Yenidoğan Sarılık
123 görüntüleme
İ
İlknur A.
4 Mayıs 2026 22:53
Bebeğim sarılık oldu, doktorumuz tedbir amacıyla 1 gece yatış verdi. 6 günlük ve kilosu 2500 gram. Allah nasip ederse yarın evimize geri gelecek, döndüğünde dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Tecrübeli annelerden fikir almak
🥹
🥹

Fatma A. U.
4 Mayıs 2026 23:02
Sürekl emzirin sürekli uzun uyumasına izin vermeyin aç kalmasın
N
Nazlıcan
Premium Üye
4 Mayıs 2026 23:04
Merhaba öncelikle geçmiş olsun, benim de bebeğim ab0 uyuşmazlığından kaynaklı sarılık sebebiyle 5 gün küvezde kaldı, 1.gün hastanede beraber serviste kaldık ben taburcu oldum bebeğim 5 gün küvezde kaldı. 5 gün boyunca önce günde 1 sonra günde 3 kere giderek emzirdim ama 1 gece kalacaksanız belki buna gerek kalmaz. O 1 günde de sütünüzü sağmayı ihmal etmeyin. Ardından bebeğim eve gelince en fazla 2 saat uyumasına müsaade edecek şekilde emzirdim. Yani şöyle oldu mesela 12-12.30 arası emzirdiysem 12.30dan sonra en geç 2.30da tekrar emmesi gerekiyordu. Benim bebeğimin sarılığı biraz yüksekti o yüzden uyanmıyordu. Ben saat 2de onu uyandırmaya başlıyordum. Alt değişimi, ona da uyanmazsa bacaklarını suyla ıslatıyordum ayak tabanlarına topuktan parmaklara doğru olacak şekilde baskılı bir masaj yapıyorduk doktorumuz göstermişti. Bu şekilde devamlı emzirmeniz bolca çiş yapmasını sağlamanız en en en önemli şey. Günde 5-6 çişli bez deniyor ama sarılık süresinde ne kadar çok o kadar iyi. Benim bebeğimin doğuştan kan grubu sebepli olduğu için 1 ay sürdü sarılığı 1 ay boyunca sürekli bu şekilde devam ettik. Bu sürede emzik vermedim (şu anda hala tutmuyor o dönemde alıştırmamış olmamdan kaynaklı muhtemelen) emzik verseydim emme refleksini ve azıcık enerjisini emmek yerne emziğe harcar diye düşündüm.
Yani kısaca ne kadar sık emzirirseniz ve ne kadar bol çiş yaparsa o kadar iyi ☺️
Yani kısaca ne kadar sık emzirirseniz ve ne kadar bol çiş yaparsa o kadar iyi ☺️

Fatma A. U.
4 Mayıs 2026 23:14
4 gece sarılıktan hastanede yattık mavi ışık aldık sarılığımız 17 olmuştu sonra taburcu olsuk sürekli emzirdim mama verdim öyle düzeldi çok şükür

Ebru K.
5 Mayıs 2026 00:00
Çok sık emzirin ve siz bol bol su için bu süreçte bizimde başımıza gelmişti ama geçiyor endişe etmeyin
Yükleniyor...