokal anestezi ile sünnet oldu.mantar tarzı bir şey olmuştu tam hatırlamıyorum yalan olmasın.çocuk cerahında sünnet ettirdik.yenidoğa sürecinde zaten ettirmel istiyorduk çol çabuk iyileşiyor emin olun. bize bardak kattırdı hocamız.harici krem ve kantron yağı aldırdı. ortalama 1 haftaya toparladı.ilk gün çok huysuzdu ama sonra gayet normaldi
G

Güler T. ..

1 Haziran 2025 20:00
Merhaba oğlum doğduğundan beri çocuk ürolojide takipli. Doktorumuz bizede sünnet önerdi fakat genel anestezi değil lokal anestezi ile yaptırın, zorunluluk olmadıkça narkoz almasın dedi. O yüzden iyi araştırın bence. Biz araştırma hastanesinde çocuk cerrahına yaptırmıştık lokal anestezi ile.
A

Aslıhan Ç.

1 Haziran 2025 20:17
Genel anestezi ile yaptırmayın ki zaten doktorlar genelde 1 yaş altına genel anestezi önermez. Doktorunuz neden öyle söyledi anlamadım. Ayrıca anestezi almadan önce belli bir süre aç kalması gerekiyor. Sonrasında da aynı şekilde. Vücuttan atılması vs bir süreç ve yenidoğan konumundaki bir bebek için bunlar çok zor. Nasıl aç bırakılır yenidoğan bebek. Ağlar uyumaz. Çok zor olur. Biz yaptıralı bir ay oldu. 1 yaşında genel anestezi ile yapalım dedi doktor bulunduğumuz şehirde. Biz şehir değiştirdik lokal yaptırmak için.
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

3 Haziran 2025 12:32
Bazı bebeklerin başındaki bela diyebilirim. Özellikle son dönemde yeni doğan sünneti oldukça popüler durumda. Özellikle hızlı kilo alan ve gömük penis diyebileceğimiz durumda olan bebekler için sünnet sonrası yapışıklık ihtimali oldukça yüksek. Bu sebeple defalarca tekrar açtırmak için gidenler buna bağlı olarak da hem çocuk hem de ailesi acılar çekmekte. Benim tavsiyem şu şekilde olacak; ilk üç ay sünnet yaptırmayın. Bu süre içerisinde aşırı hızlı kilo alan bebek ve gömük penis olacak bebekler kendini belli eder. Bu bebekler için doğru zamanı bulana kadar sünneti ertelemek en doğrusu. Eğer sorun yoksa ve dediğim kriterlere uyuyorsa bu durumda sünnet kararını sünnet yapacak doktor değil çocuk doktorunuz vermeli…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir