Yenidogan Pul Pul Dokulme ve Kizariklik

294 görüntüleme
B

Başak K.

14 Mayıs 2026 23:35
11 gunluk yenidogan vucudu pul pul dikulmeye basladi bebe yagi suruyorum ama daha cok pullaniyor vucudunda kizarikliklar var 1-2 gun icinde gecip tekrar basliyor acaba yedigim birseye alerjisi mi var sutumden mi geciyor. Basina gelen var mi yenidogan doneminde
R

Rabia D.

Premium Üye
14 Mayıs 2026 23:37
Sürekli yediğiniz bir şeyler varsa ara ara kısıp diyet yapıp vücudunu takip etmenizi öneririm onun dışında yeni doğmuş bebeğin İncildi çok hassas olur artık sıcaklar başladı ondan dolayı da dökülme oluyor olabilir zamanla geçeceğini düşünüyorum siz diyet yapın yemekleri tek tek eleyin hala aynı sorun devam ediyorsa o zaman düşünürsünüz ama eğer alerji varsa genelde laktoz in toleransı oluyor yani peynir yumurta yoğurt ayran vs
E

Ece24

14 Mayıs 2026 23:38
En yaygın alerji süt alerjisi ve sizin sütünüzden geçebilir. Süt ve süt ürünleri içeren şeyleri tamamen kesip gözlem yapabilirsiniz. Döküntü dışında gaz mukuslu kaka oluyor ayrıca
Rabia T.

Rabia T.

14 Mayıs 2026 23:47
Benimde bebeğim öyleydi dr götürdüm normal yeni doganda demişti. Ben sonradan fark ettim çok sıcaktan oluyormuş
S

Sinem K.

15 Mayıs 2026 00:18
Merhabalar Başak Hanım, kızımın da ilk zamanlar vücudunda minik döküntüler olmuştu, anne karnında cildini kaplayan sıvı döküntüsü olarak düşünüp müdahale etmedim. Sonrasında bebek yağıyla çok hafif masaj yapmaya başladım nemlenmesi için, kollarında ve vücudunda minik minik kırmızılıklar ve göğsünde çok hafif morluk oluştu. Doktorum masajı kesmemi ve vücudunun toparlanıp alışmasını önerdi. Özellikle kız bebeklerde göğüse masajı asla önermiyorlar. Bebeğiniz henüz çok küçük. Masaj yağını bi süre kesip yediklerinize dikkat etmenizi öneririm. Bol bol sıvı tüketin ✨ Bebişinize ve size sağlıklı günler dilerim 
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
15 Mayıs 2026 00:50
11 günlük daha eğer bahsettiğiniz şey vücudundaki tüm derinin kuruyup dökülmesi ve yer yer kızarıklık ise bu çok normal bir durum. Anne karnı sıvı ve sıcak dış dünya kuru cildi kuruyup dökülecek ve bu dünya ya edepte olacak. Biz o dönemde doktor önerisi ile mustelenin nemlendirici kremini kullandık. Bebek yağları ve diğer kimyasal bileşikler çok ince olan tenine daha çok zarar verebilir. Bebek yağı kullanmayın
B

Başak K.

15 Mayıs 2026 01:02
Ece24
En yaygın alerji süt alerjisi ve sizin sütünüzden geçebilir. Süt ve süt ürünleri içeren şeyleri tamamen kesip gözlem yapabilirsiniz. Döküntü dışında gaz mukuslu kaka oluyor ayrıca
Mukuslu kaka yok bilindik anne sutu emen bebeklerde olan hardal sarisi hafif peynirimsi dokuda diskiliyor ama sut urunlerini bi kesip denicem ♥️
B

Başak K.

15 Mayıs 2026 01:04
Ayşe Şahin
11 günlük daha eğer bahsettiğiniz şey vücudundaki tüm derinin kuruyup dökülmesi ve yer yer kızarıklık ise bu çok normal bir durum. Anne karnı sıvı ve sıcak dış dünya kuru cildi kuruyup dökülecek ve bu dünya ya edepte olacak. Biz o dönemde doktor önerisi ile mustelenin nemlendirici kremini kullandık. Bebek yağları ve diğer kimyasal bileşikler çok ince olan tenine daha çok zarar verebilir. Bebek yağı kullanmayın
Mustelanin nemlendiricisini almak geldi benimde aklima yazarken bebe yagini birakip onu alicam yarin
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
15 Mayıs 2026 12:24
Başak Kapıcıoğlu
Mustelanin nemlendiricisini almak geldi benimde aklima yazarken bebe yagini birakip onu alicam yarin
11aylik oldu oğlum hala kullanıyorum. Banyodan sonra sürüp masaj yapın zaten o deriler döküle döküle yeni deri çıkacak altindan. Sağlıkla büyüsün
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir