Yenidoğan Sarılık
70 görüntüleme
G
Gülseren Ç.
17 Temmuz 2025 15:25
Arkadaşlar bebeğim 10 günlük ve sarılık var. Sürekli uyku halinde uyandırması çok zor oluyor ve çoğu zamanda uyandıramıyorum. 30 cc beslemek bile bir saati ya da daha fazla sürüyor. Çok yoruldum artık kendimde güçte bulamıyorum. Meme reddi olduğu için sağıyorum artı mama desteği veriyoruz. Anne olmak çok zor sürekli ağlıyorum ne zaman her şey yoluna girecek bilemiyorum.
Bir de şöyle yap uyanır diyorsunuz ama inanki hepsini demiyoruz ama hayır uyanmıyor . Kafayı yemek üzereyim.
Bir de şöyle yap uyanır diyorsunuz ama inanki hepsini demiyoruz ama hayır uyanmıyor . Kafayı yemek üzereyim.
İ
İrem E.
17 Temmuz 2025 15:43
Aynı şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum çok zor günlerdi bebek uyanmıyor aç kalıyor sarılık artıyor psikolojik olarak yıpranıyorsunuz ama gerçekten geçecek ve her 10 annenin 5 i yaşıyor bu durumları kendinizi üzmeyin ben de ağlıyordum sizin gibi ama şimdi 3 aylık oldu ve gerçekten geçiyor. Ben de sağarak beslemeye çalıştım uyanmıyordu ve uyanınca dediğiniz gibi çok yavaş içiyordu . Tavsiyem uyandırmak için altını temizleyin önce ıslak pamuk uyanmasına yardımcı olur . Ayrıca hangi biberonu kullanıyorsunuz bilmiyorum ama benim kızım aventlerle içemedi hiç çok yavaş akışlı olduğu için uyuyakalıyordu biz comotomo aldık ve onunla bebeğim doymaya başladı . Başlarda da şırınga ve beslenme hortumuyla besledik .
B
Bahar K. K.
17 Temmuz 2025 16:29
Bende aynı şeyleri yaşadım sizi çok iyi anlıyorum sarılık ne kadar halk arasında küçümsensede, emzir sürekli dense de kesinlikle çok önemli bir konu ve çocuk uyanmadığı için gerçekten asla yeterince emziremiyorsunuz hatta sağıp versem bile uyku halinde doğru düzgün içemiyordu bile tabi buna aventin biberonunun aşırı yavaş akması da etkiledi resmen yarım saat sömürse bile bir gram azalmıyordu süt ve eğer sarılık 23 kere falan çıkmışsa ne kadar beslesemde olmadı bende mecburen artık kimseyi dinlemeyip hastaneye götürdüm ve yoğun bakıma yatış verildi evet zor bir süreç ama bebeğinizin iyileştiğini gördükçe iyi ki yapmışım dedim inşallah sizin ki bizim kadar yüksek değildir eğer baktırmadıysanız sarılık değerine mutlaka bir hastaneye gidip baktırın bence ileride çocuk daha kötü olmasın hemen iyileşsin diye söylüyorum lütfen yanlış anlamayın çok geçmiş olsun bir gün bu günler bitecek inanın kendinize iyi bakın
B
Büşra Ş. Y.
18 Temmuz 2025 08:11
Kendini hiç yıpratma benim bebeğim de sarılık oldu hatta uzamış sarılıktı 2. Ay ortasında anca tamamen geçti. Yaşadığın şeyi çok iyi anlıyorum ama inan ki geçecek. Ben de uyandıramadım dedikleri hiç bir yöntemle çok haklısın. Ama sarılık değeri düştükçe daha kolay uyanacak iyiye gidecek kendini hırpalama hiç çok zor biliyorum